17096-782

Ibland ser jag en film som gör mig alldeles skakig och sådär lite avtrubbad från verkligheten i ett tag efteråt. Avtrubbad för att jag fortfarande tänker så mycket på filmen. Så är det nu.

Jag såg Mysterious Skin alldeles nyss, herremingud som jag inte tror på vad den filmen är bra. Utan tvekan en av de bästa filmerna jag någonsin sett. Nästan i Amélie-klass. Storyn är typ: Två pojkar, en händelse i deras barndom, en minns inte vad som hände, och en kan inte glömma den. Filmen innehåller en naken, cpsnygg Joseph Gordon-Levitt. Bara det gör ju att jag automatiskt borde älska filmen. Men den har så mycket mer än bara snygga kroppar; den har sjukt snyggt foto och ett otroligt fantastiskt manus. Det är så genomtänkt. Vissa små saker knyts ihop så bra när man väl kommer mot slutet och alla små detaljer, eller små inklippta scener då och då.

 

Jag är ju lyrisk över filmen. Men den var inte bara sunshine and roses så att säga, det är en oerhört tragisk historia, och jag storbölade vid tre tillfällen under filmen. Ett av dem var slutet. Slutet är tragiskt och fint på samma gång. Ett fantastiskt slut på en fantastisk film. Perfekt liksom. Bara perfekt.


Kommentera 3
Jag såg just en dokumentär om Free Running och Parkour, ni vet när man är ute i en stad eller så och gör snygga och koola hopp från tak till tak och ned för trappor och sådant. Det är så koolt och ser så himla snyggt ut. Dokumentären heter Jump Britain och är uppföljare på Jump London. Se båda två, för det är så jäkla koooolt.

17096-774
Kommentera 2
Jag hade föresten en hemsk dröm i natt. Jag var på något slags möte, och Deathly Hallows skulle komma ut tidigare. Böckerna släptes, och de var jättefula och jättetunna, typ som en tidning bara. Jag försökte övertala alla andra att det inte var på riktigt, boken kunde inte se ut sådär, det gick inte. Föresten så var de inte ens färdiga med redigera den. Men ingen lyssnade. Alla började läsa, utom jag som satt och grät över att allt skulle ta slut och att boken var så ful.
Kommentera 3
Visa fler inlägg