Plus & Minus - Order of the Phoenix

Uppenbarligen borde du inte fortsätta att läsa detta om du inte har sett femte Harry Potter-filmen. För det här innehåller spoilers. Så, nu har jag sagt det, så nu kan vi get down and dirty about det som är den bästa Harry Potter-filmen so far.

MINUS:
- att dementoren tog stryptag på Harry. Det är något som är så inte dementor-ish att göra.
- att uncle Vernon inte alls blev så arg som jag hade tänkt mig att han blev i boken. Där lackar han ju ur totalt och blir jätteaggresiv.
- att Petunia inte fick the howler från Dumbledore. Jag hade fått för mig att det var värsta viktigt för ploten i Deathly Hallows, men eftersom de prioterade bort den ur filmen så kanske det inte är så viktigt.
- att REMUS INTE VAR MED I THE ADVANCE GUARD som kom och hämtade Harry... alltså, han skulle ju inte följa med Moody så där lätt, eftersom förra gången han såg "Moody" så var "Moody" en onding som bara klätt ut sig!
- de hade klippt bort hela hemlighetsväktar-grejen också. Alltså, skulle den hemliga anti-Voldemort-ordern verkligen gömma sig i ett hus som hoppade fram om man bara dunkade med en käpp i marken?
- MAN FICK INTE SE MRS. BLACK och Sirius var inte lika sarkastisk och underbar som han var i boken.
- Remus var typ inte med något alls. Det sög.
- Mrs Figg var inte alls som jag tänkt mig. Hon verkade inte ens vara i panik över dementorerna där i början. Jag skulle panika. alla skulle Panika.
- inget "give her hell from us Peeves" när Fred&George drog från skolan eftersom de tagit bort Peeves ur filmen. Mycket, mycket dåligt eftersom det är typ är den bästa repliken i hela boken.
- de hade kortat ned Snapes Worst Memory till bara några sekunder, man fick knappt se Sirius och man fick inte se Remus alls. Och de hade tagit bort Lily helt. Detta sög mest eftersom jag längtat efter denna scen i fyra år. Jag grät av ilska.
- de hade klippt bort massa Neville-scener vilket var PISS. Man fick inte ens reda på att profetian kunde ha handlat om honom!
- att Cho var den som avslöjade Dumbledore's Army. Alltså.... hon är cp, men inte så cp.
- att Firence inte fick vara med i filmen.
- de nämde inte madame Maxime.
- att de tog bort hela Weasley is our king-ploten och därmed att Ron och Ginny spelar quidditch... DET VAR INTE QUIDDITCH MED ALLS. Fyfan.
- Fred&Georges "avsked" var mesigare i filmen än i boken. Hela "elddraken" kändes rippat från Sagan om ringen.
- De tog bort massa rum from the department of mysteries.
- SIRIUS BLEV AVADA KEDAVRAD! URÄKTA, MEN I BOKEN BLIR HAN BARA TRÄFFAD AV EN RÖD STRÅLE, FÖRMODLIGEN STUPIFY, OCH RAMLAR GENOM SLÖJAN OCH DET BESKRIVS JÄTTESNYGGT. DET VAR SKITFULT I FILMEN
- Striden i the veil room var för kort tyckte jag. Alldeles för kort.
- Att det blev så lite prat mellan Dumbledore och Harry i slutet av filmen. Typ inget. Eeelaaaaakt.
- ATT DE GJORDE SÅ ATT SIRIUS KALLADE HARRY FÖR JAMES. ALLTSÅ DET HÄNDER SÅ INTE I BOKEN OCH SIRIUS TROR INTE ATT HAN ÄR JAMES, DET ÄR BARA MOLLY SOM ÄR EN DRYG JÄVLA SUBBA I HELA BOKEN OCH BARA HACKAR PÅ SIRIUS HELA TIDEN. AAAH, SÅ DÅLIGT, OKEJ, SIRIUS ÄR INTE RIKTIGT SANE EFTER SINA ÅR I AZKABAN MEN HAN ÄR INTE SÅ RUBBAD. JAG VILLE DÖDA NÅGON. Jättemånga fans verkar tycka att detta är så bra, "de har äntligen lyckats porträtera Sirius som den mentalt instabila människa han är". Ja, okej, han är inte helt mentalt frisk, men inteinteinte en enda gång i boken visar han exempel på att faktiskt förväxla Harry med James. Okej, han kanske fäller några kommentarer som antyder lite på att han jämnför Harry lite väl mycket med James, men han säger det aldrig rakt ut på det vidriga sätt de fick honom att göra i filmen. Jag kommer lacka över detta... för alltid!

PLUS:
+ Dan har blivit en så mycket bättre skådespelare! Han spelar Harry riktigt bra nu och jag kan inte föreställa mig att någon annan skulle ta över rollen. Förmodligen kommer han att vara ännu bättre i nästa film för då har han ju rollen i Equs bakom sig också.
+ Ron är koolare i den här filmen. Annars brukar de ta alla hans bra repliker och ge till Hermione, men i den här filmen fick Ron vara ball och kool också. Och så var han så söt att jag nästan dog.
+ jag störde mig inte lika mycket på Hermione
+ Krake är så jävla bra gjord!
+ EVANNA LYNCH SOM LUNA LOVEGOOD. Hon stal filmen. Hon var den totalt bästa i hela filmen, hon VAR Luna på pricken och hon var så söt och så otroligt bra. Hennes röst är perfekt för rollen. Hon är bara perfekt. Det finns inget mer att säga om det.
+ Helena Bonham Carter som Bellatrix Lestrange. Så himla läskig och skrämmande att jag fick gåshud. Jag menar... hon var precis så psycho, störd och typ ondskefull som hon ska vara. Det var utmärkt.
+ Imelda whatever som spelade Umbridge lyckades få mig att hata Umbridge lika mycket i filmen som jag gjorde i boken, vilket är väldigtväldigt mycket.
+ Dudleys ansiktsuttryck efter dementorattacken. Obetaltbart bra.
+ att Ginny fick vara med mer och att hon var så JÄKLA kool och kick ass och typ sprängde grejer och var fett skillad. Hon kommer kicka ass i Deathly Hallows.
+ att Neville ändå fick vara med ganska mycket och vara duktig <3
+ att Gary Oldman var bättre än förut, fortfarande ful dock, men lyckades göra Sirius het ändå. Jag var en happy happy fangirl.
+ när Dumbledore smet från Fudge och aurorerna. Det var askoolt med typ Fawkes och elden och grejer. Jag dog av koolhet.
+ Ginnys förkrossade min när Harry dröjde sig kvar i vid-behov-rummet med Cho. Det är bra att de lägger in små hintar om att det kanske fortfarande finns känslor där.
+ att Michael Gambon lugnat ned sig lite och inte var en lika våldsam, högljudd och galen dumbledore hela tiden. Han var bra ibland.
+ Alan Rickman som Snape, som vanligt. Så ball. Så kool. Jag kan inte vänta tills nästa film! Astronomy Tower.... oh, det kommer bli mäktigt.
+ förlängningsöronen var balla.
+ regeln om att tjejer och killar måste ha minst 20 centimeter mellan sig... men de sa inget om 2 killar... hehe, Draco/Harry in my heart.
+ när Harry dampade ur på Draco på stationen när de kommer till skolan, vadå unresolved sexual tension... <3
+ att Ron höll tillbaka Harry i ovannämnda incident. Det var sött
+ att Ron blev avundsjuk på Graup, hahahahahahah, det var UNDERBART! "Well you just stay away from her". HAHAHAHA! Han blir avundsjuk på en 6 meter hög jätte med 6 milimeter hjärna.
+ alla söta Hermione/Ron-moments.
+ slutstriden mellan Dumbledore och Voldemort var så himla ball att jag nästan kissade på mig.
+ DEN BÄSTA REPLIKEN I HELA FILMEN "STEP AWAY FROM MY GODSON", innan Sirius slår ned Lucius. Så himla hett. Jag dog flera gånger om. Det är inte med i boken, och jag brukar hata när de lägger in grejer som inte är med, men det var så himla BRABRABRABRABRA att jag dog.

Som sagt. Asbra film. Värd pengarna. Se den.
lilly

jag surar lite över att dom bara ändrar allt hela tiden. och vad är dealen med dementorerna egentligen? MAN KAN FAKTISKT INTE BARA GÖRA SÅ att i en film är dom en sak och i nästa en helt annan. varför är dom flygande mumier plötsligt? osvosv. sedan blir jag ledsen på dans frisyr. han ser ut som något som skulle kunna vara med i dom tre vännerna och jerry! sedan helena bonham carter. WIE sade jag. hon var obehaglig och galen i fångkläder på azkaban och sedan också. TREVLIGT.

emzi

Slutet sög kuk, förlåt mig, men så är det bara! Det var så lame! Jag menar Harry tycktes vara ganska okej med att hans sista sk. familj dog bort. VA? Var va skriken och angsten?
Du har fått med allt tror jag. :)

Therese

Hm, jag tycker det var bra att dom fick Sirius att ropa "Good one, James" till Harry.
Visst, han absolut älskar Harry men jag tror ändo att han lever en vänskap genom Harry.
Som i boken när han blir sur på Harry för att han inte vill att Sirius ska möta dom i Hogsmeade, och där säger han något som "James skulle vara villig att ta risken".
Ja, det jag försöker säga är att det verkligen inte var så hemskt och jag är en sirius fangirl till max men blev inte upprörd.

linnea

Jag kan inte annat än att hålla med dig!! :D Dock fortfarande besviken på Dumbledore.. Han skulle väl aldrig vråla "Don't you have som studying to do?" tills sina elever? Nåväl, andra bra skådisprestationer väger nästan upp för honom.. nästan! ;)

hanna

Therese: När han säger "James skulle vara villig att ta risken" tycker jag mer att det är obehagligt att han jämnför Harry så mycket med James, men jag tror absolut inte att han förväxlar dem med varandra. Jag tyckte att man kunde fått fram bok-Sirius på ett mycket bättre sätt än att bara lägga in ett "Good one James", alldeles innan han dog. Jag tyckte det nästan var smutskastande mot honom... Okej om du tycker att det var bra, men säg inte att "det inte är så hemskt", för det är bara din åsikt, och jag är av en helt annan.
Linnea: JAAA; what was up with that? Det var en så himla OOC-replik att jag nästan dog. Dumbledore skulle aldrig säga så!

Ulrika

Det här var verkligen den bästa filmen tycker jag, för även om de hade blivit tvungna att stryka en hel del som de alltid är tycker jag att de hade strukit på ett ganska bra sätt.
OCH JA den där repliken med Dumbledore var så irriterande. Han verkade bara gå runt och vara deprimerad och sur filmen igenom?

Petra

Vågar jag verkligen se filmen? Jag har blivit rätt rejält besviken på dom andra filmerna. Och nu är det bara några dagar kvar tills nästa bok kommer ^^

Alice

Lätt bästa filmen hittills. Umbridge och Bellatrix och Luna var... det finns inte ord för att beskriva. Och Snape. Jag håller med i stort.

Fia

Snape - bäst som alltid.
Luna, Bellatrix och Umbridge var perfekta. Umbridge var så vidrig att jag skrattade, fyfan ;D Bellatrix, helt galen. underbart! och Luna. rösten, utseendet, sättet. allt.
älsk.
hatar att Sirius kallade Harry för James, och ovannämnda Dumbledore-replik som sög.
dina plus och minus var braiga :)

Linnéa

Jag tycker att david radcliff-bajs inte als ser ut som harry!
Hallå i boken beskriver J.K Harry så att han har oerhört rufsigt hår , gröna ögon och smalare.
I filmen ser han lite "biffigare ut " ( när skulle harry ha haft möjligheten att gymma? ) ,han har inte ruffsigt hår det ligger faan platt hela tiden, ögonen är inte gröna dom är ffs blåa och ärret det var ju typ borta i den här filmen,it's suck.

Dumbeldore skådisen suger med, fy faan! han är en galen psykopat typ i filmen, inte als som älskade dumbeldore i boken.

en anna konstig gestalt av en figur är: Tonks , Hon ser inte ut som dom gör i boken. Jag blir arg. Hon har annan ansikts form och ska vara söt.
IIIIHHHH dålig rollbesättare!!!!

ett plus ska dom iaf ha; Bellatrix,Luna, Umbridge var fantastiska :)
BiG Minus att dom mesade fred&georgs bye bye och tog bort allt viktigt som finns i boken.

Hej! Fett kul att du vill kommentera på det här inlägget, men innan du postar får du gärna tänka på att jag har noll tålamod med sexism, rasism, transfobi, fetthat och liknande skit. Sånt kommer att försvinna snabbare än du hinner säga "yttrandefrihet". Det här är frizon från vikthets och diettjafs. Vänligen respekera det. Tack för att du läser min blogg!