Uppenbarligen borde du inte fortsätta att läsa detta om du inte har sett femte Harry Potter-filmen. För det här innehåller spoilers. Så, nu har jag sagt det, så nu kan vi get down and dirty about det som är den bästa Harry Potter-filmen so far.

MINUS:
- att dementoren tog stryptag på Harry. Det är något som är så inte dementor-ish att göra.
- att uncle Vernon inte alls blev så arg som jag hade tänkt mig att han blev i boken. Där lackar han ju ur totalt och blir jätteaggresiv.
- att Petunia inte fick the howler från Dumbledore. Jag hade fått för mig att det var värsta viktigt för ploten i Deathly Hallows, men eftersom de prioterade bort den ur filmen så kanske det inte är så viktigt.
- att REMUS INTE VAR MED I THE ADVANCE GUARD som kom och hämtade Harry... alltså, han skulle ju inte följa med Moody så där lätt, eftersom förra gången han såg "Moody" så var "Moody" en onding som bara klätt ut sig!
- de hade klippt bort hela hemlighetsväktar-grejen också. Alltså, skulle den hemliga anti-Voldemort-ordern verkligen gömma sig i ett hus som hoppade fram om man bara dunkade med en käpp i marken?
- MAN FICK INTE SE MRS. BLACK och Sirius var inte lika sarkastisk och underbar som han var i boken.
- Remus var typ inte med något alls. Det sög.
- Mrs Figg var inte alls som jag tänkt mig. Hon verkade inte ens vara i panik över dementorerna där i början. Jag skulle panika. alla skulle Panika.
- inget "give her hell from us Peeves" när Fred&George drog från skolan eftersom de tagit bort Peeves ur filmen. Mycket, mycket dåligt eftersom det är typ är den bästa repliken i hela boken.
- de hade kortat ned Snapes Worst Memory till bara några sekunder, man fick knappt se Sirius och man fick inte se Remus alls. Och de hade tagit bort Lily helt. Detta sög mest eftersom jag längtat efter denna scen i fyra år. Jag grät av ilska.
- de hade klippt bort massa Neville-scener vilket var PISS. Man fick inte ens reda på att profetian kunde ha handlat om honom!
- att Cho var den som avslöjade Dumbledore's Army. Alltså.... hon är cp, men inte så cp.
- att Firence inte fick vara med i filmen.
- de nämde inte madame Maxime.
- att de tog bort hela Weasley is our king-ploten och därmed att Ron och Ginny spelar quidditch... DET VAR INTE QUIDDITCH MED ALLS. Fyfan.
- Fred&Georges "avsked" var mesigare i filmen än i boken. Hela "elddraken" kändes rippat från Sagan om ringen.
- De tog bort massa rum from the department of mysteries.
- SIRIUS BLEV AVADA KEDAVRAD! URÄKTA, MEN I BOKEN BLIR HAN BARA TRÄFFAD AV EN RÖD STRÅLE, FÖRMODLIGEN STUPIFY, OCH RAMLAR GENOM SLÖJAN OCH DET BESKRIVS JÄTTESNYGGT. DET VAR SKITFULT I FILMEN
- Striden i the veil room var för kort tyckte jag. Alldeles för kort.
- Att det blev så lite prat mellan Dumbledore och Harry i slutet av filmen. Typ inget. Eeelaaaaakt.
- ATT DE GJORDE SÅ ATT SIRIUS KALLADE HARRY FÖR JAMES. ALLTSÅ DET HÄNDER SÅ INTE I BOKEN OCH SIRIUS TROR INTE ATT HAN ÄR JAMES, DET ÄR BARA MOLLY SOM ÄR EN DRYG JÄVLA SUBBA I HELA BOKEN OCH BARA HACKAR PÅ SIRIUS HELA TIDEN. AAAH, SÅ DÅLIGT, OKEJ, SIRIUS ÄR INTE RIKTIGT SANE EFTER SINA ÅR I AZKABAN MEN HAN ÄR INTE SÅ RUBBAD. JAG VILLE DÖDA NÅGON. Jättemånga fans verkar tycka att detta är så bra, "de har äntligen lyckats porträtera Sirius som den mentalt instabila människa han är". Ja, okej, han är inte helt mentalt frisk, men inteinteinte en enda gång i boken visar han exempel på att faktiskt förväxla Harry med James. Okej, han kanske fäller några kommentarer som antyder lite på att han jämnför Harry lite väl mycket med James, men han säger det aldrig rakt ut på det vidriga sätt de fick honom att göra i filmen. Jag kommer lacka över detta... för alltid!

PLUS:
+ Dan har blivit en så mycket bättre skådespelare! Han spelar Harry riktigt bra nu och jag kan inte föreställa mig att någon annan skulle ta över rollen. Förmodligen kommer han att vara ännu bättre i nästa film för då har han ju rollen i Equs bakom sig också.
+ Ron är koolare i den här filmen. Annars brukar de ta alla hans bra repliker och ge till Hermione, men i den här filmen fick Ron vara ball och kool också. Och så var han så söt att jag nästan dog.
+ jag störde mig inte lika mycket på Hermione
+ Krake är så jävla bra gjord!
+ EVANNA LYNCH SOM LUNA LOVEGOOD. Hon stal filmen. Hon var den totalt bästa i hela filmen, hon VAR Luna på pricken och hon var så söt och så otroligt bra. Hennes röst är perfekt för rollen. Hon är bara perfekt. Det finns inget mer att säga om det.
+ Helena Bonham Carter som Bellatrix Lestrange. Så himla läskig och skrämmande att jag fick gåshud. Jag menar... hon var precis så psycho, störd och typ ondskefull som hon ska vara. Det var utmärkt.
+ Imelda whatever som spelade Umbridge lyckades få mig att hata Umbridge lika mycket i filmen som jag gjorde i boken, vilket är väldigtväldigt mycket.
+ Dudleys ansiktsuttryck efter dementorattacken. Obetaltbart bra.
+ att Ginny fick vara med mer och att hon var så JÄKLA kool och kick ass och typ sprängde grejer och var fett skillad. Hon kommer kicka ass i Deathly Hallows.
+ att Neville ändå fick vara med ganska mycket och vara duktig <3
+ att Gary Oldman var bättre än förut, fortfarande ful dock, men lyckades göra Sirius het ändå. Jag var en happy happy fangirl.
+ när Dumbledore smet från Fudge och aurorerna. Det var askoolt med typ Fawkes och elden och grejer. Jag dog av koolhet.
+ Ginnys förkrossade min när Harry dröjde sig kvar i vid-behov-rummet med Cho. Det är bra att de lägger in små hintar om att det kanske fortfarande finns känslor där.
+ att Michael Gambon lugnat ned sig lite och inte var en lika våldsam, högljudd och galen dumbledore hela tiden. Han var bra ibland.
+ Alan Rickman som Snape, som vanligt. Så ball. Så kool. Jag kan inte vänta tills nästa film! Astronomy Tower.... oh, det kommer bli mäktigt.
+ förlängningsöronen var balla.
+ regeln om att tjejer och killar måste ha minst 20 centimeter mellan sig... men de sa inget om 2 killar... hehe, Draco/Harry in my heart.
+ när Harry dampade ur på Draco på stationen när de kommer till skolan, vadå unresolved sexual tension... <3
+ att Ron höll tillbaka Harry i ovannämnda incident. Det var sött
+ att Ron blev avundsjuk på Graup, hahahahahahah, det var UNDERBART! "Well you just stay away from her". HAHAHAHA! Han blir avundsjuk på en 6 meter hög jätte med 6 milimeter hjärna.
+ alla söta Hermione/Ron-moments.
+ slutstriden mellan Dumbledore och Voldemort var så himla ball att jag nästan kissade på mig.
+ DEN BÄSTA REPLIKEN I HELA FILMEN "STEP AWAY FROM MY GODSON", innan Sirius slår ned Lucius. Så himla hett. Jag dog flera gånger om. Det är inte med i boken, och jag brukar hata när de lägger in grejer som inte är med, men det var så himla BRABRABRABRABRA att jag dog.

Som sagt. Asbra film. Värd pengarna. Se den.