Jag undrar hur stor del av mina blogginlägg som är skrivna på nätterna. Rätt många, skulle jag gissa på. Men jag har alltid gillat att vara vaken på nätterna. Självcensuren dör lite då, eftersom man tycker det inte riktigt räknas när resten av världen sover. Jag såg filmen A home at the end of the world (jättesöt indieflic, se den) för någon månad sedan, och då beskrev en av huvudkaraktärerna det som att "vara mellan levande och död" (fast på engelska och eventuellt med andra ord) och det är lite sant. Det är lätt att intala sig att man är ensam, övergiven eller lycklig.

Den här natten har jag ont i öronen (det har alltid varit så när jag blir förkyld, ända sedan jag var liten, alltid alltid, varenda förkylning, en midsommar när jag var tre fick jag ha toppluva på majstångsresningen hos mormor&morfar i Djurmo för att jag hade sådan öroninflamation) och lyssnar på Comptine d'un autre été om och om igen. Fast mitt iTunes säger att jag har lyssnat på den 322 gånger redan och fast jag kan varenda tagentnedslag utantill. Men jag kan inte spela piano. Men jag kan spela låten på mina knän. Alltid när jag lyssnar på den vill jag skriva. Jag har gjort det förut. Låten är den ultimata formen av inspiration för mig. Men jag har inget att skriva om. Inga berättelser som vill ut via fingertopparna, inga idéer, ingen stämning, absolut ingenting. Skrivkramp, jag hatar det ordet. Writers block låter tusen gånger bättre, för det är verkligen vad det är, det är ingen mesig jävla kramp, det är en blockering, en storstor stenklump som bara ligger där och "JAG VÄGRAR SLÄPPA FÖRBI ORD".

Och inte går det att spränga sönder den heller. Help me out here, Alfred Nobel!(nej, jag har inte gjort denna jättefina video, jag youtubade bara fram den en dag av tristess och den fastnade, even though den inte har något alls att göra med amélie eller något sånt. den är bara vacker & ibland måste ju saker få vara bara vackra också)
#1 - - Petra:

Yey! Vad ska pluggas?

#2 - - Petra:

Åh, det låter jätteroligt =)
Videon förresten, så vacker =)

#3 - - catrin:

den låten är underbar.
& det är verkligen en speciell känsla att vara vaken på natten, när resten av världen (nåja) sover. lite magiskt, man känner sej övermänsklig.