A year later

Publicerat i: KÄRA DAGBOK
Fjärde året i rad, tror jag...

Årets musik:
På ett sätt känns det som att jag knappt haft tid att lyssna på musik det här året! Men jag har lyssnat på massa wizard rock i alla fall och crushat på mer enskilda låtar än artister, skulle jag säga. Så blandat, blandat och blandat.

Årets låt:
Om jag skulle sammanfatta året med en låt så vore det Comptine d’un autre été - la apres midi. Den är kärlek. Men jag har crushat på rätt många enskilda låtar, till exempel Falling Down med Scarlett Johansson, Wuthering Heights med Kate Bush, White horse med Taylor Swift och Warwick Avenue med Duffy. Typ.

Årets graviditet:
Den var relativt hemlig men kortvarig. Och den chockade kanske inte världen, men jag blev lite omskakad. Men då fick jag veta för några dagar sedan att min moster väntar barn igen, så det vinner i längden.

Årets film:
Egentligen skulle det nog ha stått Harry Potter and the Half-Blood Prince. Om inte WB hade blivit storhetsvansinniga och dumma och elaka och bestämt sig för att skjuta upp den. Buhu. Så istället vill jag påstå att årets film var The Dark Knight. Åhå vad bra den är! Alla som spelar i den är helt sjukt bra och den är så sjukt snygg och ja, årets film utan tvekan!!!

Årets bok:
Inte Twilight i alla fall. Eller vänta, vi skapar en egen kategori åt Twilight. Årets sämsta bok: Twilight. Så. Nu går vi in på bra böcker. 1. The Tales of Beedle the Bard: för att det är skriven av Jo, för att den var otroligt bra och för att vi fick ny fin canon! 2. Harry a History: för att Melissa Anelli skriver fantastiskt, för att den handlar om något jag är en del av och för att det är en sjukt bra bok. 3. De böcker som hittills kommit ut i serien Percy Jackson and the Olympians: hehehe för att jag gnällde på dem och sedan läste dem och tyckte att de var otroligt jättebra! 4. Wuthering Heights av Emily Brönte. Stört bra bok!

Årets tv-serie:
Pushing Daisies, oh ja ja ja! Den är, som jag redan sagt, den näst bästa tv-serien ever. Och så har vi ju Dexter. Som också är mycket bra.

Årets hotbabe (manlig):

Michael C Hall som spelar Dexter är stört het. Inte min typ av kille egentligen men hans typ... sätt att spela Dexter gör att man bara mihihihihi.


Årets hotbabe (kvinnlig):
Melissa Anelli har jag ju girl chrushat på ett tag nu. Smart, snygg, rolig och nördig. Och nu utgiven författare också. Oj oj oj.


Årets händelse:
Det finns två grejer som är liksom sådär värda att nämnas och det är först och främst Erised 08, som jag arrade. Det var otroligt roligt och blev lyckat som bara den. Fandom-Sverige lever! Den andra saken är minst lika viktig fast på ett mer personligt plan och det är att jag blev tillsammans med Sampo. Jag tycker faktiskt att man kan räkna det som en händelse.

Årets hemskaste trend:
Allt som har med päls att göra.

Årets bästa trend:
Att folk tycks börja bry sig lite mer och att det liksom blir creddigt att vara medveten. Det är så himla bra och typ lovande för den så kallade framtiden.

Årets HEEEEJDÅ:
Detta var jag ju som sagt en ganska dissig kategori once upon a time, men inte längre. Åres hejdå.... HEJDÅ SINGELLIV. Hahahhaha vad töntigt det låter. Och heeejdå Borlänge för jag flyttade därifrån till fina Sthlm.

Årets ord:

- ”AWESOME” sa jag fortfarande ja.
- ”jag vet inte”, verkar jag ha sagt mycket också när jag tänker efter, flitigt använt som början på meningar.

Sen kommer jag inte på mer ju och jag har massa bråttom så det var slutet på årslistan.  Gott nytt år alla!
Kommentera 2
Imorgon tar jag mina väskor och sätter mig på tåget och åker tillbaka till Stockholm. Även om jag kommer sakna min familj så kommer det nog kännas fint i hjärtat att somna bredvid den person som man tycker mest om att somna med.

Mitt hjärta kommer vara ett lyckligt hjärta när jag slutar plåga det med avstånd och saknad.

Kommentera 1
Ops. Flera dagar sedan jag bloggade. Dåligt av mig, men jag har flängt fram och tillbaka mellan Sthlm och Dalarna. I söndags åkte jag och Sampo hem till Sthlm (efter läskigt träffa-föräldrar-grejs) och det gjorde jag för att jag skulle träffa Ell som var hemma från London. Det var superdupermegadundernice!!!!! Och så träffade jag alla andra nördar, som jag nu kommer vara ifrån en vecka. Och nu är jag tillbaka i Borlänge, kom med tåget vid typ tio. Och då kom min mammas kusiner, som är jämnåriga med mig, över för att prata lite. Jag och Niklas har gått i samma klass i typ nio år, så det blev lite sådär snack om gamla klasskamrater och jag kom till en jobbig insikt; på högstadiet arbetade jag aktivt med att snacka skit om, se ner på och frysa ut sådana som jag umgås med nu. Nördar. Trots att jag någonstans djupt inom mig hade en sovande nörd som bara väntade på att få blomma ut. Jag får så himla dåligt samvete när jag tänker på det! En annan viktig insikt handlar om datorer. Mamma visade några så kallade veckobrev som vi brukade få i mellanstadiet. På baksidan av dessa fanns alltid en berättelse om veckan som någon i vår klass skrev. Och en berättare berättade att datorn detta skrevs på var en Macintosh-Classic... FATTAR NI???? Här har jag hela tiden varit övertygad om att den första datorn jag arbetade på och lärde mig och använde var en PC och att jag höll på med Windows... MEN SANNING ÄR ATT DET VAR EN MAC!!!!! En Mac tog min dataoskuld. Det är bra... för jag hatar ju Windows lite för att de uppfann helvetesprogramet Vista.

Jag är stört trött nu men jag tror jag ska kämpa mig genom lite Guitar Hero innan jag somnar.  Måste nörda lite för att stilla mitt samvete.Hur mycket saknar jag Sampo redan?
JÄTTEJÄTTEJÄTTESTÖÖÖRT MANDELMASSA MYCKET!!!!!
Kommentera 0
Visa fler inlägg