Man saknar Falun lite. Det är en mysig stad som jag tycker mycket bättre om än Borlänge. Dock saknar jag verkligen inte den urkassa kollektivtrafiken. Den tar verbet suga till en helt ny nivå. Att träffa Martin var trevligt också, vi diskuterade dialekter och kom fram till en sak; det går inte att prata grovt blge-mål med sin egen röst. Med sin normala röst. När man ska prata grovt blge-mål (som är ännu fulare än vanligt dalmål) så får man alltid en konstig, dryg röst som att man inte vill smutsa ned sin vanliga samtalsröst med blge-mål. Det är spännande och säkert någon slags psykologisk spärr.

Läste i Aftonbladet (min ständiga källa, haha, lol, so much for källkritik) att Lily börjar bli ett vanligt namn i Sverige. Det är dåligt då jag vill döpa ett barn till Lily och jag vill inte att hon ska behöva lida så som jag har gjort, då Hanna typ är Sveriges femte vanligaste namn. Jag vill att hon ska slippa gå med tjugofem andra ungar med samma namn på dagis. Hoppas folk slutar döpa sina barn till Lily NU! Genast. Arianna är också skitfint men det kan bli mobbingfaktor på det om folk utalar det svenskt.

Nu borde jag fixa lite saker, såsom viktiga papper. Hej hej hej då!
Kommentera 6
Nu försöker jag hälla lite vatten över bloggöknen här. Jag är väl medveten om att det var väääldigt tyst på bloggen senaste veckan, men det har sina anledningar. För det första så bor jag hos min mosters familj, där min femåriga, väldigt söta kusin Alice bor och med en femåring som ständigt vill bygga pärlplattor så blir det inte mycket tid över till bloggen. Sedan har jag haft ganska fullt upp med universitetet. Vilket jag verkligen gillar. Är faktiskt riktigt pluggpepp och är säker på att jag valt rätt. Sedan finns det väldigt trevliga människor på linjen, särskilt Mikaela som nog också ska välja litvet som huvudämne, vilket skulle bli skojigt. Jag är massa pepp på studentliv nu och de olika fakulteternas pubar verkar lockande. Vi har analyserat lite vilken fakultet som har snyggast killar... rent instinktivt vill jag säga humanistiska fakulteten men det är säkert bara för att jag är fördomsfull och tror att alla killar som vill läsa humanoria är söta nördar med snygga pretto-bågar. I alla fall så vill jag leva studentlivet. Jag vill inte bara plugga, utan jag vill vara student. Det kommer nog bli roligt.... jag och Li har lite planerer på att starta en ytterst nördig och mysig förening men vi får se hur det blir med den saken.

Men nu är jag faktiskt hemma i Borlänge. Måste nästan säga att det är något speciellt med Dalarna ändå. Kände det när tåget åkte in i landskapet och när Dalälven kom slingrandes och granskogen blev tätare... Fan, jag trodde aldrig att jag skulle bli sådan, men ja.... Dalarna will always be Dalarna. Rätt skönt att vara hemma också, men rätt sjukt att vara hemma utan att bo här. Eller ja. Skitsamma. Nice i alla fall. Lillebror har helt spontant köpt en gitarr och ska lära sig spela. Jag dog för att det var så sött. Jag har saknat söta & nördiga lillebror.

Nu ska jag äta glass, njuta av att gå runt här i villan där jag växt upp och sedan sova. Imorgon blir det att åka till Falun och fika med Martin. Det var aslänge sedan jag var i Falun... typ flera veckor före jul.
Kommentera 6

3 saker:

Publicerat i: KÄRA DAGBOK
- Bor i Täby nu.
- Det gick bra på universitetet idag.
- Är trött.
Kommentera 1
Visa fler inlägg