156 sidor av 260 och hittills har typ inget hänt förutom att Edward har glittrat lite i solen och att Bella vet att han är vampyr. Seriöst, har inte den här boken någon... handling?

Still, can't stop reading. It's killing my brain! Nu ska jag dra till skolan.
Kommentera 0
Jag och Ell läser Twilight tillsammans nu, fast på varsitt håll. Vi fick den av snälla pirater. Hur som helst. Vi dör lite över mesigheten. Jag dör över mesigheten. Spoilervarning för de som vill läsa första boken. Men jag rekommenderar det inte.

Saker med Twilight som stör mig:
- de stereotypa könsrollerna: Bellas pappa har levt ensam hela livet tills hon flyttar dit. Han borde kunna ta hand om sig själv. Dock blir det direkt så att Bella börjar laga mat, städa och diska. Fint.
- språket: DET SUGER. Jag skrev sånt här när jag var 14 år liksom. Tre meningar på rad började på "it". I ett stycke började typ varje mening med "they" eller "the".
- beskrivningarna: osmidigare och mer out of place person och miljlöbeskrivningar får man leta efter. Seriöst. Jag hoppar över dem ibland. De är bara så jävla tråkiga. Så jävla svårt att dölja och skriva in dem i en flytande text är det inte. Jag lärde mig det när jag var 15 år, men jag vet faktiskt inte hur gammal Meyer är. Börjar tro att hon är 13 år.
- Bella: DRYYYYYG OCH EMOOO OCH SÅ JÄVLA "ÅH DET ÄR SYND OM MIG". Hon vägrar verkligen passa in. Hon gnäller på sin blekhet typ fem gånger på två sidor. Emo! Hennes karaktär är helt ologisk och motsägelsefull. Hon bara: "I am shy". Men sen bara *är inte blyg*. Fattar inte hur det här hänger ihop. Alls.
- dialogerna: jag har läst bättre dialoger i PWP fic på fanfiction.net. den här författaren har noll koll på hur människor i verkliga livet kommunicerar med varandra.
- tonåringarna: 17-åringar beter sig som 11-åringar. Författaren har ingen insikt i hur tonåringar tänker.
- upprepandet av Edwards snygghet: JAA VI HAR FATTAT, KILLEN ÄR ASHET. Varenda mening där han nämns behöver inte innehålla "glorious face", "stunning face", "brilliant teeth" osv osv osv.
- karaktärerna: jag har kommit till kapitel 4 och ingen har något som helst djup. bara emoness.

Saker jag inte hatar med Twilight:
- Edwards utseende och ett fåtal aspekter av hans personlighet: Okej, han är snygg. Det är trevligt. Jag gillar snygga killar. Hans beteende påminner ibland om dålig-fanfic-Sirius-beteende. Allt som är lite likt Sirius, även om det är dålig-fanfic-Sirius, är omöjligt att hata.


Okej, jag har inte läst klar boken men jag ska. Jag kan verkligen inte sluta. Ungefär som att man inte kan kolla bort från en olycka. Eller som att jag inte kan sluta läsa Blondinbellas blogg trots att jag uppenbart lider och stör mig och äcklas. Jag känner hur jag blir allt mer hjärndöd av detta. Den är underhållande men på ett ointelligent sätt.

En till bra sak är att Edward är assnygg i den kommande filmen. En annan rolig grej är att trailern till filmen är bättre än något jag hittills läst i boken. Filmen kommer att äga boken. För det kan faktiskt bara bli bättre. Take that, twilighters.


Ps. Stephanie Meyer är mormon.
Kommentera 5
Föresten! Lol idag på bussen mot Vällingby. Två gamla tanter satt och gnällde på gamla människor! Det gick en tant med käpp på övergångstället så bussen fick stanna aslänge.

Tant1: Usch, gamla människor med käppar som går så sakta.
Tant 2: Ja, nu blir vi ju sena!

Sena vart då? Till döden?
Kommentera 0
Visa fler inlägg