Jag kör samma lilla lista för femte året i rad.

Årets musik:
Comptine d'un autre été - la apres midi har som alltid varit grunden till allt. Till det har det blivit massa Regina Spektor, lite Solitary Snape och framför allt Queen, som jag blev lite smått besatt av efter att ha sett We Will Rock You i London.

Årets låt:
Så många men så få jag kan dra mig till minnes. Spontant dyker Hot n Cold med Katy Perry upp, Don't stop believin' med Journey och Somebody to love med Queen upp, men jag vet att det är många jag glömmer för att det var länge sedan jag jag hypade dem. Kanske You can't stop the beat från Hairspray-filmen också.

Årets graviditet:
Det här är en sjukt konstig kategori. Men alltså... jagvetinteeee... kanske typ nej. Vi hoppar den här kategorin i år. Den är knäpp. Vad tänkte jag på när jag införde den?

Årets film:
Harry Potter and the Half-Blood Prince såklart. Den var väldigt bra med snygga effekter, bra skådisar och helt okej manus (förutom då man märker att Steve Kloves är kär i Hermione).

Årets bok:
Sista Percy Jackson-boken The Last Olympian var jäkligt bra. Annars så måste jag ju nämna alla serieromaner jag läst; Mad Love, The Dark Knight Returns, The Long Halloween, Going Sane och framförallt Arkham Asylum.

Årets tv-serie:
The X-files! Gud, vi såg alla nio säsonger plus tillhörande filmer på väldigt kort tid och det är fasiken en av de bästa serierna någonsin. Den fångade både mig och Sampo och jag vill bara se mer fast jag vet att det inte går. Jäkla skit vad bra den är alltså. Annars så har ju jag (och Sampo) fastnat för The Mentalist också. Den är nice!

Årets hotbabe (manlig):

Foxy Fox Mulder, say hello till den ärofylda platsen som årets hotbabe i min nyårslista. Inte David Duchovny utan Fox Mulder, som har fått mig att vilja tro och ivrigt påstå att sanningen finns där ute...Årets hotbabe (kvinnlig):
För första gången tar en tecknad snygging sig in på den här listan. Mulder där ovan fick kämpa hårt mot The Joker (men han ju liksom ingen hotbabe, mer... a force of nature som jag inte kan motstå). Men årets kvinnliga hotbabe blir alltså ingen mindre än Dr Harleen Quinzel, eller Harley Quinn som hon föredrar att kallas. Under det här året har jag blivit mer än lovligt besatt av Harley Quinn. Hon har snygg dräkt och är gulligt störd i huvudet.


Årets händelse:
Jag och Sampo flyttade ihop!!! Och köpte katt! Lilla Scully ju! Det är årets händelser och de är fina och bra och gjorde året till ett väldigt fint och speciellt och bra år.

Årets hemskaste trend:
Arbetslöshet.

Årets bästa trend:
Det är väldigt, väldigt fint med massa rosetter tycker jag!

Årets HEEEEJDÅ:
Denna kategori var från början en dissig kategori och för första gången på flera år kommer den att bli det igen. HEJDÅ MIN LILLA, SVINDYRA OCH OPRAKTISKA ETTA I VÄLLINGBY! GOOD RIDDANCE!!!!

Årets ord:

- ”AWESOME” är ett ord som aldrig kommer att försvinna
- "nice", ja det är nice det.
- kissis, bloggis, finis, pussis, Dreanis, Sampis, kattis... allt går att lägga till en "is"-ändelse till!
- "efterbliven/efterblivet" har allt dåligt fått heta.

Klart för det här året. Vi hoppas att nästa år innehåller kärlek och massa mat! Puss på er, fina bloggläsare, och extra massa pussar på er som minns första gången jag hade den här lilla listan!  GOTT NYTT ÅR!
Kommentera 0
Idag kommer Scully hem! Vi däremot kom hem till Stockholm igår kväll efter en ovanligt smidig och skön tågresa genom dalska vinterlanskap. Här i Stockholm ligger snön fortfarande tjock också. Mysigt; jag tycker att det ska vara snö på nyår... som förresten är imorgon ju! Därför har jag en del att göra, då årets nyårsmiddag med våra närmaste vänner hålls hemma hos mig och Sampo. I år är temat James Bond och killarna förväntas suit up och tjejerna ska vara glammiga och stylade. Bordet ska dukas, lägenheten ska städas lite och inköpslista ska skrivas. Redan igår flyttade vi in bord i vardagsrummet för att få plats med nio personer runt borden, något som är omöjligt i vårt lilla kök. Pianot fick flytta ut i köket, så det ser lite knäppt ut här hemma för tillfället. Medan vi såg på film igår gjorde jag bordsplaceringskort och jag skickade iväg Sampo till Systemet för ett par flaskor mousserande för någon timme sedan. Lite stressad för morgondagen är jag nog, men saker börjar falla på plats. Sedan kommer ju tjejerna hit för att hjälpa till att handla, laga mat och fixa lite tidigare imorgon!

Deppig sak är att mina fredskallor verkar ha gett upp. Jag glömde på något vänster att vattna mina blommor innan vi åkte till Dalarna före jul (julstressen får en att glömma sånt!) och av alla blommorna så är det bara fredskallorna som inte klarat sig. Gråtande ringde jag mamma, som har gröna fingrar, och hon sa att jag skulle vattna dem och vänta, för ibland kan de hämta sig... JAG HÅLLER TUMMARNA!

Åååååh Saltkråkan på fyran! Det ska jag se! Och vänta på att Sampo kommer hem med lilla kattisen.

 

Kommentera 0

Törnrosa

Publicerat i: KÄRA DAGBOK
Nu har bloggen fått vila medan jag har vilat och firat jul i Dalarna. Jag och Sampo är fortfarande kvar hos mina föräldrar, men imorgon åker vi tillbaka till Stockholm för att fira nyår. Det blir nog lite stressigt att hinna med alla förberedelser då också, så mycket bloggande blir det nog inte inom den närmaste tiden. För en gångs skull prioriterar jag livet framför bloggis. Ska jag dra genom vad jag fick i julklapp kanske? Sånt brukar man ju göra. Eller snarare; sånt brukar ju jag göra!

- Harley Quinn-tröja
- Batman-serien Dark Victory
- laptopbord
- lite tvålar och handkräm
- böcker
- väggkalender
- mineralpuder
- sängöverkast
- sängkläder
- presentkort på IKEA så att jag kan köpa sängstommen jag vill ha! (jag och Sampo fick det gemensamt av mina föräldrar)
- kylskåpspoesi som ser ut som tidningsutklipp
- 2200 kronor (som får gå till SL-kortet... blä!)
- duntofflor

Yepp, and that's that tror jag. Jag blev mest glad över presentkortet till sängen för jag har drömt om den där jävla stängstommen i ett halvår nu och inte trott att jag skulle få råd att köpa den på jättelänge. Jag ska köpa den typ direkt efter nyår, för pappa lovade att betala så att vi skulle få den hemkörd också. Nice!

Är ni nöjda med julklappskörden i år?
Kommentera 2
Visa fler inlägg