Woho! Imorgon är det finalen av Mello och jag ska ha folk över på mellotittande. Egentligen är jag inget schlagerfreak men jag dras med så lätt i stämningen så jag tänkte vara lite sådär analytisk nu och gå genom morgondagens tävlande och göra lite löst tyckande över deras bidrag.

Andreas Johnson - We can work it out
Ganska tråkigt och enformigt och sådär lite Coldplayigt pianointro. Fast Coldplay har bra intron. Introt till We can work it out är bara ganska enformigt. Jag vill gilla den här låten för Andreas Johnson sjunger himla bra. Men jag har så svårt för ballader i Mellosammanhang. Jag vill ha fart och fläkt och gärna en nakenchock liksom! Men det låter proffsigt och känslosamt och allt det där. Men mja. Det funkar liksom inte helt. Jag blir lite uttråkad.
Men We can work it out får i alla fall tre paljetter!


Anna Bergendahl - This is my life
Jag vet verkligen inte vad jag tycker. Förutom att Anna nog har Sveriges största panna. Men hon sjunger jättehärligt. Och är ung och söt liksom. Fast jag gillar inte den otroligt klyschiga kombinationen söt klänning och rosa converse. Seriöst... lite mer kreativitet i klädväg efterlyses. Men låten var det ja. Den är är lite popballadig sådär. Ganska vanlig. Men den fastnar. Och det är väl bra? Alltså jag vet verkligen inte. Det är ju inget hallelujah moment om man säger så.
This is my life kan få tre paljetter också!


Darin - You're out of my life
Jag vill ju älska det här. Ni minns väl att jag crushade stenhårt på Darin när han var med i Idol? Men ja... det är en ballad. Och jag vill ju ha party och glitter och untzuntzuntz i Mello. Men det här faktiskt en ganska bra ballad. Och Darin är så jävla charmig. Jag dör lite när jag ser honom. Folk säger att han blivit pluffsig. Men det skiter jag i. Iiiiih Darin liksom! Men låten funkar. Jag tycker faktiskt mycket om refrängen. Jag går och nynnar på den ibland, så den fastnar. Så ja. Jag gillar detta. Jag vet inte om det bara är för att det är Darin, men skitsamma. Man får rösta på folk för att dom är snygga!
You're out of my life får fyra paljetter (och Darin får en mental puss)!


Manboy - Erik Saade

HAHAHAHAHAH den här låten får mig att skratta sönder mig. Manboy!!!???! Wtf? Men jaja. Om vi bortser från det otroligt töntiga begreppet "manboy" och att killen nästan flashdanceduschade på scenen... så är det liksom ganska okej. Den är ju otroligt catchy. Den fastnar så jävla snabbt. Jag lyssnar på den nu och jag vet att jag kommer gå runt resten av dagen och sjunga "manboy manboy you can call me manboy", och att jag kommer hata mig själv för det. Den är party. Kommer säkert spelas sönder i sommar. Sedan glömmas förhoppningsvis.
Manboy får två paljetter.


Jessica Andersson - I did it for love
GÄSP! Jag orkar inte alla ballader detta år. Medan Darins ballad var en bra popballad så är detta så jävla tråkigt att jag börjar fundera på om jag ska göra ren handfatet eller toaletten först. Jessica Andersson har dessutom ingen OMG-röst så jag tycker att låten är lite för storslagen för att passa henne. She did it for love? Really? REALLY? Jag hatar den här låten. Det är inte "årets sömnpiller", det är musikens motsvarighet till Rohypnol. Jag önskar att Neo kunde vara i final istället.
I did it for love får bara en paljett.


Ola - Unstoppable
Catchy, helt okej melodi och sådär. Inte jättespännande. Inte jättetråkigt. Det är liksom Ola bara. Men låten är bättre än Manboy i alla fall. Inte för att det säger så himla mycket. Men jag det är helt okej. Jag vet inte vad mer jag ska säga liksom. Det är okej.
Unstoppable får tre paljetter.


Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar

Woho riktig schlager! Sådär som det brukade låta. Men det är ingen bra schlager. Refrängen funkar men verserna är så jävla konstiga, jag fattar liksom inte... det låter som två helt olika låtar. Nä, jag tror inte att det här kommer funka. Det är ingen Picadilly Circus precis liksom. Jag blir tokig på låten. På ett negativt sätt.
Jag vill om du vågar får en paljett.


Peter Jöback - Hollow
Jag blir så ledsen. Jag har hört en akustisk version av Hollow, även den med Peter Jöback, och då är den så jävla bra och finstämd och vacker. Men jag tycker att den versionen som ställer upp i Mello är ganska slätstruken. Peter sjunger ju så jävla bra att man får gåshud och karln är ju snygg också. Men jag gillar inte arrangemanget. Jag önskar att det kunde vara den akustiska som ställde upp. Då skulle den få en femma.
Hollow får tre paljetter.


Salem Al Fakir - Keep on walking
Introt! Jag älskar introt så jävla mycket! Och Salem där framför flygeln med sitt lockliga hår och söta leende. Jag bara smälter till en liten hög av gelé fast jag har öronen kvar så jag kan njuta av resten. Jag älskar verkligen den här låten. Den är den bästa som är med i Mello detta år och Salems röst är mysig. Den är ju inte lika bara som hans tidigare grejer, typ Good song, men Keep on walking är absolut bra. Salem är ju lite mer min vardagliga musiksmak än resten av starftältet så min kärlek för den beror väl mycket på det. Men skitbra är den i alla fall.
Keep on walking får fem paljetter!


Timoteij - Kom
Det här är min mammas favorit. Hon gillar de östeuropeiska tonerna, säger hon. Jag gillar refrängen jättemycket men resten är liksom lite eeh. Jag bryr mig liksom inte så mycket. Refrängen känns liksom barnslig, lite sådär Bubbles liksom. Det är skitsynd för refrängen är catchy och bra. Den kanske skulle bli bättre på engelska... så den kanske skulle låta helt okej och gå ganska bra i ESC sen? Hm...
Kom får i alla fall tre paljetterJag hoppas på Keep on walking.  Men jag tror att det blir något intetsägande tråkigt som vinner.

#1 - - sanna:

Hmm, nu gjorde du mig lite sugen på att sätta mig in mellolåtarna. Och Annas panna är inte av denna värld.

#2 - - Christine:

Agree, hoppas också på Salem. Blir tokig på alla intetsägande ballader i år. På tok för mycket och för dåligt.

#3 - - alex:

Jättekul inlägg att du skrivit om varje låt =)

#4 - - Jonna:

Om du hoppas på Salem, vad tror du inte att jag då gör?????????????? :D:D

#5 - - mary:

Darin fick en fyra och jag som tyckte den låten var så tråkig. Och manboy en tvåa liksom :(

#6 - - Patrik Arnesson:

Ditt inlägg är nominerat till Best Of Buzz av användarna på EventBuzz, får du flest röster vinner du 5000 kr!

#7 - - Mie:

Jag röstade också på Salem, men vad hjälpte det.. :(

#8 - - Anonym:

Får tycka som du vill men jag tycker i alla fall att eric saade är mer värd en 2!!

Aja man har olika smak!

#9 - - Potatisbruden, <3 x'3:

Ååååh vad jag älskar Salems låt! Och så är det ju något så gulligt med honom! Älskar verkligen refrängen och musiken, <3 Den borde lätt ha vunnit!!!! Men Anna var också bra. Fast jag behövde lyssna några gånger för att gilla den. Salem kunde ha vunnit hela ESC!

Haha Anna har verkligen en stor panna, men det är inget fel på det. Hon är så söt! Eh, iaf i Mello. Tyckte icke hon var nåt speciellt i Idol. Fattade icke att det var hon när jag kollade på Mello xD

Ååh, Eric Saade är så överskattad >.< Refrängen är bra, men början är sååå nybörjaraktig och texten är skum .__.'

Peter Jöbacks låt kommer jag icke ens ihåg. Andreas Johnsons låt är tråkig. Pernillas låt - ugh, så schlager-ig... på ett dåligt sätt... Darin, Timoteij och Ola var bra ^^

Salem var bäst i hela tävlingen helt enkelt! :D ♥

// Zalazis1996 på Fefo