IDOL-BLOGG

Publicerat i: POPULÄRKULTUR
Här kommer lite kommentarer från er självutnämnda Idol-expert!Daniel: Stone Me Into The Grove - Atomic Swing

I konkurens med alla andra så blir han så trååååkig. Zzzznark. Med en låt man aldrig hört. Jajaja. Nästa!

Olle: Wonderwall - Oasis
STEPS IT UP! Sjukt bra för första gången på länge. Han känner sig nog trygg med sin gitarr. Bra arrangemang av låten, men inte så orginellt, det känns som att man har hört det göras hundra gånger på YouTube. Kul när han sa att yngre generationer inte känner till Wonderwall... Eh, jo det gör dom nog.

Elin: Born to make you happy - Britney Spears
Åh gud hennes engelska uttal dödar mig. Kan ingen ge henne en engelskcoach eller nått? Jag tycker hon är fejkad och jag hatar hennes look. Sampo säger att hon varit med i finska melodifestivalen så det var väl där hon blev stylad. Sjukt tråkig låt och sjukt tråkigt framförd.

Geir: Alive - Pearl Jam
Gubbrock som vanligt. Sparsamt roligt. Är det bara jag eller är Geir sjukt likt Christer Sjögren? Det är nog bara jag...

Linnea: Nothing Compares To You - Sinead O'Connor

Ingen pingu i håret. Framsteg! Hon är fantastisk på scenen som vanligt. Jag älskar hennes ton och hennes närvaro. Helt fantastiskt bra är det. Synd bara att hon har ett sådant prettokomplex i intervjuerna! Men åh vad bra hon är när hon väl sjunger. Fast det var lite "ledsen estet" över kvällens framträdande.

Andreas Weise: Baby I Love Your Way - Big Mountain
Andreas är så jävla rolig i intervjuer. Han borde bli komiker istället för idol. Vanligtvis brukar hans framträdanden dock vara tråkiga. Men den här gången känns han lite mera levande! Lite roligare. Låtvalet är lite eeh, men det är nog bara för att jag inte gillar låten; den känns lite strandraggare Mallorca sommaren -96, men det kanske var den känslan he was going for.

Jay: I Want It That Way - Backstreet Boys
Första reaktionen på låtvalet är såklart WTF!??!?! Hehehe. Han ser lite rädd ut på scenen men rösten är det ju inget fel på. Och den funkar förvånatsvärt bra i låten. Oväntat och roligt! It didn't blow my mind så att säga, men det var ju intressant i alla fall!

Minnah: Everything I Do I Do It For You - Bryan Adams
Jag erkänner att jag älskar den här låten. Jag tycker att början var skitbra, men när resten av bandet kom in så kändes det liksom lite som att hon drunknade bland instrumenten. Men jag tyckte ändå jättemycket om det, blev galet berörd faktiskt. Kändes ända in i själen. Bäst ikväll tyckte jag. Minnah är fortfarande min favorit. Ska rösta!


KOM IGEN FELLOW IDOL-NÖRDAR! Jag vet att ni finns där bland mina läsare! Vad tyckte ni om denna veckas Idol? Vem var bäst? Vem var sämst?
Kommentera 3
Klockan är kvart över två på natten. Jag är pigg. Katten är dampig. Sampo sover sedan länge. Jag är skithungrig och åt yoghurt trots att jag får ont i magen av det och blir ännu hungrigare. Har ångest över plugg och livet och att jag inte vill bo i Stockholm längre. Skulle vilja väcka Sampo och grina lite. Då vore jag dålig flickvän som inte låter min hårt arbetande karl sova ut innan jobbet.


Så jag kollar på en dokumentär om sälar istället. FML.
Kommentera 0
Tack för alla frågor! Ni är så bra som frågar så många frågor! Nu har jag svarat på dem i alla fall. Ganska långa svar ibland... Sorry about that!


Emma frågar:

1. Vill du ta en fika med mig när jag är i Stockholm nästa gång?
2. Du har sjukt bra klädsmak tycker jag. Vill du bli min personliga stylist, och vad skulle du klä på mig i så fall? :P
3. Vad är ditt absoluta favoritplagg?
4: Har du tittat någonting på brudklänningar? Vad tänker du kring modell och material osv?
5: vad är ditt bästa middagstips?
6: Vilken är din favoritsmiley?
Hanna svarar:
1. Har påven en lustig hatt????!!
2. Jag tycker att du har sjukt bra klädsmak redan så det skulle nog vara ganska oförändrat. Men asså säkert lite fina sammetsklänningar i mossgrönt och bordeaux-röd. Sammet känns så härligt i höst. Och lite kläder med lite maskulint stuk, för det tror/tycker jag att du passar jättebra. Är jag anställd nu?
3. Mitt absoluta favoritplagg är en koboltblå kortärmad spetsbolero som jag skulle kunna ha varje dag för resten av mitt liv. Tyvärr har jag inte en bild att slänga upp men det kanske kommer.
4. Ja, fast jag har verkligen inte kommit fram till något. Vad gäller modell har jag varit inne lite på en empirskärning så att det blir lite Pride and prejudice över det hela. Men jag vet verkligen inte. Jag är väldigt kluven helt enkelt. Något sånt här tror jag att jag vill ha. Det enda jag vet om material är att det inte får vara för stelt.
5: En snabb pastasås på turkisk yoghurt, tomatpuré, skivade morötter och champinjoner med lite chilikrydda och peppar till. Äts med fördel med bitar av fetaost till.
6. Min absoluta favoritsmiley är :D. Den förklarar känslor så bra men går ändå att använda ironiskt.

Josefine frågar:
Om du skulle skriva en bok, vilken genre skulle det vara? Eller vilka om det är många olika :)
Hanna svarar:
Jag skulle nog skriva young adult fiction. Jag vet inte vad det heter på svenska… ungdomsböcker? Det är nog det jag tycker är roligast att skriva därför att det kräver så mycket kreativitet och fantasi för att inte hamna i Läslusenbokfällan där alla böcker handlade om "Julia har börjat sjuan och nu sminkar sig alla och hon är kär och ska gå på skoldiiiisco". Inte för att de böckerna är dåliga, jag älskade dem när jag var yngre, men lite fler valmöjligheter kan behövas. Dessutom riktar sig YA fiction mot åldrarna 14-21 och jag vill nog skriva mot de övre åldrarna, typ 17-21. Tänk John Green, Kate Cann och lite Jo Rowling. Men jag skulle gärna skriva något som liknar Percy Jackson-serien också… har faktiskt lite planer på bokprojekt som involverar inslag ur finsk mytologi, men man vill ju inte härmas allt för mycket. Om ni bara visste hur mycket påbörjade YA-romaner jag har. Mitt favoritprojekt handlar om någon som dör och tittar på när en ganska osmidig detektiv försöker lösa mordet. Vi får se hur det går. Annars gillar jag ju faktiskt att skriva noveller bäst, deras längd passar mig eftersom jag har the attention span (och tålamod) of a 5 year old…

Malin frågar
1. Vad tycker du om organisationer som säger sig vara neutrala och opartiska, men som tar emot bidrag och bistånd från företag och/eller regeringar?
2. Har du nåt favoritmärke på läppglans?
3. Vad ser du mest fram emot med att gifta dig? (alltså med själva ceremonin, inte med vad äktenskap innebär)
4. Har du nåt tips på nån bra serie som man kan följa på tv eller via nätet?
5. Om du hade haft möjligheten att bli läkare, hade du blitt' det då?
6. Hur ser ditt drömboende ut?
Hanna svarar:
1. Jag tycker det är problematiskt. Opartiskheten försvinner ju inte automatiskt därför att organisationen tar emot bidrag och bistånd från företag och regeringar. Men risken att organisationen medvetet eller omedvetet anpassar sig för att få fortsatt ekonomiskt bidrag finns ju. Att som organisation ta mot pengar från ovanstående tycker jag ökar kraven på organisationen att visa sig verkligt neutrala. Å andra sidan så gör ju de där pengarna nytta. De räddar liv oavsett var de kommer ifrån. Som allt annat i livet är det ju en fråga om vad man värdesätter högst.
2. Juicy Tubes från Lancôme och Smith's Rosebud Salve.
3. Känslan av att säga ja. Att lova inför världen att jag alltid tänker älska Sampo. Hans ansiktsutryck första gången han ser mig i min brudklänning. Att gå ut ur kyrkan som en ärbar kvinna, haha.
4. Spontant: The Good Wife, The Mentalist, Kingdom och White Collar.
5. Kanske! Jag skulle gilla att få jobba aktivt med diagnos och så, för jag älskar den problemlösningsbaserade arbetsmetoden. Å andra sidan skulle jag nog verkligen sakna omvårdnaden och patientkontakten. Jag vill jobba med människor och visst träffar läkare människor, men inte i samma omfattning som sjuksköterskor.
6. Åh gud, den här frågan skulle kunna bli ett eget inlägg. Men jag ska försöka hålla mig kort. Jag vill ha ett hus, en villa i äldre stil med brutet sadeltak och fönster med spröjs. Gärna en liten trädgård med äppelträd, pioner och ganska lättskötta blommor men också plats för att odla grönsaker, bär och örter. Inredningen skulle gå i lantlig romantisk stil, med vitt som bas och pastellfärger som komplement. Mycket mönster, randigt, prickigt, blommigt och rutigt - men i snälla, mjuka färger. Jag vill ha ett lantligt kök med mycket plats för att laga mat och baka och stort matsalsbord där många får plats. Gärna en fin gammal AGA-spis, porslinsho och SMEG-kylskåp i blått eller rosa. Möblemanget ska vara blandat mellan nytt och loppis, men mest loppis. Jag älskar detaljer! Möblerna får gärna vara lite skavda och använda, då ser de bara älskade ut. Och så skulle jag gärna vilja ha ett eget litet pysselrum där jag kan pyssla och skriva. Och i vardagsrummet skulle vi såklart ha ett riktigt fint piano till Sampo!

Rannva frågar:
1. Om du hade varit en glass, vilken smak hade du varit?
2. Vad gör du om någon är allmänt ohyfsad, typ tanter som kör på en med sina kundvagnar med flit och liknande?
3. Vilken är den dummaste myt om vad som helst som du hört?
4. Vilken kroppstyp är du enligt Trinny & Susannah?
5. Vad är du mest nöjd med med ditt utseende?
6. Om man våldgästar dig och du inte ens märker att man gått in genom dörren, vad ser man dig göra då?
7. Vilken berömdhet (död eller levande) hade du velat träffa, och vad skulle ni i så fall hitta på?
8. Roligaste Youtube-klippet?
9.Favoritsyssla när du egentligen borde plugga?
10. Något ord som du tycker om att säga bara för att det låter roligt att uttala?
Hanna svarar:
1. Hallon! Söt men kan lätt bli sur om man inte gör rätt.
2. Glor surt och muttrar. Om det är riktigt ohyfsat så säger jag nog ifrån, men då ska det liksom vara elakt som fan. Annars orkar jag liksom inte bitcha.
3. Att killar kan dö om de inte får utlösning RIGHT NOW. Om kroppen är smart nog att komma på synapser och sånt är den nog smart nog att lista ut hur den ska överleva att inte få komma...
4. Hour Glass, Bell eller Vase tror jag. Eller en salig blandning av dem alla tre!
5. Jag gillar mitt långa hår jättemycket och jag gillar att vara ganska kort och jag gillar mina små händer. Men det jag gillar allra mest är nog min rumpa. Den är faktiskt himla snygg. A juicy double, som Sir Mix-a-Lot skulle ha sagt.
6. Förmodligen skulle jag sitta i soffan och spela Sims3 och skälla på simmarna för att de inte gör som jag säger.
7. Joanne Rowling, vi skulle dricka thé i hennes kök och prata litteratur, ideal och politik.
8. Svåååårt! Kanske Star Wars according to a 3 year old!
9. Sims3!!!!!!
10. Coitus.
Kommentera 0
Visa fler inlägg