I förra veckan sa vi upp vår lägenhet. När Sampo lämnade in pappret om uppsägning till vår hyresvärd reagerade de på att vi inte fyllt i någon ny adress. Ännu mer förundrade blev de tydligen när han berättade att vi inte har någon ny adress. Och visst känns det jätteläskigt att säga upp lägenheten utan att ha en ny lägenhet. Jag är livrädd! Men jag tror att det fixar sig. Bostadssituationen i Borlänge är så otroligt olik den i Stockholm. På vissa lägenheter är det färre än fem sökande, något som jag tror aldrig skulle kunna hända i Stockholm. Jag har aldrig sett det ske i alla fall.

Det här är lite av en chansning. Jag trivs inte alls i Stockholm längre och Sampo är sugen på att prova något nytt. Eftersom jag längtar hem till Dalarna igen, till familj, släkt och natur, så blev Borlänge den naturliga startpunkten. Kanske visar det sig att det dalska landskapet inte alls är något för oss, men då är det faktiskt inte så svårt att flytta igen. Det finns som tur är ingen gräns för hur många gånger man får flytta!

I slutändan handlar det om att vi har tagit steget och vågat göra något åt en situation som ingen av oss varit nöjda med. Även om det innebär att säga upp vår lägenhet innan vi har skaffat en ny. Vårt mål är att få en lägenhet med inflyttning första juli, och dit är det ett bra tag. Faktum är att vi hade en lägenhetsvisning i Borlänge i helgen, som mina föräldrar fick gå på åt oss. En lägenhetsvisning efter mindre än fyra månaders kö! Helt otänkbart i Stockholm men genomförbart i Dalarna. Bara några dagar efter att vi sa upp vår lägenhet fick vi den visningen. Även om vi inte får just den lägenheten så känns det lite som ett tecken att det går åt rätt håll i alla fall. We're on the right track, baby!


Jag i vårt kök - som snart är ett minne blott.
#1 - - Alice:

Oj, modigt av er. Börjar också skaffa mer seriösa flyttplaner, det känns lite märkligt.

#2 - - Vickan:

Häftigt! Hoppas er vilda chansning går vägen :D Jag hoppas och tror på det bästa!