Om jag hade en halv miljon

Det här är mitt drömhus. Hittade det på Hemnet för en halv miljon. Åh vad jag drömmer om det. Det är nog sålt nu för det var borta från sidan. Men en dag ska jag köpa något liknande. Det är så vackert. Brutet sadeltak och spröjsade fönster liksom. Och grinden! Grinden. Åh. Bara åh.


Röda läppar

Tillsammans med några andra hängde jag på Lady Dahmers bloggutmaning om att ha röda läppar idag. Det gick sådär. Stressad som jag är glömde jag att ta med mig läftstiftet i väskan och efter att ha käkat en macka på pendeln var inte läpparna så snygga längre, om vi säger så. Men nu är jag hemma och har återigen kletat på ett lager rött stift.

Såhär såg jag ut imorse. Jag är skeptisk till röda läppar på mig. Man ser verkligen vilken minimal mun jag har. Har typ ingen överläpp.Ät vad du vill

Bra inlägg om att lyssna på sin kropp. Man borde bli bättre på det. JAG borde bli bättre på det. Inte bara vad gäller mat, utan vad gäller vila och sömn. Ibland känns det som att det enda jag gör är att plugga.


Men nu ska jag åka och luncha med Ell. Det kommer utan tvekan att bli roligt!

Killing us softly 3Superbra föredrag av Jean Kilbourne, gjord 2000. Nu finns även en fjärde version, gjord 2010. Första delen går att se här, sedan är det bara att klicka sig vidare. Dock är det lite samma saker som tas upp, men lite nytt introduceras. Reklamens inflytande över oss är väldigt intressant och tacksamt att studera genom genusglasögon. Fasen vad jag ibland ångrar att jag inte pluggar genus. Någon gång i framtiden kanske...

En stund av tystnad

Är i Borlänge och umgås med min familj. Bloggen sover därför lite. Puss!

Bildbomb

Har ÄNTLIGEN fått min mobil (världens sämsta, köp inte en HTC Smart, för trots namnet så är den DUM I HUVUDET) att lägga över lite bilder. Så här kommer ett bildregn med bilder från flera månader bakåt.


Linnea var i Stockholm och åkte rulltrappa.


Sampo pussas med Scully.


Scully chillar på pianopallen. Hon är trött.


En dag i oktober skulle jag och mamma ut i skogen och plocka svamp.


Ser så värn och oskyldig ut.


Poserbild med Converse.


Loppisfynd. Den fina gamla stolen, den rutiga vågen och skedarna är mina favoritfynd.


Med mamma och pappa i bilen, på väg till Stockholm.


Pappa tankade.


Fezt hos Elin. Eller snarare efter festen kanske.  Linnea chilling.


Dreaner sov i en fåtölj.


Lina och Elin.


Sean.


Rullade in Scully i ett täcke. Hon var inte road.


Söt söt söt.


Man blir så töntig när man har katt för allt man kan säga är SÖT SÖT SÖT!


Tar konstiga bilder på mig själv.


Såhär såg jag ut på julafton. Minus det konstiga ljuset. HTC Smart har världens sämsta kamera.


Konstigt ljus igen. Sampo förhör mig inför omtenta.


Lagom road av faktumet. Såhär ser jag utan smink. Eller snarare med gårdagens mascara under ögonen.


En väldig söt katt igen.

Bra film?

Ge mig tips på bra film. Vilken genre som helst! Enda kravet är att den ska vara riktigt bra.

Livräddare

 
 
 
Idag var jag på vårt kliniska träningscentrum på Danderyds sjukhus och hade undervisning i hjärt- och lungräddning. Fasen vad jobbigt det är när man ska göra 30 kompressioner och 2 inblåsningar om vart annat i två minuter. Men superbra att träna på. Skulle väl inte säga att jag nu är någon expert, men det känns skönt att ha lite koll och faktiskt känna att man skulle kunna hjälpa någon så gott man kan. Dock har jag rejält ont i händerna efter att ha försökt att trycka ned övningsdockans hårda bröstkorg.

HLR är något som alla borde få lära sig, tänk vad man skulle kunna rädda liv då. Om man gjorde det obligatoriskt i skolorna till exempel. Undrar varför det inte är så?

Längre fram kommer vi läsa SHLR, som är HLR för sjukvårdspersonal. Då kommer vi få prova att använda en riktig defibrillator! A dream come true för mig. Längtar! "CLEAR!" hoppas jag att man får skrika innan.
 
 
 

Får man vilja vara tjock?

Dagens smala ideal sätter normen för hur vi ska se ut. Det får mig att fundera på en sak; får man vilja vara tjock? Kan man acceptera någons val att fortsätta vara, eller kanske till och med bli, överviktig? Om det är ett övervägt och självständigt val?

Jag vill vara tjock. Några kilo mer eller mindre skulle nog inte göra någon skillnaden, men jag har ingen önskan om att bli smal. Jag tycker känner mig snygg. Det enda som ibland får mig att bli lite osäker är omgivningens krav och åsikter om min kropp. Då kan jag känna mig ful och fel. Men i grunden är jag nöjd.

Alla mår bra av att röra på sig och äta bra. Jag vill leva hälsosamt och jag vill börja röra på mig mer, för att må bättre. Men jag vill inte bli smal. För jag trivs så himla bra i min kropp, med mig själv och mitt utseende.

Man kan ju hävda att övervikt kostar vården pengar, att överviktiga är en riskgrupp. Folk brukar säga att tjocka borde få betala sin egen vård. Men det finns ju andra riskbeteenden. Folk som kör bil som galningar, extremsportare och dansare (sliter väldigt mycket på kroppen). Ska man då också betala sin egen vård? Alla överviktiga lider dessutom inte av ohälsa, precis som att alla i de övriga riskbeteendena inte kommer att ha ett större behov av vård. Hur tänker ni om detta?

Anledningen till att jag skrev det här inlägget är att jag undrar vad ni tycker! Får man vilja vara tjock?

Edit:
En tilll fråga; kan man tvinga någon att bli hälsosam? Kan man acceptera att någon helt enkelt inte prioriterar sin hälsa? Förutsatt att denne är psykiskt frisk vill säga, och kapabel att ta beslut.

3 saker om tjockiskläder som gör mig sur idag:

  • Fick hem jeans från Asos Curve. Sämst. Jättestora. Skulle vara skinny jeans men på mig blev det typ boyfriend jeans-modell. Skit skit skit. Jag vill ha ett par smala, tighta jeans. Varför är det så svårt?
  • Att man inte bara kan trycka upp alla jävla plagg i alla storlekar. Varför måste tjocka få värsta specialkollektionen??? Fuck allt prat om att "större kvinnor vill ha andra kläder". NEJ DET VILL VI INTE! Som att alla smala har samma jävla klädsmak. Kul om man skulle göra samma sak med svarta. "Nej alltså svarta människor vill ju ha andra färger och mönster". kJKjkdsflj.
  • Att det ibland känns som att det är mig det är fel på. Det är det inte. Det är fel på modeindustrin.

This is awesome

Min favoritlåt av alla Disneylåtar. Akustisk cover. Så nice.

Lite tips om väldigt bra bloggar

Jag har precis upptäckt tjusningen med tidsinställda inlägg. Hi-tech och coolt tycker jag. Så detta inlägg skriver jag mitt i natten, men om allt funkar sig som bör så ser ni det imorgon när jag är i skolan. Sånt tycker jag är fräsigt, lite som en tidsresa.

Jag tänkte tipsa om bra bloggar. Bloggar är min last. Läser fler än jag vill erkänna. Har några guldkorn i länklistan, men det finns så många fler bra att länklistan skulle bli en mil om jag la till alla. Så här kommer några bra bloggar som jag nämnt för lite tidigare!

Elina. Relativt nystartad blogg som jag hittade idag och jag skrattat och nickat instämmande under min läsning. Elina skriver roligt, bra och smart.

Emma. En fin vän som bor uppe i norr. Hon skriver en bra blogg om nördigheter, musik och feminism (och lite till) tillsammans med Elin, men på senaste tiden är det mest bara Emma som skriver.

Cupcake's Clothes. Supersöt fatshionista som klär sig i spets och pasteller och annat sockersött.

Bettie von Fraucht. Fantastiskt rolig och välskriven tjockisblogg som handlar om tjockismode, genus och things concerning fatness. 

Lady Dahmer. Feminist med håriga armhålor som har fasta principer och starka åsikter. Bloggens namn är taget efter en snygg seriemördare och hennes blogg verkar uppröra många. Jag tycker hon är inspirerande, framför allt i sitt föräldraskap där genusmedvetenhet är ständigt närvarande.

Ketchupmamman. Sinnessjukt rolig och vettig mamma som är en härlig motviktig till rosafluffiga mammabloggar. Älskar Ketchupmamman. När jag får kidz ska jag bli ketchupmamma.

HanaPee. Härlig, rolig och lätt att tycka om.

Och 1000000 till, men nu får det vara färdiglistat!

Är du tjock och rik och vill ha en fin klänning?

Då har jag sidan för dig. City Chic shippar till Sverige och säljer galet fina klänningar. Dock är de i dyraste laget för min stackars plånbok, annars skulle jag nog vara på väg att bli ägare till dessa:


Prickigt, tyll och volanger. Tre rätt i en klänning!


En turkos dröm. Den är så fin. Jag älskar den. Mest.


Den här är otrolig. Jag har nyligen utvecklat en fabless för mesh (transparant tyg). Älskar detaljerna på axlarna. Älskar hur jävla snygg jag skulle vara i den. Jag vill så gärna börja ha lite mer tighta klänningar. Jag har inte vågat så mycket hittills, men nu tänker jag skita i om jag ser gravid ut från sidan. Jag vill ha kroppsnära! Jag är framifrån sett ganska timglasformad, så jag skulle nog vara snygg i tightare klänningar. Under 2011 ska jag våga.

Magsjuka

... är den värsta sortens sjuka. Måste bli frisk till på fredag då jag har obligatorisk HLR. Och omtenta nästa vecka. Borde vara i skolan nu för grupparbete. Panik! Panik!

Isabelle Caro...Jag har tänkt att jag ska skriva något om Isabelle Caro, modellen som i slutet av december gick bort efter 30 års kamp mot anorexia. Men det är svårt att hitta ord. Så jag tänkte länka till tre bra inlägg istället.

Kaia på Hälsa är mer än en siffra.
Beyond Sizes-Thina.
Fina och smarta Emma.

Flickor är dockor och pojkar är pojkar

Tittar på Familjen Annorlunda, serien på TV4 som handlar om familjer med många barn. Pappan i en i familjerna är skitsurig för att sonen, som kanske är 2-3 år, vill ha nagellack på sig. Mamman tycker att "pojkar kan också ha nagellack" och målar därför sonens naglar. Pappan blir surare. Han tycker att sonen själv ska få välja "den dagen han förstår vad det innebär"... Det är lite jävla nagellack, inte en omskärelse eller en enorm tatuering. Vad innebär nagellack? Att man är fjollig? Omanlig? Bög?

Samtidigt har familjen en dotter som inte är mycket äldre än sonen. Den lilla ungen sminkar sig och får naglarna målade. Om detta säger pappan ingenting. Ingenting om att dottern inte borde få ha nagellack innan dagen hon "förstår vad det innebär". För det är ju naturligt att flickor fostras till att sminka sig, måla nagellack och bli besatta av sitt utsende. Det är tydligen inget som upprör pappan.

Det är nog ingen slump över att så många kvinnor mår dåligt över det egna utseendet och hela tiden pressar sig själv att nå upp till ett ideal, som i många fall är omöjligt. Vi får lära oss redan från tidigt ålder att vårt värde ligger i att vi är söta. Att vi ska sminka oss och klä oss fint. Samtidigt är det nog ingen slump att många killar mår dåligt eftersom de utsätt för krav på "manlighet", manlighet som någon sorts galen stereotyp som nog inte ens var realitet på stenåldern. Det krävs inget geni för att se att föreställningar om att det finns något som är typiskt kvinnligt och typiskt manligt missgynnar både tjejer och killar. Könsroller kommer alltid vara begränsande.

Pappan i familjen avslutar med att säga att sonen "inte är någon docka". Men flickan är tydligen det. Flickor är dockor och boys will be boys.

I long for spring and summer

Det jag längtar mest efter är att kunna gå ut utan att behöva bylsa på sig hundra lager kläder. Jag längtar efter att bara kunna hoppa i ballerinaskorna och springa ut. Kanske stoppa ner en kofta i väskan, i alla fall att det blir svalt fram mot kvällen. Som alltid när jag längtar efter varmare och finare tider har jag tittat genom vårens Ready-To-Wear-kollektioner på style.com. Jag har hittat så mycket fint att jag nästan känner värmen komma smygande.

(Bilderna är naturligtvis klickbara)Min absoluta favorit är Erdem. Älskar färgerna, materialen och håret! Precis såhär vill jag se ut... fast betydligt tjockare dåra. That's the way I like it aha aha.


Alberta Ferretti har också massa fina skira tyger och ljusa färger.


Badgley Mischkas kollektion är tjusig. Den mittersta är min favorit!


Fyra fina vita klänningar från Chloé.


Färgklickar från Marc by Marc Jacobs.


En till favorit. Fina koftor och färger från Moschino Cheap & Chic.


Och lite fint från Mulberry.


Betsey Johnson, Carolina Herrera, Chanel och Derek Lam.

Skaffa en mask och bli smal

Det här är det äckligaste och knäppaste jag har hört. Det handlar om en diet där man infekterar sig själv med binnikemaskar. En binnikemask är en parasit som tycker om att bo i människotarmar. Att ha en maskinfektion är inte hälsosamt på något sätt. Infektionen tar sig uttryck på ett väldigt tydligt sätt; man minskar i vikt.

Fattar ni? Man får mask, går ned i vikt och lever därefter lycklig hela sitt liv. Snabbt och enkelt.

... HAHAHHA.

Jag trodde först inte att sidan var seriös, men efter lite googlande så verkar det som att tapeworm diet är en riktig diet. Här tänkte jag komma med ett seriöst resonemang om vad vår kulturs galna ideal och krav får oss att göra. Men det känns liksom överflödigt. Jag tror ni fattar hur sjukt det är ändå.


Till och med den här katten blev äcklad!

Jag bloggar något vettigt någon annan dag

Konstant trötthet. Det är mitt liv nu. Det känns ärligt talat som att jag aldrig kommer bli pigg igen. Spelar ingen roll hur mycket jag sover, för jag är ändå jättetrött när jag vaknar. Därav har början på året blivit väldigt seg. Planen var att åka till IKEA igår, men så blev det ju inte eftersom jag drabbats av denna extrema trötthet. Istället låg vi och kollade på Veronica Mars hela dagen. Nu har vi bara några avsnitt kvar på sista säsongen.

Försöker pusha mig själv att klä på mig varmt och gå till ICA och köpa mjölk så jag kan dricka te. Nu hörde jag katten riva ned något i badrummet.


Disclaimer: Allt innehåll på bloggen tillhör mig om annat inte anges. Creda & länka om något citeras eller bilder lånas.
 Bloggens arkiv 

2015
01 - 02 - 03 - 04 - 05

2014
01 - 02 - 03 - 04 - 05 - 06 - 07 -
08 - 09 - 10 - 11 - 12

2013
01 - 02 - 03 - 04 - 05 - 06 - 07 -
08 - 09 - 12

2012
01 - 02 - 03 - 04 - 05 - 06 - 07 -
08 - 09 - 10 - 11 - 12

2011
01 - 02 - 03 - 04 - 05 - 06 - 07 -
08 - 09 - 10 - 11 - 12

2010
01 - 02 - 03 - 04 - 05 - 06 - 07 -
08 - 09 - 10 - 11 - 12

2009
01 - 02 - 03 - 04 - 05 - 06 - 07 -
08 - 09 - 10 - 11 - 12

2008
01 - 02 - 03 - 04 - 05 - 06 - 07 -
08 - 09 - 10 - 11 - 12

2007
01 - 02 - 03 - 04 - 05 - 06 - 07 -
08 - 09 - 10 - 11 - 12

2006
01 - 02 - 03 - 04 - 05 - 06 - 07 -
08 - 09 - 10 - 11 - 12

2005
07 - 08 - 09 - 10 - 11 - 12hits