Australia's Next Top Model är ett av de mest viktfixerade programmet jag någonsin sett. I det avsnitt (från 2008) som jag ser nu så har en av deltagarna avslöjat sin plan att baka grejer för att göra de andra tjejerna tjocka. De har fått en kokbok som heter "The Skinny Cookbook". En av domarna yttrande " uäääh fatty!!! buäääh" om en av deltagarna. Jag vet inte hur många gånger jag hört meningen "she needs to lose weight".

Fyfan vilket jävla skitprogram som skuldbelägger tjejer för att de "syndar" och äter en cupcake. Som kallar en tjej som för fan inte kan vara större än en size 36 för fatty. Fyfan för att de verkligen verkar anstränga sig för att upprätthålla det snäva jävla ideal som finns i modellvärden. Och fuck them för att de framställer tjockt som det mest oattraktiva som finns.

America's Next Top Model framstår som värsta superpeppande självförtroendeboostaren i jämförelse. Där försöker Tyra i alla fall få fram att även plus size-modeller är snygga och att fokus borde vara  hälosamt, snarare än skinny.

Så ett stort FUCK YOU till skitprogrammet Australia's Next Top Model.

Det här är tjejen som kallades fatty...

#1 - - den rabiata orakade flat-feministen Fanny:

Tycker dock att strategin att baka för att få sina rivaler att äta är lite lustig. Du fick mig nog att bli mer pepp på det här programmet, jag älskar såntdär infantilt intrigmakande,

#2 - - Visselpaj:

Låter hemskt! Förstår inte dessa människor vilket ansvar de har när de förmedlar dessa ideal inför så många unga tjejer?

#3 - - hanna - happy happy fangirl:

Fanny: jag älskar också intrigrika realityserier, men jag pallar inte kolla på något som är så jävla uppenbart fatphobic och som liksom basunerar ut fat hate.

#4 - - Annie:

Hon är anorexiasmal... och jag blir inte förvånad om hon inte utvecklat anorexi efter den där säsongen... om hon nu inte hade det tidigare. Om hon är "fatty" vad är vi normala tjejer då?

#5 - - hanna - happy happy fangirl:

Annie: Jag förstår din poäng, men jag vänder mig mot termen anorexiasmal. Man kan vara normalviktig och ändå ha anorexia, precis som att man kan vara underviktig och inte ha anorexia. Och vadå normala? Alla kroppar är väl normala? Men jag förstår vad du menar. Om det där anses tjockt, vad är då en tjej som drar storlek 38 eller 40?!

#6 - - T:

Var det inte i den senaste säsongen (ANTM) som en tjej åkte ut just för att hon såg så ohälsosamt smal ut?

Det jag dock inte gillar med ANTM är att det finns som inget mellanting. Antingen är man smal eller plussize. Var ju en tjej som kom med i programmet som plussize men under programmets gång gick ner i vikt. Då fick hon plötsligt bannor för det. Hon var inte lika smal som de andra, men smalare än första veckan. Det gjorde mig ledsen för hon tog ju fortfarande grymt coola bilder.

#7 - - Lova Kopp:

Jag avskyr också det programmet dels av den anledning du nämner men också för att tjejerna framställs som så otroligt elaka. Jag vet inte om de är det på riktigt eller om de bara framställs så för att göra "bättre" TV..#8 - - Ann-Charlotte:

Tjejen är ju så snygg så man svimmar! Äckluga fotograf!!! Hoppas hon blir arbetslös och får jobba på burger king!! Hon kan få mitt gamla jobb, himla nertryckare! Det finns en speciell plats i helvetet för kvinnor som befäster äckliga modenormer..

#9 - - Amanda:

Kom in på din blogg av en slump när jag googlade på top model. Alltså det är ju helt sinnessjukt vad dom väger. Läste en mall vad jag skulle väga om jag var modell, är 168 cm lång och skulle då väga 43 kg. Såååå jäääävla sjukt. Väger typ 15 kg mer än det och då har jag ändå storlek 34-36. Helt stört alltså!