Nu tänkte jag lista vad jag tyckte om filmen med hjälp av plus och minus. Jag har gjort så tidigare och det är typ det bästa sättet som jag kan få ordning på mina kaosartade tankar. Det här kommer inte alls bli någon seriös analys eller bra recenssion, utan det kommer bara bli ett fanatiskt fans tankar morgonen efter att ha sett filmen.

Om du inte har sett sista filmen än och inte vill bli spoilad om vad som händer, eller vad de har tagit med och inte tagit med, så föreslår jag att du slutar läsa nu. Get out medan du kan! Spoiler alert! Spoiler alert!

PLUS

+ Det är en himla snygg film. Jag älskade fotot och jag älskade hur de ibland använde tystnad för att få fram känslan. Det var helt knäpptyst i bion under de stunderna och jag hade gåshud över hela kroppen. Detta är absolut den snyggaste filmen av dem alla.
+ Hur filmen börjar är helt otroligt. Den börjar oerhört lågmält och stilla, som lugnet före stormen. Jag började faktiskt gråta redan ibörjan, för känslan var så intensiv i all sin stillsamhet.
+ Musiken var GALET BRA och det var verkligen rätt musik vid rätt tillfälle. De nyttjade Hedwig's Theme alldeles perfekt!
+ Som vanligt hade de lagt till en del repliker som inte är med i boken. Det kan man ju tycka vad man vill om, men i det här fallet så var det faktiskt en hel del som var himla roligt. Ron hade många nya repliker som var sjukt roliga, vilket i och för sig bero på att Rupert Grint har utmärkt komisk timing.
+ Draken på Gringotts var ju så otroligt söt (fast den var fel sort, i boken är den en Antipodean Opaleye). Jag ville typ ta hem den. Av någon underlig anledning påminde den mig om min katt Scully.
+ En detalj jag gillade var att Hermatrix (Hermione under Polyjuiceelixir) snubblar till på sina höga klackar. Såklart Hermione inte kan gå i klackar, en förnuftig tjej som hon skulle aldrig sätta på sig något som kan leda till skelettdeformationer.
+ Det största gåshudsögonblicket var för mig när McGonagall aktiverar the Hogwarts knights och det är ordagrant från boken "Hogwarts is threatened! Man the boundaries, protect us, do your duty to our school!". Jag får gåshud över hela kroppen nu när jag tänker på det och jag får det varje gång jag läser det i boken också. McGonagall kickade överlag väldigt mycket ass i filmen. Bästa head of house!
+ Jag gillade, nej förresten, ÄLSKADE, kyssen mellan Hermione och Ron. Det var precis så som jag ville att det skulle vara.
+ The Prince's Tale var otroligt välgjort, snyggt och hjärtskärande. Jag grät floder.
+ De hade lyckats bra med hela The Forest Again-biten av filmen. Det är svårt att få det lika fantastiskt sorgligt och bra som i boken, men de hade ändå lyckas bra med biten. I cried. A lot. Såklart.
+ Michael Gambon verkar äntligen ha förstått hur han ska spela Dumbledore! Detta var första filmen med Gambon som Dumbledore där jag kände att han verkligen var rätt i rollen. Det var verkligen Dumbledore på duken, för första gången sedan Richard Harris gick bort.
+ Att de tog med att Narcissa ljuger för Voldemort och på så sätt räddar Harrys liv.
+ Ginnys hjärtskärande skrik och försök att rusa fram när Voldemort och hans Dödsätare kommer tillbaka med Harrys kropp. Det var så otroligt välspelat och gav mig både gåshud och en ny gråtattack.
+ Typ det roligaste i hela filmen var Draco och Voldemort awkward hug. Seriöst! Vad hade Kloves knarkat när han skrev det?! Hur som helst var det galet roligt, även om det kanske inte var menat att vara det.
+ Att Neville fick döda Nagini gjorde mig överlycklig. Länge var jag livrädd att de skulle ta bort hans hjältedåd och när han knockades var jag säker på att de skulle låta Ron göra ormdödandet. Men nejdå, min lilla hjälte, a true Gryffindor, fick döda ormäcklet och jag lät "iiiiiih" av lycka. Och grinade.
+ "Not my daughter, you bitch". FUCK YEAH, Molly Weasley, FUCK YEAH!
+ Harry och Ginnys dynamik i filmen var fantastiskt och jag älskade deras wordless communication mitt i striden, när Ginny bara "I know". Gåshud!
+ Neville/Luna är ju inte med i boken (Neville gifter sig med Hannah Abbott och Luna med Rolf Scamander) men jag shippade dem när jag läste sista boken, så jag blev jätteglad över Neville/Luna-vibbarna. Även om det ju inte är canon.
+ Epilogen. Perfekt avslut. Jag vet att folk kommer tycka det är ostigt och töntigt, men jag gillar ostigt och töntig. Harry förtjänar ostigt och töntigt efter allt han varit med om.
+ Woah vad alla skådisar är bra! Dan, Rupert, Emma, Matt, Bonnie, Tom och Evanna har alla växt så mycket som skådespelare och det var inte en enda gång som jag reagerade på "dåligt skådespeleri". Så duktiga!


MINUS

- Jag förstår ju egentligen att det beror på tidsbrist, så det kan verka fjantigt att gnälla över detta. Men allting gick så fort när Harry väl kom till Hogwarts. Vips så var Orden där och vips var Snape borta. Jag saknade också titten på Ravenclaws uppehållsrum. Men jaja, de har ju inte tid med allt.
- Jag förstår också att det var på grund av tidsbrist som de inte kunde visa hela Helena Ravenclaws berättelse, ni vet med The Bloody Baron and stuff, men uuh det hade ju varit kul att få se och höra!
- Något som förvirrade mig väldigt mycket var vilka det som var med Draco i Room of Requirement. Var det meningen att vara Crabbe och Goyle? För i så fall hade Crabbe solat väldigt mycket. Jag antog istället att det var Goyle och Balise Zabini, vilket är lite konstigt. Och i boken är det Crabbe som tänder eld på skiten och dör, i filmen så var det Goyle. Enligt Wikipedia är detta för att skådisen som spelar Crabbe åkte dit för knarkinnehav, och därför skrev de ut Crabbe ur ploten, för att de inte ville ha tillbaka skådisen.
- Jag tyckte de skötte Freds dödscen jävligt dåligt. Han fick ju inte ens någon. I boken så är man ju typ med när han dör, i filmen ser man honom bara liggandes huxflux i Stora Salen. Och hur ska de som inte ha läst boken (ett stort brott i och för sig) fatta om det är Fred eller George som dött? Nä, fy vad besviken jag är på att han inte fick någon ordentlig dödscen. Men grinade gjorde jag i alla fall. Freeeeed!
- Jag är så sjukt besviken på att de tog bort Nevilles mest awesome replik: "I'll join you when hell freezes over". Kommer aldrig förlåta Kloves för detta.
- Att Voldemort och Harry inte var i Stora Salen under slutstriden. Slutstriden var ganska olik från boken (eller ja, väldigt olik) men det var helt okej, förstår att de måste göra det mer action. Men de kunde ju i alla fall varit i Stora Salen? Fattar inte hur de andra fick veta att Voldemort dött ens. Helt plötsligt kommer Harry ingåendes i Stora Salen och så verkar alla fatta? Öhh. Va? Logik?
- Detaljer som jag saknade. Var var Colin Creevy? Percys återförening med sin familj? Madame Sprout? Testralerna? Graup? Kentaurerna? Shreiking Shack? Det sistanämnda förstår jag att de bytte ut, det kanske hade krävt mer tid, men hur kunde man låta bli att ta med testralerna, Graup och kentaurerna? Man missade ju episka moment. Hade man inte råd med specialeffekterna eller?
- Jag stör mig på att de ibland ändrar ord, när det verkligen inte behövs. Det jag störde mig mest på var när de bytte ut "I'm about to die" till "I'm ready to die", för det förstörde verkligen skitmycket för mig och säkert för många andra fans. Kan inte Steve Kloves sluta tro att han är bättre på att skriva än Jo Rowling? Det var ett litet jäkla ord, hur svårt kunde det vara att hålla sig till boken?!


Överlag tyckte jag alltså att det var en riktigt bra film, bästa filmen av dem alla, och de saker som störde mig var inte katastrofala. Jag tänker gå och se filmen mycket snart igen, och jag hoppas att den fortfarande är lika bra då!


Bara jag som tänkte på denna i The Forest Again-scenen?
Vad tyckte ni om filmen?