Det här är Youtubes stora hatobjekt just nu. En 13-årig tjej som spelat in en låt med absurt lam text och galen autotune, kombinerat med en fjantig video. Jag fattar inte vad hatet handlar om.

En del verkar vända sig mot att texten skulle vara helt meningslös och töntig. Personligen tycker jag i så fall att det är värre med rappers som sjunger om att de vill kissa på horor, döda bögar och misshandla sina flickvänner (eller bränna dom inne som i Love the way you lie, som för övrigt är en stor hit). Men tydligt så är töntighet värre än hatfulla texter som säger vidriga saker om kvinnor och bögar.

Annars så handlar hatet om att låten är dålig. Men jag tycker faktiskt inte musik har någon skyldighet att vara bra. Och vem bestämmer vad som är bra? Jag tycker till exempel att techno är jävligt dålig musik, men jag gör inte bilder som antyder att folk borde hamna i elektriska stolen bara för att de skapar techno.

Så vad handlar hatet egentligen om? Är det verkligen så hemsk att göra dålig musik?


Talande bild som jag hittade på Ells blogg.
Kommentera 3
Igår hade jag en av de mysigaste dagarna på länge. Jag trotsade min envisa förkylning och åkte in till stan för att fika på Mineur med Elin, Lovisa, Emma, Elin, Nina, Kelly och Ch. Sjukt fina människor och godaste chévrebaugetten i stan. Och ute var det så pass varmt att jag kunde ha både vårskor och vårjacka. Dock frös jag som tusan senare på kvällen när jag mötte upp Sampo vid Centralen. Marsväder är förädiskt. Istället för att åka direkt hem så svängde vi in på greken i Jakans centrum och åt. Jag tog greksallad och drack ett glas vitt vin. Med andra ord var det världens bästa matdag igår!

Idag har jag varit seg och haft svårt att komma igång. Men nyss gick jag och hämtade ut två paket. Ett innehöll en klänning som jag köpt från Betties bloppis. Den satt perfekt och var så skön att jag nog kommer använda den hela sommaren. Det andra var två baddräkter från Asos Curve, fast i olika storlekar. Båda satt skit. Jag får nog inse att jag som är ganska opropotionerlig (stor rumpa, små boobs) inte kan ha baddräkt. Dessutom var baddräkterna jätteobekväma, eftersom de hade något som kallas "secret support" vilket innnebär att den trycker in ens tjocka mage så att ens organ skriker efter nåd. För tjockisar måste ju bli smalare, ni vet. Gud förbjude att man bara vill ha en snygg och bekväm badräkt. Bah.

 
Kommentera 1
Inspirerad av HanaPee reagerar jag mot Jack & Jones vidriga sexistreklam (bara en liten del av kampanjen, tydligen ska det finnas affischer som är precis lika sunkiga) genom att anmäla den till Reklamombudsmannen. Att på detta sätt använda sexualiserade kvinnokroppar för att sälja herrkläder är i mina ögon så vidrigt att jag aldrig mera kommer att sätta min fot i en av deras butiker. Vissa kommer säkert tycka den är fyndig och rolig men då tycker jag att ni är lite dumma i huvudet. Hej hopp!
Kommentera 9
Visa fler inlägg