Inspirerad av HanaPee reagerar jag mot Jack & Jones vidriga sexistreklam (bara en liten del av kampanjen, tydligen ska det finnas affischer som är precis lika sunkiga) genom att anmäla den till Reklamombudsmannen. Att på detta sätt använda sexualiserade kvinnokroppar för att sälja herrkläder är i mina ögon så vidrigt att jag aldrig mera kommer att sätta min fot i en av deras butiker. Vissa kommer säkert tycka den är fyndig och rolig men då tycker jag att ni är lite dumma i huvudet. Hej hopp!
#1 - - elin:

Jag gick förbi ett Jack & Jonesskyltfönster häromdagen och reagerade över att där var en stor bild på en superpiffad tjej i bikini. Varför tänkte jag när det är en killbutik men tänkte sen inte mer på det. Nu fick jag förklaringen och får avsmak.

Tack och lov handlar inte min kille där så den stödjs inte av oss iaf.

#2 - - Ell:

"Wow, using female nudity to advertise something that has nothing to do with female nudity? How original. Jack and Jones, I salute you."

Säger ju allt. X)

#3 - - hanna:

elin: Tycker att Jack & Jones är ditt herrmode kommer för att dö, så jag brukar inte heller handla där till min kille, men den här reklamen sealed the deal så att säga.

Ell: Hahaha sant. Female nudity används för att sälja allt, till och med fiskeutrustning.

#4 - - Ulrika:

Konstigt att det används för att sälja fiskeutrustning när det mest är torskar som faller för det.

#5 - - hanna:

Ulrika: Oh SNAP!

#6 - - Emy:

Alltså JAG VET! Jag reagerade asmycket på den och anmälde. Blir så irriterad. Reklamen har ju verkligen INGENTING med deras grejer att göra. Såg en reklamsnutt innan bion i fredags. Då tränar de. Killarna är fullt påklädda med vardagskläder, tjejen står i bikini och gör juckrörelser. man undrar ju om de tror själva att det kommer göra ett bra intryck? Idioter som har gjort den där reklamen, alltså.

#7 - - Milla:

Jag fick se den reklamen i söndags när jag var på bio (sal 1 på sergel så det var ju inte direkt i litet format heller...) och jag höll fan i mig på att ramla ur stolen. HUR tänkte dom när dom gjorde den där reklamen liksom. Avskyvärd är det snällaste som kan säga om sunket :O

#8 - - hanna:

Men kul att få den där uppkörd i ansiktet när man går på bio. Lider med er båda, Emy och Milla!

#9 - - sanna:

jag försökte prata lite om könsroller i reklam på ett seminarie i visuell retorik. enligt min examinator (gammal man från reklambranschen) är sexism och objektifierande av kvinnor med mera i reklam roligt så länge det är grovt, för då är det så överdrivet att man fattar att det är "oseriöst" :) det var himla kul att göra.