Ännu ett H&M-mysterium

Besökte ännu en mörk avdelning på internet: H&M's webshop för tjockismärket BIB, dit mode kommer för att förmultna. Höstkollektionen såg faktiskt helt okej ut, bättre än på länge. Fast då har man ju bara haft bajs i tygform att jämföra med tidigare. Hur som helst hittade jag en jättefin cardigan, som jag faktiskt kände igen från deras "vanliga" kollektion. Nästan precis samma. Bara det att den är 100 fucking spänn dyrare på BIB än på "vanliga".Och då undrar jag ju givetvis... varför? Har de fått för sig att tjocka är rikare än smala? Vet de inte att vi köper godis och semlor för alla våra pengar och således har mycket lite kvar till kläder? Nämen alltså, jag förstår ju att det kostar mer att göra produkten i större storlek, det går ju åt mer tyg. Men att det går åt så jävla mycket tyg att en prisökning på 100 kronor är motiverat, det tvivlar jag faktiskt på. Om de inte använder typ silke direkt utbajsat från silkeslarvens och jag känner ju att det är lite långsökt.

Så varför?
Klara

Jag funderar också på detta. I så fall borde ju små grejer vara snorbilliga. Dessutom verkar det aldrig ligga så mycket design bakom de större plaggen heller mest rakt rakt rakt.

Elin Astrid

"Vet de inte att vi köper godis och semlor för alla våra pengar och således har mycket lite kvar till kläder?"Hahahaha! I love you.

Linnea

Hej Hanna! Jag har läst din blogg sen 2005 och började pga VID och UDDA. Nu är det så att jag är arbetslös och har riktigt tråkigt på dagarna så jag undrar om du skulle kunna maila dem till mig? Det skulle verkligen rädda mitt tråkiga liv... Har läst de första sex kapitlena på missmonroe.blogg.se och jag saknar verkligen allt. Hoppas du har kvar dem på datorn, skulle göra mig överlycklig. kram

Alice

De räknar väl med att de kan sätta högre priser på BIB-kläderna i och med att det (såvitt jag vet) inte finns allt för många svenska kedjor med billiga kläder i samma storlekar.

hanna - happy happy fatgirl

Klara: Ja jag skulle förstå om det var sjukt storartad design eller så. Men det är en jävla kofta med lite rosetter på.

Elin Astrid: Right back at ya!!

Linnea: Men javisst! Maila mig på hannamariefiddeli@gmail.com så skickar jag dem till dig! Hoppas att arbetslösheten försvinner snart, jag vet hur sjukt trist och drygt det är! Kram

Alice: Jo, jag tror också att det är and it makes me skitarg.

Ann-Charlotte

Fenomenet med dyrare priser på plussizeavdelningar än i den "vanliga" kollektionen är vida spridd och det är KNAPPAST bara HM som utför den.Jag skulle tro att det är vanlig "hederlig" kapitalism. Det är större konkurrens på mindre storlekar, då alla kedjor har just de storlekarna. På plussize kommer de undan med högre priser, då vi har färre möjligheter. Nu på senare år har det ju dock börjat dyka upp fler och fler alternativ. Vilket i slutändan borde leda till prispressning.Men visst, det är ju fan inte rimligt. En liknande cardigan finns också på HM mama. Där kostar den 250kr....

Linda

Instämmer med Elin Astrid... klockrent svar:-)

hannah

Speceillt udda känns det i och med att storlek L finns både som 199 och 299 kronorsalternativ? Såvida de inte leker Lindex barnavdelning känns det ju extremt omotiverat att ha olika pris på exakt samma produkt i exakt samma stolek.(I övrigt - varför är det två smala tjejer? En XS och en... S?)

Hej! Fett kul att du vill kommentera på det här inlägget, men innan du postar får du gärna tänka på att jag har noll tålamod med sexism, rasism, transfobi, fetthat och liknande skit. Sånt kommer att försvinna snabbare än du hinner säga "yttrandefrihet". Det här är frizon från vikthets och diettjafs. Vänligen respekera det. Tack för att du läser min blogg!