Jag brukar dyka in i diskussioner. Blogga upprört. Bli arg. Men ibland orkar jag bara inte. Det här är ett sådant tillfälle. Jag pallar bara inte, blir matt och vägrar tänka vidare, för jag skulle bara upprepa alla saker jag sagt tidigare:
  • Alla tjocka människor lever inte ohälsosamt, lika lite som alla smala lever hälsosamma liv.
  • Tjockt är inte synonymt med oattraktivt.
  • Sluta kommentara oinbjudet på andras kroppar, motherfuckers.

Sådär ja. Nu måste jag sova om jag ska orka ut och kryssa imorgon. Untz.
#1 - - Fröken Bella:

Jag håller med! Orkade inte ens tjafsa emot för diskussionen var låg från början. Älskar förresten den sista punkten! Kram

#2 - - hej SOnja:

Hon skriver annars ohälsosam fetma. Hon syftar alltså inte på alla hälsosamma tjockisar.Sen ÄR tjockt = oattraktivt för många. Ingenting att hymla om! På samma sätt som hängpattar är oattraktivt för många.

Man ser faktiskt förjävlig ut i fatbooth.Ibland känns de här bloggen lite som pro fetma.

Det är ju precis lika illa som pro ana.Lite provocerande ibland.

Men fortsätt försök göra er förstådda. Jag kan i nuläget inte alls förstå även fast jag försöker men en dag kanske poletten ramlar ner.#3 - - Antonia:

Sonja: Jag tror att den här bloggen är mer "pro naturlig tjockishet" än "pro fetma", eftersom Hanna hela tiden uppmärksammar att kroppen hon är i nu mår bra och hon vill inte tvingas till att gå ner i vikt bara för att samhället säger "nej, bu, tjockis, banta!" då vi nu för tiden har ett ideal som är närmare underviktigt. Visst är snart 50% av västvärldens befolkning överviktiga och det är skit, för majoriteten kan gå ned genom att äta rätt, röra på sig och se till att deras kroppar mår bra, men utav de 50% har vi de som fortfarande mår bra i sin stora kropp och så länge de mår bra och inte har förhöjt kolesterol och hela den faderullan.

Personligen skulle jag inte vilja gå upp 20kg och bli 80kg till mina 173cm för då skulle inte min kropp må bra av det - just nu rör jag mig och äter bra och det här är min "ultimata" kropp. För såhär är jag byggd och såhär är min förbränning. Men jag ser inget problem med de överviktiga så länge det inte ser ut som att de har problem att röra sig, då tycker jag synd om dem för jag vet hur drygt det är att inte röra sig "ordentligt" och få skavsår mellan låren... Fast sen igen, det är deras sak, de vet om sin övervikt och behöver ingen utomstående som påpekar det.

#4 - - Isabella Swan:

Jag kan bli lite trött på den här inställningen att det är mer OK att vara tjockis så länge man har vett att vederbörligen skämmas för att man är det, och gärna åtminstone se ut att göra försök att åtgärda tjockleken, typ börja olika bantnings- och träningsprojekt (som omgivningen sedan kan kommentera och/eller skratta åt när de går åt pipan). Det verkar vara mycket mer provocerande med tjockisar som inte ber om ursäkt än med tjockisar som skäms.

#5 - - Isabella Swan:

Jag måste f.ö. få ställa en fråga till Sonja: Vad är det du inte förstår? För mig känns det ganska okomplicerat att man vill få existera utan att andra skall ha frikort att hacka på en, skratta bakom ens rygg eller försöka uppfostra en. Något som är i allra högsta grad verkligt för många som väger fem kilo mer än önskvärt och uppåt.

#6 - - hanna - happy happy fatgirl:

Det enda den här bloggen är pro är allas rätt att få trivas i sin kropp, att få tycka om sig själv och att slippa få skit för hur de ser ut. Jag är pro kroppsacceptans! Om man får för sig att den här bloggen är pro fetma läser man den fel, och jag tror att det ofta beror på ens egna fördomar och förförståelse, hur man tolkar texter.Jag vill inte att någon ska gå upp eller ned i vikt, jag vill bara själv få bestämma hur jag ska se ut, vara och känna över min kropp.Sedan tycker jag inte att man kan jämföra t ex anorexi med fetma. Fetma är enbart fysiskt, medan anorexi till stor del sitter i huvudet. Det är en psykiskt sjukdom där underviktighet är en del av sjukdomsbilden, inte hela sjukdomen.

#7 - - hanna - happy happy fatgirl:

Hej Sonja:

Ja, för många är tjockt oattraktivt. Jag tycker det är rätt oattraktivt med jättemuskulösa killar, men det betyder inte att det ÄR oattraktivt med jättemycket muskler. Det är bara min personliga preferens vad gäller män. Precis som att alla har personliga preferenser! Jag skriver ingenstans att man inte får tycka att tjockt är fult eller att det inte finns någon som tycker det. Att många tycker att tjockt är fult betyder inte att tjockt är synonymt med oattraktivt.

#8 - - Isabella Swan:

Innan någon replikerar på Hannas kommentar om att jämföra fetma och anorexi skall jag fylla ut lite: Ja, som vän av ordning säkert inser och kan vilja påpeka, det finns fetma med psykiska orsaker (t.ex. hetsätningsstörning). Det betyder dock inte att fetma (eller för den delen alla kategorier av övervikt som ligger under fetma, och som också brukar räknas in när random dude talar om fetma i ett hälsoperspektiv/attraktionsperspektiv/existensberättigandeperspektiv) ALLTID har psykiska orsaker. Anorexi är dock en psykisk sjukdom (jag tror att den klassas som sjukdom numera, även om det är lite diffust vad som är en sjukdom och vad som är något med ett annat namn inom det där området) och undervikt p.g.a. anorexi har därför, per definition ALLTID psykiska orsaker. Kvarstår alltså - som Hanna påpekar - att jämförelsen inte är korrekt.

#9 - - hanna - happy happy fatgirl:

Isabella Swan: Ja, givetvis så kan psykisk ohälsa vara orsaken till fetman/överviktningen, men då är ju det själva ätstörningen som är det psykiska. Övervikten är inte hela sjukdomsbilden, utan bara en del av det. En konsekvens av sjukdomen.

#10 - - Isabella Swan:

Nej precis, det var det jag ville trycka på ännu mer. (Är jag jävligt trött på jämförelsen anorexi-fetma? Nähäääää, hur kunde någon gissa det?)