Jag hatar när folk säger att de gillar naturliga tjejer. Varför?

Jo, för att de typ aldrig menar att tjejer får se ut hur som helst, precis som de är skapade. De menar inte en tjej med hängpattar, glåmig hy, hår under armarna, buskiga ögonbryn och celluliter. Nänä, de menar ett sånär som hårlöst (måste ju ha vackert hårsvall på huvudet!) väsen med persikohy, släta lår, fasta bröst och rosiga kinder. Allt det är finns såklart där heeelt naturligt, utan fix och trix.

Hur många ser ut sådär när de vaknar på morgonen? Helt ärligt?

Det "naturliga" idealet ger mig seriöst mer ångest än det opererade och fixade. Det är betydligt svårare att nå upp till det naturliga idealet, för vem fan lyckas vara allt det där helt utan plockning, rakning, operationer och liknande? Det är i princip helt omöjligt om man inte är typ Zoey Deschanel. Man ska verkligen ha vunnit det genetiska lotteriet.

Avslutar med två bilder, en av Nanna Johansson och en av AlexandraDal, som sammanfattar detta svamliga inlägg rätt bra.


#1 - - Alice:

Jag hatar också dessa motstridiga ideal. Vi ska inte sminka oss, styla frisyren, prioritera träning, ta bort kroppsbehåring, ta bort ansiktsbehåring, skönhetsoperera oss eller banta. Men vi ska se ut som om vi gjorde alla de sakerna.Jag kan inte låta bli att tänka att män som säger sådär i själva verket menar att de tycker att det är jobbigt att inte kunna käka pizza ihop med sin flickvän eller vänta på att hon ska bli klar framför spegeln. Alternativt vill slippa känna sig utseendefixerade.

#2 - - Klara:

Hahaha! "Jag ska skriva en poplåt om att alla andra kvinnor borde vara som då!" (Vacker utan spackel är ju ett skitbra exempel på det när tjejen inte alls är helt avsminkad, ok vissa tjejer kanske ser ut men inga jag känner) Det enda bra med satc tycker jag; I de första säsongerna såg man att Carrie inte hade smink när hon sov, sorgligt nog verkar det ha ändrats.

#3 - - Klara:

"som du" ska det ju vara!

#4 - - Ell:

För några veckor sen satt en klasskompis - som var rätt full iofs - och snackade om vad som var snyggt på tjejer (typ). "Det ska inte vara sådär sönderblekt, utan naturligt blont. Som du har!" och jag typ dog av skratt över att han påstod att mitt blonda hår skulle vara naturligt. Idiot.

#5 - - hanna - happy happy fatgirl:

Ell: HAHAHAA

#6 - - sistergnu:

Haha, precis så.

#7 - - mikaela:

Jag tror "naturligt" betyder olika för olika killar, lite beroende på om de har mognat till sig eller inte. Det är säkert i många fall som du säger och killar är idioter och lika förstörda av ideal som tjejer. Men vissa killar är helt underbara, typ en kille jag vaknade upp med en söndagsmorgon för några veckor sedan, jag hade 0% smink på mig, mitt hår var som en stor kaluffs på huvet och jag kände mig bara allmänt död. Sådär ofräsch och ta-mig-härifrån-till-en-dusch-fort-fort.. och han kollade bara på mig och log och sa att jag var så himla snygg. Hahaha. Jag skrattade ihjäl mig och sedan lämnade jag lägenheten genom hans fönster ^^

#8 - - Anna:

I knoooow, jag hatar också det där! Jag tänkte på det när jag såg SVT's nya program "skönhetsbubblan" häromdagen. Så himla mycket normerande tjafs om vad som är "lagom" och därmed fint och eftersträvansvärt. Som om "naturligthet" skulle vara ett ideal idag, that is such bullshit! Vi vet alla hur onaturligt idealet är, men man får inte prata om det. Istället förväntas man peka finger åt de som tagit det för långt, som inte förstått vart gränsen för god smak går. Och tycka synd om dem och fråga oss "Hur kunde det bli så fel? Hur kunde hon tro att såna där stora bröst var snyggt?". Ett gäng med fyra tjejer 12-13 år diskuterade detta och kom fram till precis det som man ska komma fram till om man är en duktig kvinna: Det ska vara lagom! Det är ju ändå fint med kurvor osv. Om du inte har sett programmet, se det! Det var väldigt intressant faktiskt.

#9 - - den rabiata orakade flat-feministen fanny:

Så sant. Vidrigaste idealet nästan, mest för att folk betraktar det som rättfärdigt.

#10 - - Lisa Frentz:

Imorse satt jag och (diskret) iakttog en kvinna i yngre medelåldern som satt och sminkade sig. När hon klev då var hon trött, hängig, blek och degig, precis som vemsomhelst, men när hon omsorgsfullt sminkat klart sig såg hon 1. Osminkad ut 2. Jätte snygg 3. Pigg och "fräsch"Hur gör killar egentligen? Och hur uppfattas denna förvandling ur deras perspektiv? När de säger att de gillar "naturliga tjejer" menar de då tunnelbanetjejen eller de som välsignats med utomjordiska anlag?

#11 - - lovisa/polichinelle:

Exakt! Vet en kille som uttryckte "träskmonster" när tjejen som sov över tog av sig sminket. Sjävklart inte till henne, men ordet sprids ju. Fyfan.