Vaknade och kände mig helt och hållet slut. Kanske för att jag vaknade fyra gånger i natt av festivalparty utanför. Jag är så seg men plockade ihop lite här hemma och fixade lunch. Nu känner jag mest för att ligga och läsa lite Meg Cabot, men i realiteten har jag HUR MYCKET PYSSEL SOM HELST att göra. Vigselprogram, vimplar, papperstrutar, minivimplar, ljuslyktor och vaser är några av DIY-projekten som ännu inte är klara inför bröllopet. Jag börjar känna mig något stressad.

Så nu ska jag pyssla. Jag hatar när pysslandet är ett måste, men om jag inte tvingar mig själv att göra detta så blir det aldrig av!
Kommentera 1

Hemma

Publicerat i: KÄRA DAGBOK
Det är så regningt och blåsigt ute att det är svårt att tro att det är en junidag. Om det inte vore för att det är krispigt grönt på träden skulle jag nog tro att det vore höst, så ruggigt är det ute. Jag ligger i sängen och lyssnar på sommarprat om Dalarna och fäbodar och så spelas det folkmusik på fiol, från Dalarna, vilket alltid får mig att känna ända in i själen.
 
Jag är ungefär noll procent patriotisk eller nationalistisk när det gäller Sverige, men när det gäller Dalarna så känner jag en brinnande kärlek och "stolthet". Sveriges vackraste lanskap! Sedan jag flyttade hem igen så har min uppskattning bara blivit större. Det är som att man måste bo borta ett tag för att inse hur fint man hade det. Men när jag och mamma tar bilturer och åker förbi ängar och åkrar, fäbodar och små byar, då blir jag nästan alldeles tårögd över hur vackert det är. Visst är andra landskap också vackra, men hur det ser ut här får mig liksom att känna att det är rätt, det känns hemma. Det tog några år i Stockholm för att inse vad som är hemma men nu vet jag i alla fall.
 
Kommentera 1
Jag älskar midsommarnatten. Den är magiskt underbar. Och för första gången på typ tio år fick jag fira midsommar hos mormor och morfar i Djurmo. Alldeles fantastiskt fint. Det här är min barndoms midsommar. Även fast det inte längre är dans i byn och jag nu har småkusiner och inte är minstingen längre. Men det var fint. Vi gick och plockade blommor och så spelades det fotboll och letades vinstlotter som folk kunde ha tappat. Och klappat häst! Så fin kväll!
Kommentera 1
Visa fler inlägg