Eller...?

Publicerat i: KÄRA DAGBOK
Har börjat känna mig febrig.


Snälla snälla låt det inte vara calicivirus. Snälla låt det inte vara... VINTERKRÄKSJUKAN!
Kommentera 0

Otursvår

Publicerat i: KÄRA DAGBOK
Först var det influensa. Sedan lunginflammation. Sen kom mensen från helvetet.

Och igår blev jag matförgiftad.

Det här är verkligen inte min vår.
Kommentera 3
Något jag ofta hör är "varför är det okej att kalla något för smal och säga till någon att de måste äta mer, när ingen någonsin skulle få för sig att kalla en någon för tjock och säga till någon att äte mindre". Det finns en föreställning om att det är ett sådant pass stort tabu att kalla någon tjock eller att säga taskiga saker om en tjock person att det aldrig händer.

Det stämmer inte. Folk får visst för sig att säga till tjocka personer att de är feta och bör äta mindre. Folk säger visst taskiga saker högt om och till tjocka personer.

Jag vet det eftersom jag har levt som tjock i tio år nu. Jag har fått höra att jag är tjock här och där på internet. Jag har fått höra "borde du verkligen äta det där?" från folk som "bryr sig om mig". Jag har fått spydiga kommentarer om att min kropp tjock och icke-knullbar från fulla främlingar på bussen.

Det ÄR inte tabu att dissa tjocka människor. Kan vi avliva den myten nu? Både media och privatpersoner uttrycker sig kränkande om och till tjocka varje dag. Det går inte en dag utan att jag, direkt eller indirekt, får höra att min kropp är oattraktiv, ohälsosam och äcklig.
Kommentera 6
Visa fler inlägg