Ibland funderar jag över varför bloggvärlden är så ytlig. Varför de största bloggarna är sådana som handlar om inredning, smink och mode. Varför i princip alla storbloggare är smala och snygga enligt en kulturellt accepterad standard. De får mest utrymme i media och på både stora och mindre, men exklusivare, bloggportaler. Blogg.se har nyligen lanserat satsningen Stil, som handlar om mode.

Beror det verkligen på att folk i större utsträckning är intresserade av yta och inte orkar innehåll? Eller beror det på att det är dessa sorters bloggar som det finns ett vinstintresse i, rent kommersiellt? Det är lätt att annonsera på en sida som handlar om shabby chic-inredning eller skönhetsvård, men svårare att göra nischad reklam på en sida som handlar om att det är okej att vara tjock eller genus. Beror det kanske också på att dessa sorters bloggar är rätt lättsmälta och ofarliga att ha på sin bloggportal, medan bloggar som lyfter upp mer allvarliga ämnen kan reta och provocera? Vad tror ni?

Ibland blir jag ledsen över att jag bloggar på ett sådant sätt som sällan får synas. Men så tänker jag lite på alla er som skriver att jag inspirerar er, att jag får er att tycka bättre om er själva och er kropp och att jag får er att reflektera över saker ni inte tänkt på tidigare. Då känns det väldigt mycket bättre. Det vore ju nice att få blogga på en exklusiv portal eller att få feta reklamintäkter. Men att få någon där ute att hata sin kropp lite mindre, det är faktiskt ännu bättre och ger asbra karmapoäng!

(Obs! Lady Dahmer och UnderbaraClara är väl undantagen som bekräftar regeln i det här fallet!)

(Obs igen! Menar inte heller att det är något fel på "ytliga" bloggar, jag älskar bra inrednings- och modebloggar, även om jag kanske tycker att de kan vara lite mer kritiska och inte bara hylla hela tiden. Det kanske mest gäller modebloggar. Det finns mycket som är fucked up i modeindustrin, men det syns mycket sällan. Å andra sidan tycker jag inte att modebloggar är typ förpliktigade att ta upp det, men det vore intressant om de ville göra det)