Timmarna segar sig fram. Är nervös för att få skrivkramp direkt men det tror jag inte kan hända. I år skriver jag lite lätt sci-fi med horror-influenser. Satsar på att försöka skriva en creepy berättelse lite inspirerad av Marble Hornets och vetenskaplig skepticism. Ett mål för mig är att försöka undvika att falla in i stereotypa könsroller och liknande (känns extremt viktigt eftersom jag skriver riktat mot young adult).
 
 
Här är min synopsis för årets nano-projekt: 
 

I en värld i princip identisk med vår skedde i början av 1900-talet som gjorde att de stora världsreligionernas popularitet föll snabbt och istället blev New Age och nyandlig á flummigt "jag tror på något tihi" den dominerande tron. Samhället är otroligt o-sekulariserat och en överväldigande majoritet tror på saker som tarotkort, tankeläsning och medium som kan tala med de döda.

 

Misha är en 17-åring tjej som hoppat av skolan och försörjer sig genom att arbeta som "Kännare", den term som används för de som tros kunna läsa tankar, hypnotisera och utföra magiska trick. Misha själv är medveten om att allt hon gör i sitt yrke är en blandning mellan fingerfärdighet, suggestion och cold reading; hon är en övertygad skeptiker och ateist. Misha lever för dagen och fokuserar på nuet, ganska nöjd med tillvaron trots att hennes föräldrar önskar att hennes ambitioner var högre.

 

Men något händer i den lilla stadsdelen där Misha delar en lägenhet med syskonparet Rakel och Ludvig. Människor försvinner och till en början verkar det som att de bara hastigt flyttat. Men ju fler som flyttar, kombinerat med rykten om en mystisk gestalt av omänskliga proportioner, desto tydligare blir det att något ovanligt pågår.

 

Motvilligt dras Misha in i händelsernas centrum och hon tvingas ifrågasätta både sin världsbild och sin mentala hälsa ju längre ned i kaninhålet hon och hennes vänner faller.

Kommentera 6

Snart! Snart!

Publicerat i: KÄRA DAGBOK
Idag är jag på fantastiskt bra humör för jag har haft min bästis Jonna här i några timmar. Fem timmars pratande blev det och mycket skratt. Vi har gjort så mycket konstigt i våra dagar.
 
Nu är det inte länge kvar tills klockan slår midnatt (eller okej typ sex timmar men inte jättemycket) och NaNoWriMo börjar. Det ska bli så otroligt kul! Är ni peppade?
 
Kommentera 3
Idag har jag en riktigt skitdålig dag, eller i alla fall en kass eftermiddag och känner att jag varken har tid eller lust att göra en ordentlig Project Runway-recap. Så jag struntar i det den här veckan.
 
Vad tyckte ni om avsnittet? De skulle göra en burleskig outft till Dita von Teese och en mindre spektakulär som ändå skulle höra ihop med Ditas på något sätt. Fattade inte riktigt det där. Hur som helst.
 
Sjukt besviken. Inget glittrade ju. Burlesk ska ju vara lite over the top tycker jag, det ska inte vara svart och smakfullt. Trist att ingen verkade fatta vad det handlade om. Typ alla hade dragkedja i ryggen, otroligt opraktiskt om man ska klä av sig själv på scenen. Kändes mer som typ baddräkter eller superhjältinneoutfits.
 
Tyckte att Robert S var bäst. Sebastians var så ful att jag ville gömma mig. Jag blev himla glad att Robert S vann. Eftersom jag stört mig på Elle i ett par avsnitt nu fällde jag inga tårar när hon åkte...
 
Vad tyckte ni om att Robert S vann? Åkte rätt ut? Vems engelska uttal var sämst?
 
Lästips: Fancy Frida, som håller på med burlesk under namnet Fancy Lane, har bloggat om avsnittet här.
Kommentera 1
Visa fler inlägg