Så himla trött på genus just nu. Trött på att prata om det, diskutera det och skriva om det. Det känns alltid som att man upprepar sig hundra gånger. Tar typ aldrig diskussioner om feminism och genus längre, eftersom jag haft dem oändliga gånger tidigare. Det är inte det att "ååh jag lyckas inte övertyga alla" utan det där med att ständigt bli missförstådd, att aldrig bli lyssnad på eller att bli förlöjligad som jag bara inte pallar.

Genusmässigt utbränd känner jag mig. Är det ett begrepp? It should be. Känner någon igen sig?
#1 - - sofia:

känner igen mig 100%, mest för att motståndarsidan är så himla dumma i huvudet (förlåt) så det är nästan alltid svårt att föra sakliga disksssioner. jag blir så arg och provocerad att jag svettas och vill slåss och till slut bara lägga mig ner och dö och ger upp och tänker att världen är utom räddning. därför är det ganska bra med tjejgrupperna jag håller nu. det är liksom på en annan nivå, högstadietjejers verklighet. så får man också slåss lite vilket är bra för aggressionerna.

Svar: Ja men typ så! Och vad man än säger det så kommer någon komma och ba "Nä har du källa på det?". Nä tyvärr, jag har ingen vetenskaplig undersökning på att jag är rädd varje gång jag går själv i mörkret. Men självupplevt är ju värt nada tydligen. Jag förstår att det måste kännas skönt, som att man gör någon nytta! Konkret!
Hanna - Happy Happy Fatgirl

#2 - - Linnea:

Word. verkligen word.

#3 - - Sailor Wood:

Känner igen mig, lite smått trött på att anses som en excentriker. Samtidigt trött på alla saker som man ska ha en åsikt om som feminist, ibland känns det som att jag bor under en sten. Fast oftast känns det som att andra bor under en sten.

Svar: Just nu skulle jag nog gärna bo under en sten!
Hanna - Happy Happy Fatgirl

#4 - - Klara:

Jag blir helt slutkörd! Kollade hur jag bloggade tidigare, mkt mer politiska inlägg med faktaunderlag osv men jag o r k a r inte förklara saker för idioter. Läser inte Per Ström-skit heller pga att jag känner att det inte är bra för mitt välmående. Fattar inte hur jag orkade.

Svar: Hahaha men exakt. Jag har skrivit väldigt få, om några, debatterande/diskuterande/analyserande inlägg på senaste, för jag ORKAR bara inte. Trött!
Hanna - Happy Happy Fatgirl

#5 - - Luxxie - Kreativt kaos & Konstigheter:

Jag har knappt gett mig in i sånna diskussioner någon gång, för jag pallar inte med. motståndarna gör ju ALLT för att missförstå. Det går lixom inte att diskutera. Jag har läst så många diskussioner där genusförespråkaren lixom bara dunkar huvudet i väggen, för den som hen pratar med vägrar läsa vad personen faktiskt skriver.

Svar: Ja och det är fan bäst att ba dra sig tillbaka ett tag, innan man får ONT i huvudet.
Hanna - Happy Happy Fatgirl

#6 - - elsa:

Skoja inte. Jag är dödstrött på att vara feminist just nu. Jag orkar inte. Känns som att gå genom kvicksand.

Svar: Genom kvicksand i stenskor typ.
Hanna - Happy Happy Fatgirl

#7 - - Alice:

Been there. Just nu snackar jag mest genus med folk som delar ungefär samma grundinställning, vilket känns mycket mer givande. Men med folk som tycker helt annorlunda? Nej, fy helvete.

Svar: Jo, om jag diskuterar genus så gör jag det gärna med folk som inte är anti-feminister eller "jämnställdister". Pallar inte clasha med någon med helt annorlunda världsbild.
Hanna - Happy Happy Fatgirl

#8 - - Esu:

Känner igen mig. Tycker Kakan sätter fingret på problemet ganska bra här: http://nojesguiden.se/blogg/kakan/g-nuz :) första gången jag kommenterar här så passar på att också tacka för en inspirerande blogg!

Svar: Åh ja PRECIS SÅ är det ju. Älskar Kakan! Och tack så mycket för fint beröm! :)
Hanna - Happy Happy Fatgirl

#9 - - lili:

Åååh jag vill också bara lägga mig under en sten och bo där några år. Jag brukar gilla att diskutera feminism och genus, men nu är det bara för mycket. Jag tänker ibland att det vore skönt om jag inte brydde mig om feminism och sånt för jag mår bara inte bra av att diskutera med antifeministiska idioter. Och det är inte för att jag inte står för vad jag tycker, eller för att jag tycker att det är jobbigt att vara feminist, men för att de flesta antifeminister är dumma i huvet (ja ursäkta uttrycket) och inte kan diskutera utan härskartekniner och personliga påhopp.

#10 - - Maggie:

MEN JA! Jag blir så trött, så trött. Sätter ansiktet i händerna och vill bara gråta. Gick in på en blogg nyss... någon som inte är insatt försöker diskutera hur vidrigt det är med ordet hen, varför det är farligt att vilja vara kvinnlig (=slätrakade ben och hårlös fitta). Jag skrev ett långt inlägg... Men valde att radera det. Klickade bort bloggen och suckade djupt.

Det känns omöjligt, som att man aldrig kan vinna. Det är menlöst att prata inför döva öron och stängda sinnen. Man blir bara arg och frustrerad... och det känns som att motståndarna har vunnit.

Jag älskar att diskutera genus och feminism med de som vill lyssna och de som redan kan en massa... Men samtidigt så är det ju inte vi som behöver informeras och "övertalas". Ibland önskar jag att jag fortfarande var totalt omedveten, då skulle allt kännas så enormt mycket lättare.