Det här med att mediapersonligheter och bloggare ett tag nu har startat podcasts hit och dit och ba "åh ny trend". Jag tycker det är så himla himla roligt eftersom jag som är NÖÖÖRD har vetat om podcasts existens sedan 2006 när jag började lyssna på amerikanska podcasts om Harry Potter och fandom. Det är så himla gammalt liksom och därför sitter jag där och elitiskt skrattar när Bloggkommentatorerna i sin pod från våren 2013 pratar som att podcasts är något relativt nytt and happening. Och när jag skriver det här inser jag att det är såhär vana internetmänniskor kände när bloggar började bli värsta grejen. De måste ha ba "HALLÅ VI HAR WEBLOGGAT SKITLÄNGE JU VI VAR FÖRSTTTT".
 
Förresten.
 
Little known fact: jag har haft en podcast! 2007 startade jag och några nördiga vänner en podcast som hette ExpelliarmusCast (googla på egen risk) och den handlade om Harry Potter! Jag visste inte ett skit om teknik och hur fan man hostade sin cast, men funderade ut det via trial and error typ. Skaffade Audacity, hittade hosting och fixade RSS-flöden och reggat på iTunes. Är fortfarande lite imponerad av mig själv som lyckades planera, producera och fixa det tekniska med det hela. Det var väl inte världens bästa kvalité på det som vi gjorde, men vi var rätt roliga och vi hade i alla fall kul!
 
Så jag var fett hipster när det gällde podcasts. Hehe.
 
#1 - - ellin☮r:

Men eller huur!
Minns f.ö. EC med värme i nördhjärtat :')

Svar: Hahahaha åh vad fint att nån gör det i alla fall! :P
Hanna - Happy Happy Fatgirl

#2 - - Cecilia:

Haha, men eller hur, tänkte på precis samma sak nyligen! Följde visserligen aldrig PotterCast helt slaviskt men visste att det fanns, och det var ju som sagt typ 100 år sedan...

EC tyckte jag också om, synd att ni slutade ;)

Svar: Vi nördar ba ligger i teknikens framkant ;)
Gulle alltså! Blir alldeles förvånad över att nån ens lyssnade!
Hanna - Happy Happy Fatgirl

#3 - - Christine:

Hahaha jag har tänkt på precis samma sak! Minns för övrigt EC med värme :)

#4 - - Vera:

Åh, jag minns er podcast! Den var så söt. Känner exakt samma sak när folk säger att podcaster är ett nytt mediafenomen. Man ba, hallå?! jag har lyssnat på Mugglecast sen 2006 innan du ens visste vad en podcast var, jag vinner nörd off-en! Och nu kom sista Mugglecast avsnittet i veckan. It's an end of an era, snyft.

Svar: Himla häftigt dock att pottercasterna har kunnat hålla igång sex år efter att sista boken kom!
Hanna - Happy Happy Fatgirl

#5 - - Ch:

Hahha har känt exakt samma sak. Tror EC var den första podden jag lyssnade på :DD grattis på födelsedagen förresten!

#6 - - Idas Eskapader - The spirit is willing, but the flesh is weak.:

Haha åh, så många gånger jag har tänkt samma sak!
Snapecast var min addiction back in the days:)

#7 - - Anonym:

Jag minns er! Och lite sur kan man ju bli. När något bra blir en trend och mainstreet. Men det är något fint med det med. Annars skulle Harry Potter aldrig ha blivit så stort, eller andra saker att fan-girla över! (Då jag är en tjej)