Vi fick paket från IKEA med bland annat klädstång som jag monterade ihop.
 
Jag och mamma tog en nattlig biltur och hittade läskig men fin byggnad mitt i ingenstans.
 
Hämtade fina Mårbackapelagoner som mamma drivit upp. Bosatte sig i köksfönstret.
 
Behövde blommor till balkongen så jag och mamma åkte till Blomsterlandet.
 
Blev bland annat ett gäng örter, men också fina sommarblommor som jag visar nån annan gång.
 
Gjorde sjukt god och somrig sallad som förtärdes på balkongen.
Kommentera 1
Okej, så Tomb Raider! Spelet från 2013 är en reboot på Tomb Raider-serien vilket innebär att den berättar historien om hur Lara Croft blev en kickass äventyrare med fäbless för mystiska gravkammare och övernaturliga myter.
 
 
En ung och oerfaren Lara blir tillsammans med ett gäng besättningsmän och vänner skeppsbruten på en öde ö som får LOST-ön att se mysig och normal ut. På ön, som ligger i den japanska Dragon's Triangle, pågår mystiska saker med en livsfarlig modern kult som rör sig kring en uråldrig berättelse om "the sun queen" och demoner. I fortsättningen kommer den här texten att innehålla spoilers, så fortsätt bara läsa om du spelat klart spelet eller inte bryr dig!
 
Även om storyn är spännande och välskriven så toppas det av Laras personliga ark, hennes utveckling från osäker och oerfaren till självsäker och fantastiskt kickass. Vägen dit är krokig och jag gillar att de låter henne bryta ihop efter vägen; av sorg och av smärta och av chocken efter att för första gången dödat någon. Lara får vara mänsklig samtidigt som hon får vara kapabel, smart och ha massa kunskap om olika kulturer och historia. Det gör att hon blir en komplex och intressant karaktär, och inte bara någon "Strong Female Character"-trope. Att spela som Lara var ett sant nöje som spelande tjej! Med genusperspektiv i åtanke då? Lara blir aldrig objektifierad eller sexualiserad. Hon får vara kapabel och mänsklig samtidigt. Visst, hon behöver räddas ett par gånger, men hon räddar folk typ HELA TIDEN och det är hon som saves the day i slutändan. Tack vare andra intressanta och välskrivna kvinnliga karaktärer, som alla överlever, att det klarar Bechdel-testet och är allmänt fantastiskt ger jag spelet ett fett FUCK YEAH ur genusperspektiv!
 
 
Spelmekaniken är fantastiskt bra och smidig och känslan av att man spelar spel raderas nästan helt ut genom otroligt bra flyt och cutscenes som utan loading time eller något alls går över i att man själv spelar. Små detaljer, som Laras naturliga sätt att röra sig, tillsammans med den sjukt vackra grafiken, gör att man lever sig in så himla mycket, utan den där "jag spelar ett spel"-känslan. Level designen är för det mesta bra och antal "öh vart fan ska jag"-tillfällen är ovanligt få. Om det är något jag ska klaga på så är det väl att kameran ibland är lite dryg när man vill kika fram och skjuta från bakom en vägg eller pelare.
 
Combat-delen av spelet är välgjord och så snart man lär sig att vara strategisk med vilka vapen man ska använda när och vilken taktik man bör ha med olika sorters fiender, så känner man sig som the queen of everything när man mosar allt motstånd, även om vissa situationer såklart är svårare än andra.
 
 
Min favoritdel av spelet var parkour-biten, det vill säga att hoppa och klättra och springa upp för väggar och ha sig. Så himla roligt och så himla bra gjort. Bra balans mellan svårt och roligt!
 
 
Eftersom jag är HELT GALEN i det här spelet skulle jag kunna skriva i timmar om allt som är bra, som att det finns flera PoC, att de behandlar den gamla japanska kulturen relativt respektfullt och att Laras voiceacting är freaking fantastisk. Men då blir vi kvar här i en evighet.  Jag spelade klart storyn i förrgår efter 15-16 timmars intensivt spelande, vilket verkar vara en ganska normal tid. Men nu har jag massa mer utforskande att göra och massa extra tombs att hitta! Woho!
Kommentera 1
Jag spelade Tomb Raider i typ TOLV timmar igår utan att pausa. Så himla fast. Typ den bästa spelupplevelsen jag haft. Så himla snyggt, så himla bra gameplay och SÅ HIMLA FANTASTISKT BRA STORY. Jag älskar att spela som Lara, känner mig ständigt badass och fantastisk. Älskar att parkoura i spelet, den delen är FANTASTISK! Och och och FAKTISKT RIKTIGT BRA UR GENUSPERSPEKTIV ÄN SÅ LÄNGE. Jag närmar mig slutet nu och jag vill verkligen inte att det ska ta slut!
 
Skriver kanske lite mer ingående om detta senare när jag inte är lika OMG FANGIRLY över detta spel. Är så himla glad att de bestämde sig för att reboota Tomb Raider!!!!!!!
 
FUCK YEAH LARA CROFT THE QUEEN OF EVERYTHING!!!!!!!
Kommentera 4
Visa fler inlägg