coat: Evans // top: KappAhl // skirt: New Look Inspire // leggings: KappAhl //
belt: Asos Curve // bag: The Cambridge Satchel Company // shoes: Converse //
sunglasses: Seppälä // snood: Primark
Kommentera 2
Då och då faller jag in i "nu kunde jag..."-tankarna angående min livssituation. Med det menar jag att jag börjar tänka på var jag skulle kunna vara i mitt liv om jag hade gjort andra val. Eller om jag mått bra. Typ "om jag hade gått natur istället för sam hade jag kunnat vara läkare nu" eller "om jag hade hoppat på en jobbgenererande utbildning direkt efter gymnasiet hade jag kunnat ha jobbat ihop massa pengar till att köpa hus nu" eller "om jag aldrig hade börjat må dåligt kanske jag hade varit färdig sjuksköterska i sommar".
 
Egentligen handlar ju dessa tankar inte om lycka, utan bara om att jag kanske skulle kunnat leva upp till de förväntningar jag hade på mig själv, och de som jag inbillat mig att andra haft. Det här dåliga måendet kanske ändå hade legat runt hörnet och väntat. Kanske hade det träffat mig hårdare. Kanske är det tack vare alla val jag gjort som jag har ork kvar. Det går ju aldrig att få veta.
 
De här tankarna, de här "nu kunde" och "tänk om"-tankarna, är för mig otroligt destruktiva för de slutar alltid med att jag anklagar mig själv för de val jag gjort. Jag ställer liksom krav på att jag som 19-åring skulle ha det perspektiv och den kunskap om händelseförloppet som skulle komma, som jag har idag. Det är ju totalt orimligt. Hade jag haft den kunskap och varit den person jag är idag kanske jag hade gjort andra val för sex-sju år sedan. Eller för tre år sedan. Om jag hade haft facit om vad som skulle hända och vart vägarna jag tog slutade, ja, då hade jag kanske valt annorlunda. Men det hade jag ju inte. Ingen har det.
 
Det går inte att skuldbelägga sig själv för val man gjorde för länge sedan. Man kan lära sig och ångra, men att lägga skulden på en själv för att man inte såg in i framtiden... det är att vara skoningslös mot sig själv.
Kommentera 12
Trots att jag följer alldeles för många bloggar redan så känns det som att jag aldrig har något intressant att läsa. Eller något nytt. Men jag tänker att ni som läser min blogg säkert läser andra jättebra bloggar (eftersom ni har den goda smaken att följa mig heheheheh). Och jag tänker att ni säkert kan ge mig tips om bra bloggar!
 
Så go for it i kommentarerna! Tipsa mig om bra bloggar, både på svenska och engelska, om feminism, genus, kroppspolitik, fat acceptance, mode (gärna med FATshion-vinkel), hbtq-frågor, politik i allmänhet, knäppa grejer och vad fan som helst. TIPSA MIG & ge mig något att göra istället för att sitta och hänga på Facebook hela dagen.
 
Inte kan ni väl säga nej till det här näpna lilla ansiktet som ber om bloggtips?!
Kommentera 12
Visa fler inlägg