Igår fick vi nycklarna till nya lägenheten, så vi var där och kikade och tittade på saker vi tyckte om och och saker vi vill fixa. Det är nära till allt, det är bra. Den är luftig och det är bra. Men den är lite sliten, så vi ska nog bättra på färg på köksluckor och sånt. Kanske lägga in ett klickgolv? Vi får se.
 
 
 
 
Utsikt från balkongen!
Kommentera 3
Uppdatering: NU ÄR VIDEON UPPE IGEN OCH BÖR GÅ ATT SE OVAN!
 
Ni kommer inte kunna se klippet för det verkar bottaget vilket är väääldigt underligt men kanske beror det på att rädda små människor som inte tål att få sin världsbild och kvinnosyn ifrågasatt har spammat "anmäl"-knappen eller något. Annars vet jag inte vad som hänt. Allt material som använts går nog under "Fair Use" och inget av innehållet är så pass grov att det bryter mot YouTubes regler.
 
Man behöver inte hålla med Sarkesian. Men att censurera hennes åsikter genom att få hennes videor borttagna är odemokratiskt och dessutom riktigt jävla fegt. Om man inte håller med Sarkesian är man välkommen att debattera mot hennes teser och argument genom videosvar, så som många meningsmotståndare redan gjort på YouTube.
 
Här kan ni hitta manuset för avsnittet. Håll till godo med det så ska jag försöka hitta en länk som funkar.
 
Uppdatering: Feminist Frequency har tweetat om detta och arbetar på att få upp videon igen! Så håll utkik på Youtubekanelen.

 
 
Uppdatering: NU ÄR VIDEON UPPE IGEN OCH BÖR GÅ ATT SE OVAN!
Kommentera 3
Några måndagar framöver kommer vi testa något speciellt. Det kommer nämligen bli TEMA CHICK FLICKS  här på Happy Happy Fatgirl. Det kommer bli CHICK FLICK MONDAY!
 
Whop whop!
 
Det är ingen hemlighet att jag är ett fan av chick flicks. I love them och tycker det är för jäkla trist att man ofta ser ned på dem, men det kanske inte är så konstigt för kultur riktat mot tjejer ses ofta ned på. Kvinnors intressen ses ofta som mindre värdiga än mäns blablabla.
 
Vad är då en chick flick? Såhär säger Wikipedia:
 
"Chick flick is a slang term for a film mainly dealing with love and romance and designed to appeal to a largely female target audience. Although many types of films may be directed toward the female gender, "chick flick" is typically used only in reference to films that are heavy with emotion or contain themes that are relationship-based (although not necessarily romantic as many other themes may be present)."
 
Så hädanefter och ett tag fram kommer jag vissa måndagar att skriva om både bra och dåliga chick flicks. En film i taget. Lite genusperspektiv, lite fat-perspektiv kanske, men på ett sjukt lättsamt och ovetenskapligt sätt. Jag kommer även ha Bechdel-testet i åtanke när jag ser filmerna. Är ni med?
Här är det reviderade preliminära schemat:
Måndag 3/6: Mean Girls
Måndag 24/6: The Princess Diaries / En prinsessas dagbok
Måndag 8/7: Sex and the city (första filmen)
Måndag 22/7: 10 things I hate about you / 10 orsaker att hata dig
Måndag 5/8: Crossroads
Måndag 19/8: Bring it on
Måndag 2/9: Legally Blonde
 
Det vore fantastiskt kul om ni ville hänga på och analysera och diskutera med mig vissa måndagar! Filmerna går säkert att hitta streamat på nätet (antingen Netflix eller streamsidor som typ tube+), att hyra, att låna och så vidare!
 
Uppdatering: från början skulle det vara varje måndag men det blev så himla stressigt för mig så jag tar typ varannan måndag istället! Hehehe. Så kanske detta blir av.
Kommentera 6
Visa fler inlägg