Närå! Det är Barnens Dag-firande i Borlänge idag, samma dag som jag fyller 26 år på! Så på gatan alldeles där vi bor kom en parad med massa clowner, figurer och glada barn. Jag låtsades lite att de firade mig.
 
Sampo "väckte" mig med att slänga godis på mig så att Scully hoppade upp på mig. Sedan sjöng han och jag fick presenter; fina kläder från S och av svärmor och svärfar fick jag boken Expeditionen: Min kärlekshistoria av Bea Uusma, som jag önskade mig efter att ha hört hennes jättebra sommarprat. Har redan fastnat i den!
 
Nu väntar gratulanter och tårta!
Kommentera 4

Tre böcker

Publicerat i: POPULÄRKULTUR
Jag har alltid älskat att läsa. När jag var liten köpte jag böcker så fort jag fick pengar. På senaste åren har jag inte haft sinnesro och koncentration nog att äta, kanske på grund av hur jag mått, men nu har jag börjat läsa igen och det är som att en ny värld uppenbarat sig igen. Här är tre böcker jag läst på senaste månaden.
 
 
Saltad nota handlar om matfusket när en äter ute - hur en tror att en käkar värsta kvalitetsråvarorna och så är det typ samma grejer en hittar svinbilligt på Lidl egentligen. Fast till priser från helvetet. Värd att läsa om en är lite matintresserad och gillar att äta ute, för det känns verkligen som att man blir en lite mer medveten och smart konsument. Välskriven, intressant och rolig.
 
Hemligheten på Mercy Close är en bok i Marian Keyes serie om de irländska systrarna Walsh. Denna handlar om den yngsta av dem, Helen, som är cynisk privatdetektiv som kämpar mot depressionerna. Jätterolig precis som alla Keyes böcker. För mig som kämpat med depression i många år var det stor igenkänning och det var läkande att läsa om det på roligt (men respektfullt) sätt. Sjukt spännande också!
 
Adjö det ljuva livet är berättelsen om Camilla Henemark, La Camilla från Army of Lovers, som hon skrivit tillsammans med Carina Nunstedt. Jävlar vilken kvinna och vilket liv. Det går upp och ner och det finns inte en sekund att andas ut, varken för Camilla eller för en själv som läsare. Att en människa kan vara så stark och skör samtidigt och så smart och samtidigt ta så katastrofala beslut. Jag hoppas så att det vänder för Camilla nu för hon verkar så fin och skärpt. Läsvärd som tusan och en riktig bladvändare om ett fascinerande men hjärtskärande liv.
Kommentera 1
 
 
 
Kommentera 1
Visa fler inlägg