Jag tänkte såhär va, att det är nästan ett år sedan jag hade frågestund senast. Och det har ju hänt en del sedan dess. Har hunnit med bloggpause till och med. Min blogg är inte alls lika aktiv på senare tiden och jag har svårt att veta vad jag ska fokusera på, vad jag vill skriva om!
 
Så vi gör såhär, vi tar en frågestund! Ni får fråga mig vad som helst, så svarar jag på det om det inte är helt orimliga grejer alltså.
 
Ställ en fråga, eller flera, i kommentarerna till det här inlägget. Men innan ni frågar vill jag att ni svarar på det här: vad vill ni läsa om? Vad saknar ni att jag skriver om?
 
Jag frågar er något, ni frågar mig något! Okej?
 
 
Och som vanligt känner jag mig fylld av storhetsvansinne när jag utfärdar en frågestund.
#1 - - Rannva:

1. Vad är din plan för zombieapokalypsen?

2. Vilken genre av böcker vill du att din debutroman skulle vara i?

3. Har du någonsin funderat på att bli serieförfattare och kolabba med en illustratör?

4. Är Sculley steriliserad?

5. Din "Jag orkar inte laga mat så jag slänger bara ihop lite födoämnen"-go to måltid?

6. Ideala helgdagen?

7. Om du skulle bli lärare, vilket ämne hade du undervisat?

8. Du får välja en, bara EN, fandom som faktiskt skulle vara din verklighet.

9. Om du fick en chans att ändra alla ships i kända böcker och filmer, hur hade du förändrat förhållandena?

10. Gud har bestämt sig för att rensa kring mänskligheten igen men kan inte bestämma sig för hur hen ska urskilja goda och onda människor. Gud har därmed gett dig ansvaret att arrangera testet. Vad gör du?

Whoah, det eskalerade lite där...

#2 - - Nanna:

Skriv bara, jag tycker inte att det är så noga med just vad. Bilder från din vardag blandat med annat, så som du brukar skriva :)

Vilken är din bästa serie just nu?
Läser du någon bok? Vilken?
Längtar du efter något? Vad?

#3 - - Emmyibear:

Jag tycker att din blandning i bloggen är grym, lite utav allt liksom. Jag gillar ditt pyssel/DIY och dina outfitbilder allra mest så det skulle jag gärna se mer av. Kanske någon guide över var och hur du tänker när du shoppar? Gärna recensioner av böcker/spel/filmer/musik också.

Min fråga till dig blir kring dina skrivkunskaper.
När jag var yngre älskade jag att läsa och skriva. Jag påbörjade även en barnbok. Men när jag började i gymnasiet och fortsatte till universitetet med naturvetenskapliga ämnen som inriktning dog allt det där. Läsning och skrivande blev förknippat med tentor, fakta, forskning och krystat vetenskapsspråk. Nu, typ 1 år efter min examen har det äntligen släppt. Jag läser massa och jag har även börjat skriva på en grej jag haft i huvudet ett tag. MEN nu har jag skrivkramp/prestationsångest. Jag tänker typ:
Borde jag gå en kurs så att jag gör rätt (typ hur en bygger upp sin text, karaktärer etc)? Eller borde jag bara skriva, fast det kanske blir skit? Jag känner ju mig lite ringrostig eftersom det var längesedan jag var i "språkbubblan".

Vad är ditt råd? Hur ska jag tänka?
Kram!

#4 - - Moa:

Hej hå! Jag gillar nog det mesta som du skriver, men kanske mest om fett. Det ligger mig nära till hands, men jag har liksom inte kommit över den där slutgiltiga tröskeln. Jag vet liksom i huvudet hur det borde vara och hur jag vill känna, men att sen faktiskt komma dit är lite svårare. Så jag undrar helt enkelt hur en tar det sista steget och omfamnar sitt riktiga jag? Om du förstår vad jag menar.

Sen undrar jag hur du tänker kring populärkultur och genus och sånt. Mycket som har bra underhållningsvärde har inte så bra jämställdhetsvärde liksom. Var drar du gränsen (om du ens drar en gräns) till vad som är okej att se/lyssna/spela?

Ha ´de!

#5 - - Isabella Swan:

Svårt att välja, men jag gillar ju mycket när du har åsikter om samhället (fett, kvinnor, eejits i största allmänhet etc.). Och popkultur, jesus, popkultur. Älskade när du monterade ned Harry Potter i detalj.

#6 - - Sofie:

Jag brukar gilla det mesta du skriver om, men det vore väldigt kul med mer recensioner/tankar om film och serier.
Därför måste jag ju fråga..
Favorit serie just nu?
Om du har sett Frozen, vad tyckte du?
Om du har sett Veronica Mars filmen, vad tyckte du?

#7 - - Sofie:

Kom på en till!
Vad tycker du om denna säsongen av My mad fat diary?
Det är min favorit för tillfället.

#8 - - Johanna P:

Jag har en ganska ytlig fråga. Jag har läst din blogg ett tag o gillar dina outfits. Speciellt de kläderna av märket New Look. Nu ska jag till London om två veckor o målet med resan är bl.a. Att shoppa en massa kläder av det märket. Så jag undrar, är det en butikskedja eller hur hittar man kläderna? Hur är storlekarna? Är de som i Sverige? Stämmer det att deras plus size utbud är så stort som det ser ut på nätet? I Sverige ligger jag mitt emellan plus size o "vanliga" storlekar så det hade varit bra om allt finns i samma affär.
Lite många frågor där men jag hade varit mkt tacksam för svar :)
Mvh, Johanna.

Svar: Svarar direkt här i kommentarfältet så du hinner få svar innan du drar till London!
New Look är en butikskedja, typ som HM, som har ett pluskollektion som heter New Look Inspire. Storlekarna är rätt så rymliga men sortimentet i butik är snäppet tråkigare än online, men ändå himla mycket kul (fast inte riktigt lika mycket som online). Eftersom du ligger mellan plus och "vanliga" i Sverige tycker jag även att du ska prova deras vanliga kläder, som går upp till storlek 18 (svensk 46). Jag har en del grejer i 18 och är liksom en svensk 52:a. Priserna är riktigt bra. Rekommenderar speciellt det New Look som ligger på Oxford Street nära t-stationen Oxford Circus (203-207 Oxford Street, London).

Rekommenderar dig att ta en titt på Primark också. Jag som är en storlek 52 kan ha deras kläder i storlek 20 (48), så de har rymliga storlekar på en del grejer. Och ASBILLIGT! Ha så kul i London! Kram!
Hanna Marie Fiddeli

#9 - - Johanna P:

Tack! Så jättemycket för ditt svar! Då styr jag kosan dit :) Maken blir extra glad om jag vet exakt var jag ska. Han är inte den största shoppingentusiasten nämligen :). Två frågor till bara.... Ligger Primark oxå på Oxford street? O har du någon aning om hur utbudet på plus size kläder för män är? Min bror ska med, han är plus size o har svårt att hitta ungdomliga kläder i rätt storlek härhemma...... Tack än en gång! Kram :)

Svar: Jaa, primark ligger också på Oxford street, vid t-stationen marble arch! Har tyvärr igen koll alls på plusutbudet för män :(
Hanna Marie Fiddeli