Listjäveln

Bestämde mig för att jag vill sno den här listan som jag sett hos bland annat Underbara Clara och Linnéa i USA.
 

Jag kan väldigt lätt förmedla känslor och teman i skrift.

Jag vill komma på vad jag vill pyssla med här i livet och våga köra på det.

Jag borde rensa bland mina nagellack och slänga de som torkat och blivit klumpiga.

Jag har väldigt livlig fantasi.

Jag skulle vilja ha någonstans där jag kan odla, typ en kolonilott eller liten odlingslott någonstans.

Jag gillar glass.

Jag älskar allt det fina som kommer med hösten; löven, svampen och den krispiga luften.

Jag måste inse att det kan ta ett tag att komma på vad en vill pyssla med här i livet.

Jag behöver lista ut hur en skaffar vänner som vuxen.

Jag får inte pressa mig själv för hårt.

Jag har inte lika självkritisk inställning längre.

Jag kan inte låta bli att gå in i saker, tappa grejer och göra illa mig själv i samband med pinsamt klumpiga saker.

Jag vill inte nöja mig med vad andra tycker jag ska göra.

Jag borde inte skriva den här listan just nu, eftersom jag ska iväg på första mötet med en skrivcirkel snart.

Jag gillar inte att skosnörena på mina kängor är så slitna och att jag inte orkat byta dem än.

Jag älskar inte Björn Söder som vice talman. Eller över huvud taget.

Jag måste inte vara andra till lags.

Jag behöver inte vika mig för patriarkatet.

Kärt höstbestyr

En grej jag älskar med hösten är att man kan ta vara på saker. Jag blir värre och värre för varje år. Förra året nöjde jag mig med lite svamp och hallon, men i år har jag gått craycray. Jag har frysen full med kryddor som jag skördat och fryst in, det hänger örter och torkar i fönstren och jag har burkar med ugnstorkade örter. Jag har fryst in citronslemskivling, granblodsriskor, massa soppar, fårticka och kantareller och torkat Karl-Johan. I frysen finns lite blåbär, vildhallon och lingon också.
 
Jag tar vara på extraerbjudanden och gratis-äpplen genom att göra färdiga skivor med socker och kanel, som sen åker in i frysen. Perfekt för att ta fram till paj. Äpplen som varit frysta blir sötare också!
 
Här är mina burkar med torkade kryddor och en kvarn där jag lagt i flingsalt och torkade kryddor för instant örtsalt.
 
Och här är lite färdigmortlat flingsalt, och min burk med torkad KJ, som jag hört är toppen att mortla sönder och ha ned i såser.
 
Jag och Sampo gjorde äppelsirap (recept i förra Buffé) som blev mer som en gelé för att vi kokade den lite för länge, men ändå supergod. Av det som blev över efter sirapskoket gjorde vi äppelmos.
 
Superbillig gurka på Coop blev picklad gurka med pepparrot och senapsfrön och vi passade på och syrade lite lök också, vilket blev så sanslöst gott att det inte finns. Tips!

Näst på schemat står päronmarmelad och rönnbärsgelé. Och vet ni vad? GE MIG TIPS PÅ MER. Jag har fått dillle på detta, så himla kul!
 
 

Badhuset

Jag glömde heeelt att jag ju hade tänkt att tipsa om min krönika om att våga bada som jag skrev för FeTT. Det försvann helt ur huvudet tydligen. Jag har gått och simmat minst en gång i veckan i ett halvår nu och delar med mig av lite pepp-tips och tankar i krönikan som ni kan hitta här.