Jag känner mig arg och förbannad efter valresultatet, att ett rasistiskt parti blev Sveriges tredje största. För att jag, trots att jag tjänar på en massa rasistiska strukturer, vill värna om allas lika värde och tycker rasism är avskummens ideologi. För att SD vill inskränka mina rättigheter som kvinna och bi. För att SD har bidragit ytterligare till ett klimat där militanta nazister och rasister attackerar mig och mina vänner för att vi är feminister, antirasister och vänster. För att mina rasifierade vänner är otrygga. Jag känner mig rädd för att vara feminist och vänster.
 
MEN! Jag kan välja att sluta engagera mig, att låta rädslan vinna. Jag kan välja att passera som icke-feminist och icke-vänster, jag passerar som hetero och eftersom jag är "svensk" kvinna så är SD rätt okej med mig ändå, även om de vill sänka min aborträtt. Rasifierade och HBTQ-personer som inte kan passera som cis och hetero, som inte kan välja att sluta vara sig själva, de är hotade och otrygga på en helt annan nivå än mig. Jag kan välja att låta det här bli för mycket, att bara lägga av och sluta bry mig, men det kan inte personer som inte har mina privilegier.
 
Det är så jävla viktigt att vi inser det här och jag är så jävla glad att jag har läst och lyssnat på rasifierade feminister, som fått mig att inse detta, för jag hade inte fattat tidigare.
 
Så fellow vita antirasister, var tysta och lyssna. Fellow cis-feminister, var tysta och lyssna. Kanske rätt ironiskt att jag säger så efter att ha skrivit en hel post om detta. Men jag tänkte hålla käften resten av veckan och lyssna.
#1 - - Marika:

Hej! Jag har kommenterat förut på din blogg, men jag tror inte jag har länkat till min eller så. Känns dumt om du inte vet vem jag är, så nu har jag gjort det. Jag tycker jättemycket om din blogg och tumblr! Med detta sagt kan jag kommentera på detta inlägg nu. Jag blev bestört av att se SD vinna så mycket mark. I synnerhet i min hemby där jag tyvärr måste säga att de var näst störst med 12% av rösterna. (S fick 48%) Jag kände nästan att det som borde ha engagerat mig ännu mer, d.v.s. SD:s framgångar, gjorde mig bara orkeslös istället. Men jag rycker upp mig för jag vet att deras politik är dålig, fast det inte är värst för mig. Jag har gått och spridit informationen om sänkt abortgräns förresten, hoppas att kunna nå folk genom det argumentet i alla fall.

Svar: Åh tack så mycket :) Här i min stad är SD näst största partiet, det känns ju sådär så att säga.
Hanna Marie Fiddeli