Halloj! Idag gick jag upp svintidigt för att åka till tandläkarn och laga en tand. Svintidigt för mig innebär klockan sex, vilket kanske får de som vanligtvis är uppe vid den tiden att hånskratta, men för mig som har lyxen att gå upp vid åtta annars så är det just svintidigt. Ögonen riktigt gick i kors på mig medan jag kletade på lite smink på mitt nyvakna ansikte där kuddarnas veck fortfarande var synliga. Jag kan visserligen förstå morgonmänniskor - det är jättehärligt att känna att en verkligen hinner ta vara på dagen, men jag är och förblir en kvällsmänniska. Alltså håller jag mig nog till att vakna klockan åtta ett tag till.
 
Tanden som skulle lagas visade sig vara en bit lagning som gått ur. En tand som jag lagade för TRE år sedan. Jävla fuskbygge! Tandläkaren var i alla fall jättetrevlig och fick mig att slappna av, trots min nervositet för att gå till tandis. Han sa något om att det inte skulle göra ont, men att "det inte skulle vara som att sitta hemma i soffan och titta på Bonde söker fru". Kände verkligen att han talade mitt språk där! Det hela tog knappt en halvtimme och var nog det minst jobbiga tandläkarbesöket jag varit med om. Fast bedövningen som satt kvar efteråt var verkligen ingen höjdare, gud vad äckligt det känns när halva kinden plötsligt försvunnit.
 
Något som däremot var en höjdare var att min fina vän Jonna med tillhörande sambo och två urgulliga barn kikade förbi på lite julig fika. Hennes äldsta har blivit så stor och rolig att lyssna på. De fick julklappar, vi byggde med duplo, jag gosade med bebis och så skrattade vi åt konstiga saker vi gjort. Det är himla tråkigt att de ska bo så långt borta, men desto roligare när en väl ses!
 
Okej, det här inlägget blev kanske bara såhär långt för att jag väntar på att Sampo ska komma hem från jobbet. Ikväll ska han laga zucchini fritters med tzatziki och så ska jag få glass för att jag var så DUKTIG idag hos tandis. Jag har redan krypit i myskläderna och gjort mig beredd på att plöja några avsnitt av favoritserien Elementary.