Jag har ju haft julkänslor ett bra tag men den här veckan har de verkligen exploderat ut i all sin härlighet. Igår vinglade jag på en pall för att sätta upp julgardiner, bytte ut textiler och tavlor, och bäddade om i sängen. Imorgon åker adventsstjärnor upp... och kanske lite mer. Men tomtar och sånt får vänta till Lucia. Motvilligt.
 
Nu är det dags att börja lägga lite enegi på julklappar också. Vanligtvis brukar jag ha planerat allt vid den här tidpunkten, men i år har det inte blivit så. Men jag har i alla fall lite tankar och idéer, så helt oförberedd är jag inte. Åh, jag kommer ihåg när jag var liten och brukade klippa ur allt jag ville ha ur en leksakskatalog och limma fast på papper och vips så hade en gjort en önskelista.
 
 
En enkel trick som snabbt skapar vintrig julstämning är att plocka in lite grankvistar och sätta dem i vaser här och där. Det luktar dessutom himla gott av gran. Gratis doftljus typ, haha.
 
Det är inte bara jag som njuter av nybäddat och mysigt. Scully blir överlycklig över nytt påslakan att håra ned.
 
 
Kommentera 0

Confessional

Publicerat i: FUNDERINGAR
 
 
Jag kikade in på ANNAWII:s blogg, såg det här confessioninlägget och blev sugen på att göra samma sak. Det går helt enkelt ut på att jag erkänner fem saker som jag åtminstone TROR att jag aldrig berättat här på bloggen tidigare. Vi kör igång tycker jag.
 
ETT. Jag läser och älskar Mogis blogg, A fashionista's guide. Det verkar vara en oskriven regel inom bloggvärlden att en ska skratta lite åt Mogi och tycka att hennes blogg bara är produktplacering (åtminstone att dömma av kommentarer på Bloggkommentatorerna) men jag finner den inspirerande och rolig. Jag tycker faktiskt att det märks att hon lägger ned en del arbete på sin blogg och sina inlägg, även om arbetet är typ ett drömliv. Hon reser världen runt och äter på dyra ställen, bor på dyra ställen och köper dyra saker. Det skulle kunna vara ointressant men hon tar fina bilder och skriver inlevelsefullt och lite speciellt.
 
TVÅ. I typ mellanstadiet läste jag en kompis mejl i smyg. Under en ganska lång tid. Fyfan vad jag skäms och ångrar mig.
 
TRE. En gång satt jag uppe en hel natt och pratade om person som jag var skitkär i... med en person som jag, redan då, var ganska säker på var skitkär i mig. Det var ju inte helt schyyst. Fyfan.
 
 
FYRA. Jag brukade åka på ungdomsbiljett långt efter att jag inte längre var ungdom...
 
FEM. Jag var så sjukt ekonomiskt oansvarig efter att jag flyttat hemifrån. Hade inga tankar alls på hur mycket jag spenderade och i slutet av månaden var det alltid hemskt. Men jag fortsatte fika dyrt varje dag, handla kläder och gå ut på studentpub. Tack och lov för snälla föräldrar under den perioden alltså. Jag tror att jag skärpte mig när jag flyttade ihop med Sampo.... jag vill tro i det i alla fall, men jag har fortfarande lätt att spendera för mycket och glömma värdet på pengar.
Kommentera 2
Alldeles nyss gled jag över 50 000 ord-gränser. Är lättad och glad, men historien har massa kvar i sig. Så jag fortsätter skriva på. Men först ska jag fira med cupcake och laga god mat. Och se lite på youtube. Åh youtube, how I missed you under november.
 
Hur går det för er? Joinar ni mig på den här sidan ordmålet snart? Är ni redan här?
 
Kommentera 3
Visa fler inlägg