Samma, något modifierade, lista för elfte året i rad. Här är lite om mitt 2016.
 
Årets musik:
Det här året har jag gjort en spellista på Spotify nästan varje månad, så därför har jag faktiskt ganska bra koll på vad jag har lyssnat på! Det här året har jag upptäckt och lyssnat mycket på Halsey, Hailee Steinfeld, Banks och Daya. Ariana Grande och Demi Lovato lyssnade jag på redan förra året, men fortsatte att lyssna på mer under 2016. Sedan upptäckte jag ju den fantastiska musikalen Hamilton och dess soundtracket är nog ändå det jag lyssnat på allra mest.

Årets bästa låtar:
New Americana och Hold Me Down med Halsey, Body Say med Demi Lovato och Helpless, Burn och Yorktown från Hamilton.
 
Årets bästa film:
Jag har sett rekordlite filmer under 2016, men av det fåtal filmer jag sett så var nog Deadpool den bästa. Sjukt rolig! Om jag hinner se Rogue One innan nyår så lär väl den kanske gå upp i toppen dock!

Årets bästa bok:
Det är något som inte stämmer av Martina Haag var himla bra. Och så tänker jag vara partisk och säga att Christine Lundgrens bok Jag lever, tror jag också är en av de bästa jag läst i år!
 
 
Årets bästa spel:
Alltså självklart The Rise of the Tomb Raider! Som jag väntat på uppföljaren och jag blev inte besviken. En annan grym spelupplevelse var Uncharted 4, gillade det oväntat mycket vilket kanske i och för sig inte var överraskande med tanke på att det är från samma utvecklare som Last of Us, som var mitt favoritspel förra året.

Årets bästa tv-serie:
Supergirl (speciellt andra säsongen!) och Jessica Jones. Två serier om kvinnliga superhjältar alltså, men de är varandras motsatser. Supergirl är ljus, fluffig och feel good och Jessica Jones är mörk, gritty och inte särskilt feel good.

Årets snyggaste:
Poe Dameron. Best damn pilot in the Resistance. Spelas av Oscar Isaac som inte är så pjåkig han heller.
 
 
Årets viktigaste händelse:
Började plugga igen och det gick BRA. Riktigt bra faktiskt.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
  • Använde läppstift till vardags
  • Åkte till London två gånger på ett år
  • Började planera och arrangera MultiCon
Har du några nyårslöften?
Läsa mera böcker. For real this time!
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Sampo blev fabror till en liten gullig bebis.

Vilka länder besökte du?
England, två gånger.
 
 
Vad var din största framgång 2016?
Att kunna hålla balans trots plugg och flera engagemang, och att jag insåg när det blev för mycket och kunde agera därefter. Det känns som att jag fick testa på allt jag lärt mig om mig själv i praktiken under det här året.

Bästa köpet?
En ny mobil som är på väg hem till mig nu och alla pengar jag lagt på resor.

Vad spenderade du mest pengar på?
Smink, resor, kläder och en ny mobil.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att resa utan ångest, att vara funktionär på MultiCon och träffa människor jag inte sett på flera år och att ha mycket tid att umgås med min familj. Och highlighters.
 
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare!

Vad önskar du att du gjort mer?
Badat, yogat, hälsat på vänner och läst fler böcker!

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Thaimat, tårta och gratulationer från familjen.

Hur skulle du beskriva din stil år 2016?
Väldigt casual och rätt klassiskt tror jag. Mycket blått, grått och svart. Mitt favoritplagg har nog varit en beige jacka från New Look och så mina vita Converse på fötterna. Här är en bild på jackan, fast på midsommar då jag var supersomrig och floral.
 
 
 
 
Spara
Spara
Spara
Kommentera 1
Har ni haft en fin jul? Det har jag i alla fall! Nu kör jag en till tillbakablick till Londonresan för knappt två veckor sedan. På lördagen var det dimmigt och ganska kallt, men vi gav oss (såklart) ut ändå. Målet var Portobello Road men först gjorde vi en liten avstickare till norra delen av Kensington Gardens, mittemot tunnelbanestationen Lancaster Gate.
 
Vårt hotell, Corus Hotel Hyde Park, låg supernära Lancaster Gate, så därför passade det bra att ta en liten parkpromenad. Där hittade vi Italian Gardens, en pampig vattenträdgård som bygdes i mitten av 1800-talet av King Alfred som en gåva till Queen Victoria. Vissa köper smycken till sin partner, andra bygger en park. Each to their own, haha.
 
 
Sedan hoppade vi på tunnelbanan till Notting Hill Gate och därifrån är det tydligt skyltat hela vägen till Portobello Road, som på lördagar blir en stor gatumarknad där en även kan kika in i diverse antikaffärer och små butiker. Kanske lite väl turistig känsla stundtals men ändå värt att besöka, dock kanske på en mindre kylig dag... Vi åt i alla fall superstora munkar och jag köpte en jättefin plånbok inne i Cath Kidstons butik.
 
 
 
 
 
Spara
Kommentera 0
 
Nu har jag varit hemma från London i ett par dagar och längtar redan tillbaka! Det är något med den stan alltså som har mitt hjärta i ett fast grepp. Jag trivs bara så bra där helt enkelt. I fredags tog jag och Sampo en tur till Covent Garden Market och Neal's Yard för att titta på julpynt och insupa stämning.
 
Covent Garden Market byggdes i mitten av 1800-talet och inhyser idag lyxiga affärer och mysiga matställen. På gatorna runt torget hittar du roliga butiker som Kikki K, Kate Spade, MAC och Urban Decay (det kan vara så att jag kikade in på de två sistnämnda). Covent Garden Market är alltid så himla fint och rejält julpyntat och även om det är packat med folk känns det inte superturistigt utan bara mysigt!
 
 
Neal´s Yard ligger bara några gator bort och är en liten gränd med färgglada hus. Supermysigt och bohemisk känsla, och vi var där på eftermiddagen när ljusslingorna lyste upp i mörkret. Vi hittade en litet pop up-ställe där vi smakade mince pie (sött men gott). Lite te gjorde att det inte alls var särskilt kyligt att sitta ute och smaska.
 
 
Spara
Spara
Spara
Kommentera 0
Visa fler inlägg