Börjar du svettas lite över att du inte har någon aning om vad du ska köpa för julklapp till någon i din närhet? Får tanken på att ge dig ut i julhandelns vimmel dig att bryta ut i avgrundsvrål?
 
Ibland kan det vara svårt att hitta på julklappar till alla, det händer även den bästa klappinköparen. Här kommer därför 15 tips på finfina julklappar du kan klicka hem från hemmets trygga vrå, smidigt uppdelat i "under 100 kronor", "under 200 kronor" och "under 400 kronor" för att passa olika budgets. Hoppas du hittar något eller åtminstone får nya idéer på vad du kan ge bort som klapp!
 

Under hundra kronor

1. Massvis med katter
Perfekt julklapp till alla kattälskare i ditt liv! Att färglägga detaljerade bilder har blivit ett populärt sätt att koppla av och denna målarbok innehåller 64 sidor med jättegulliga katter att färglägga. Passar både äldre barn och vuxna! Du hittar den för 84 kronor på Adlibris.
 
2. Hemligheten på Mercy Close
Den som tidigare läst den populära chiclitförfattaren Marian Keyes berättelser om familjen Walsh är bekant med Helen Walsh, den yngsta systern i familjen. Det här är boken om henne och jag skulle nog säga att det är en av Keyes bästa. Helen är en skuldsatt privatdetektiv med en depression i bagaget och på ett varmt och roligt sätt berättar Keyes om hennes mående och kärleksliv såväl som sökandet en försvunnen pojkbandstjärna. Köp den som pocket för 59 kronor på Adlibris.
 
3. Midnight Muse
HM:s parfymer är verkligen ett budgettips! Flaskorna är stilrena men trendiga och kommer i en fin förpackning. Midnight Muse är en riktig godbit, väldigt fint djup och hållbarhet för det priset. Den beskrivs som "söta tränoter och krämig vanilj tillsammans med förförande ambra och patchouli som hänger sig kvar" och själv tycker jag att den är som en försiktigare variant av Alien från Thierry Mugler! Jag som i vanliga fall gillar lättare dofter älskar den här, trots att den är lite tyngre. Den kostar blygsamma 79:90!
 
4. Popsocket
Bloggare och Instagram-proffs älskar popsockets, som är en liten grej du fäster på baksidan av din mobil och som sedan ger dig ett praktiskt handtag när du tar dina selfies, eller ger dig möjlighet att luta mobilen när du vill kolla på en film! De finns i en uppsjö av färger och designer. Finns på till exempel Fyndiq.se för 49 kronor.
 
5. Poliovaccin
För bara 94 kronor kan du rädda livet på ett barn. I UNICEF:s gåvoshop kan du köpa 60 dosor poliovaccin som räcker till att vaccinera 30 barn i Afghanistan.
 
 

Under tvåhundra kronor

1. Mary-Lou Manizer
Vi är många som ÄLSKAR denna highlighter från märket The Balm. Den är skimrig utan att vara för glittrig, den är lagom glam för att kunna blind the haters men ändå naturlig nog för att kunna ha till vardags. Dessutom är förpackningen stabil och himla fin. Den finns på t ex CDON för 189 kronor
 
2. Ja, jag har mens, hurså?
Fantastiska youtubern (och nu snart även Mello-programledare!) Clara Henry har skrivit en bok som både förklarar och avstigmatiserar mens. Hur bra som helst, och perfekt klapp till någon som snart får mens, precis har fått mens eller dragits med den ett tag... och kanske också någon som inte har eller kommer få mens? På Adlibris finns den för 163 kronor.
 
3. The Ritual of Dao Mini Fragrance Sticks
Jag tillhör de som blivit besatt av att ha doftpinnar hemma - de sprider underbar doft och jag behöver inte vara rädd att katten ska råka bränna av sig morrhåren (vilket är en ständig oro när det gäller doftljus). Ritual of Dao, som tidigare hette Lotus Secret, är min favorit och den luktar vit lotus och Yi Yi Ren och går att köpa för 145 kronor på Rituals.
 
4. Oxenfree
Oxenfree är ett hyllat indiespel som finns till Windows, OS X, Linux, PS4 och Xbox One. Jag föll pladask för det visuella och de övernaturliga vibbarna i berättelsen. Ett gäng ungdomar med huvudkaraktären Alex i spetsen spenderar en natt på en ö där mystiska radiofrekvenser sätter igång riktigt läskiga händelser. Visuellt är Oxenfree ett mästerverk och rent speltekniskt är det nyskapande och välgjort. Plus för fantastisk musik också! Det finns att köpa på t ex Steam för 19.99 euro.
 
5. Katastrofpaket
I UNICEF:s gåvoshop kan du för 199 kronor köpa ett katastrofpaket. Ett sådant kan göra skillnad på liv eller död för en familj på flykt från katastrofer eller konflikter. Paketet innehåller en filt, 450 vattenreningstabletter (kan rena upp till 2 250 liter vatten!), 25 påsar vätskeersättning och 30 påsar nötkräm mot undernäring. 
 

Under fyrahundra kronor

 
 
1.Nude Dude
En superfin ögonskuggepalett från The Balm med bra fördelning av matta och skimriga skugg0r, som dessutom kommer med lite manlig objektifiering på köpet! Fint förpackad (om än lite ostadigt med papp) med bra pigmenterade skuggor i varma toner som går att skapa snygga ögon till både vardag och fest med. En av mina favoritpaletter som går att klicka hem för 329 kronor från Eleven.
 
2. Sweet Food & Photography
Det är inte första gången jag tipsar om Linda Lomelinos superfina bak och foto-bok! Förutom smarriga recept (seriöst, du måste testa blåbärsrutorna!) så innehåller den fantastiska bilder och tips på hur du bäst stylar och fotar det du bakar och lagar. Perfekt för alla som vill göra succé i Instagram-flödet! Den kostar 216 kronor på Adlibris.
 
3. Woody Vanilla Fragrance Sticks
Mera doftpinnar! Dessa superlyxiga och därmed dyra har jag inte köpt hem (...ännu?) men jag luktade på dem och blev lite förälskad. Av Rituals beskrivs dem som "orientalisk och träig doft, som ger en elegant och speciell känsla i rummet med ett inslag av vanilj" och du hittar dem på deras hemsida för saftiga 395 kronor.
 
4. Batman: A Telltale Game Series
Telltale har blivit kända för att göra (mer eller mindre) lyckade spel av populära serier, spel och böcker. Tidigare har de gett oss The Walking Dead, GoT, Minecraft och The Wolf Among Us, och deras senaste släpp är ett Batmanäventyr. Telltales spel är ofta väldigt baserade på att peka och klicka, med val som påverkar spelets utgång. Jag tycker att de lyckats få till ett bra Batmanspel med mycket fokus på detektivarbete, utan att för den delen kännas lökigt när det är dags för mer action. Bra klapp till både Batman-fans och spelare. Spelet finns till Xbox One, Xbox 360, PS4, PS3 och Windows och du hittar det på Spelbutiken för runt 170 kronor (beroende på plattform) eller på Steam för 22.99 euro.
 
5. Flyktingpaket
Det är ingen nyhet att alldeles för många människor är på flykt just nu. Så många har tvingats lämna allt de äger bakom sig och utan möjligheter att ta hand om sin hygien så dör barn till följd av diarré och andra sjukdomar. För bara 337 kronor kan du köpa ett flyktingpaket från UNICEF:s gåvoshop. Ett paket tillgodoser en familjs hygienbehov i en hel månad och innehåller bland annat en hink, tvättlina, tvål och tandborstar.
Spara
Spara
#1 - - Bendte:

Hej Hanna, nu ska jag tackar dig ordentligt för att du påminde mig (och andra) om det att vi kan så lätt hjälpa flyktingar via Unicef! Det ska jag göra och i Unicef-gåvoshop finns fler saker som inte kostar skjortan men med vilken alla kan bidra något. TACK!

Svar: Vad kul att höra!
Hanna Marie Fiddeli