Italian Gardens & Portobello Road

Har ni haft en fin jul? Det har jag i alla fall! Nu kör jag en till tillbakablick till Londonresan för knappt två veckor sedan. På lördagen var det dimmigt och ganska kallt, men vi gav oss (såklart) ut ändå. Målet var Portobello Road men först gjorde vi en liten avstickare till norra delen av Kensington Gardens, mittemot tunnelbanestationen Lancaster Gate.
 
Vårt hotell, Corus Hotel Hyde Park, låg supernära Lancaster Gate, så därför passade det bra att ta en liten parkpromenad. Där hittade vi Italian Gardens, en pampig vattenträdgård som bygdes i mitten av 1800-talet av King Alfred som en gåva till Queen Victoria. Vissa köper smycken till sin partner, andra bygger en park. Each to their own, haha.
 
 
Sedan hoppade vi på tunnelbanan till Notting Hill Gate och därifrån är det tydligt skyltat hela vägen till Portobello Road, som på lördagar blir en stor gatumarknad där en även kan kika in i diverse antikaffärer och små butiker. Kanske lite väl turistig känsla stundtals men ändå värt att besöka, dock kanske på en mindre kylig dag... Vi åt i alla fall superstora munkar och jag köpte en jättefin plånbok inne i Cath Kidstons butik.
 
 
 
 
 
Spara
Hej! Fett kul att du vill kommentera på det här inlägget, men innan du postar får du gärna tänka på att jag har noll tålamod med sexism, rasism, transfobi, fetthat och liknande skit. Sånt kommer att försvinna snabbare än du hinner säga "yttrandefrihet". Det här är frizon från vikthets och diettjafs. Vänligen respekera det. Tack för att du läser min blogg!