Herregud hörni, vad mycket bra filmer det kommer i år! Okej, det känns som att jag säger så i början på varje år, men den här menar jag det verkligen. Allt från en hel hög med superhjältefilmer till en ny Harry Potter-film och ännu ett tillägg till Star Wars-universumet. För en nörd som mig är det ett gyllene år av film. Här är åtta filmer som jag längtar efter!
 
Deadpool - 12 februari
Deadpool har ju redan kommit ut, men eftersom jag inte sett den än så får den vara med på listan. Det här är verkligen en film som har fattat vikten av bra marknadsföring - roliga trailers och ännu roligare kampanjer har gjort mig supersugen på att se en film som jag från början kände ganska "meh" om. Det här är berättelsen om Wade som tror att han ska få sin dödliga cancer botad, men blir deformerad och får superkrafter. Action plus humor och en hel del meta och breaking the 4th wall.
 
 
Batman vs Superman: Dawn of Justice - 23 mars
Batman bestämmer sig för att Superman är en fara för mänskligheten. Lex Luthor håller på med onda saker i bakgrunden. Action händer. Helt ärligt bryr jag mig cirka 0,000000 procent om Batman och Supermans bråk. Det som gör mig så OÄNDLIGT PEPPAD på den här filmen är WONDER WOMAN. Herregud, ögonblicket i trailern när hon dyker upp och är fullkomligt badass och fantastiskt ger mig gåshud varje gång jag ser den. Kommer betala pengar enbart för att få se den scenen på bio. För några veckor sedan dök det dessutom upp nyheter om att det kommer en Wonder Woman-film!
 
 
Captain America: Civil War - 27 april
Ännu en film om män som bråkar... zzznark. Men eftersom jag älskar Captain America och hur Chris Evans ser ut i lite för tighta t-shirts kommer jag att gå och se den här. Jag tror att den kommer vara bra, trots mansbråk, för de två tidigare Captain America-filmerna är mina favoriter bland Marvel-filmerna. Det som utlöser konflikten mellan Cap och Iron Man är regeringens vilja att utöva mer kontroll och uppsikt över dessa superhjätar, något Iron Man stödjer men Captain America inte gör. Släng sedan in en intrig med Steves gamle kompis Bucky, som troddes vara död men egentligen blivit hjärntvättad av den onda organisationen Hydra så har du ploten för den tredje Captain America-filmen.
 
 
The Boss - 10 juni
I rollerna ser vi bland annat två av mina absoluta favoriter, nämligen Melissa McCarthy och Kristen Bell, två skådespelorskor med fantastisk komisk timing. Melissa McCarthy spelar en framgångsrik chef som hamnar i fängelse efter lite ekonomisk brottslighet, och har förlorat allt när hon väl kommer ut. Hon får bo hos Kristen Bells karaktär, som brukade jobba för McCarthy. Kristen Bells dotter ger henne idéen att skapa ett brownieförsäljningsimperium, tydligt inspirerat av girl scout cookies som är en grej i USA. Roligheter följer.
 
 
Ghostbusters - 22 juli
Vem är inte aspepp på denna remake/reboot av Ghostbusters-filmerna, med kvinnliga huvudroller och assnygga Chris Hemsworth i birollen som sekreterade? Enough said liksom.
 
 
Suicide Squad - 3 augusti
Ännu en film som följer trenden av att göra film av serietidningar. Premissen för serien, och filmen, är att ett gäng superskurkar skickas på ett uppdrag som är så omöjligt att det ses som ett självmordsuppdrag. Eftersom gänget är just skurkar så gör det ju inget om de inte återvänder, resonerar deras uppdragsgivare. Suicide Squad tillhör DC Comics-universumet och vi får se klassiska skurkar som Deadshot, Katana, Harley Quinn och Enchantress. Det som jag tror gör den här filmen himla intressant är dynamiken karaktärerna mellan... och jag tänker bara ignorera det en har sett av Jared Letos totalt utspårade tolkning av The Joker. If it ain't Mark Hamill eller Heath Ledger, I ain´t interested.
 
 
Fantastic beasts and where to find them - 18 november
Det är kanske ingen hemlighet att jag är en enorm Harry Potter-nörd. Läst böckerna, skrivit fanfiction, arrangerat konvent och wizard rock-spelningar...... ja, jag är as nördig as you get. Ändå kan jag inte bli så pepp på den här filmen som jag borde bli. Eddie Redmayne är castad i rollen som Newt Scamander och i mina ögon är det sämsta grejen sedan de valde GARY OLDMAN SOM SIRIUS BLACK typ. I alla fall, den här filmen utspelar sig i New York på 20-talet och följer Newt Scamanders jakt på farliga djur. Alla de stora rollerna är vita. Zzzznark och wtf på samma gång. Harry Potter-filmerna har ofta fått kritik för dess väldigt vita casting, och jag hade hoppats på att de skulle bryta traditionen med den här filmen. 20-talets New York är absolut inte en tid och plats som var så kritvit som castingen ändå antyder. Suck.
 
 
Rouge One - 16 december
"EN TILL NY STAR WARS FILM! AAAH!". Där fick ni en inblick i min tankegång när jag insåg att den här filmen skulle bli verklighet. Jag älskade The Force Awakens och är väldigt exhalterad över den nya generationen av Star Wars-filmer, eftersom de verkar betydligt mer inkluderande vad gäller till exempel kvinnliga karaktärer och karaktärer som inte är vita. Den här filmen kommer handla om ett gäng rebeller som ska sno ritningar till the Death Star. Count me in! 
 
#1 - - Helen:

Men Hanna! Vilken underbar lista. Jag vill se alla nu, fast jag bara hört talas om Ghostbusters innan. :D