För mig har februari känts något trevligare än januari; mindre snö, mer sol och min Londonresa kommer allt närmare. Däremot har mina händers torrhet slagit nya rekord och det har resulterat i att två av mina tre favorit denna månad är produkter för just händerna, nämligen Miracle Scrub och Miracle Balm från RITUALS. Den tredje produkten är Smoke Balm från theBalm, och nu tänkte jag berätta om denna trio och varför jag gillar dem så mycket.
 
Den här silvriga tuben innehåller Miracle Scrub från RITUALS, en handscrub med ginseng och ginkgo bilboa. Enligt produkten själv är den "ultra softening" och jag kan inte göra annat än att hålla med - redan efter en använding märks en stor skillnad på händernas lenhet. Jag har problem med eksem på händerna som lämnar efter sig små bitar av torr och hård hud och den här biter ordentligt bra på dessa, utan att göra ont, skada huden eller torka ut huden ytterligare. Som om inte effekten vore nog så doftar den underbart, lite sött och blommigt men fruktigt på samma gång! När jag köpte den sa tjejen i kassan att en kan använda den dagligen, eftersom den är så återfuktande, men jag håller mig till några gånger i veckan. 125 kronor får en ge för den här tuben, men den är väldig dryg och räcker ett bra tag.
 
När jag använt mirakelscruben följer jag alltid upp med den rosa ur samma serie: Miracle Balm från RITUALS. Den innehåller white lotus och ginkgo biloba och luktar så gott att jag kan sniffa på den i timmar - den påminner helt klart om doftpinnarna Lotus Secret från RITUALS, kanske inte så konstigt då även de innehåller white lotus. Miracle Balm beskrivs som "rich" och "nourishing" och är RITUALS fetaste handkräm, vilket passar perfekt till mina torra vinterhänder. Men fast den är så fet känns den inte för kladdig. Andra väldigt feta handkräm kan göra så att jag känner att jag måste sitta still med händerna i någon timme så att det får gå in, men det upplever jag inte med Miracle Balm. 110 kronor kostar denna rosa skönhet, och även den är väldigt dryg.
 
Favoritsminkmärket theBalm var representerade bland förra månadens favoriter också. Det är omöjligt för mig att inte älska deras produkter med sin retroglammiga stil. Den här månaden beställde jag hem deras lilla ögonskuggepalett Smoke Balm (nr. 1). I den får en tre väldigt pigmenterade skuggor som ska passa bra till en smokey eye look, även om jag använder dem till annat då jag inte kör på smokey eyes så ofta till vardags liksom. Den jag använder mest är Flame, en guldskimrande nyans som jag fick tipset att använda som highlighter också, vilket funkar mycket fint, som en mindre glittrig Mary-Loumanizer. Spark är en kall brun nyans och Blaze är en skimrig svart skugga, och den sistnämnda tror jag skulle vara fin som eyeliner också! Priset ligger runt 200 kronor, och här har ni några swatches på paletten.
 
#1 - - Sarah:

Kul o få veta va du använder :)

#2 - - Jonna :

Mina händer är också JÄTTETORRA och jag har använt Mary kays 3 stegssystem med scrub, balsam och kräm. Men dem är slut nu så jag kanske ska testa dessa från rituals istället :):)

Svar: Oh, orden "3 stegssystem" tilltalade mig, det lät avancerat och härligt! Kanske får kolla upp det. Och jaaa, testa på i alla fall. Om du har ett RITUALS i närheten har du gå dit och prova på dem, så får du känna hur de känns!
Hanna Marie Fiddeli

#3 - - Linn:

Har bara provat några produkter från Rituals men har älskat dem så blev sugen på att prova de du nämner i inlägget! Jag har jättetorra händer så det låter som att de kan funka! :)

Svar: Ge det ett försök, och gå till en RITUALSbutik om du har en i närheten och be att få prova hur handkrämen och scruben känns!
Hanna Marie Fiddeli