Fredagstankar

Publicerat i: KÄRA DAGBOK
Åh fredag, du är äntligen här. Det är väl inte första gången jag nämner om att fredag är min favoritdag, eftersom den kommer med ett löfte om helg. Hittills har jag spenderat dagen med att skapa blogginnehåll, planera och lägga schema för kommande perioden på FeTT Magazine, men nu tänkte jag ta tidig helg med ett svettigt yogapass och en välbehövlig dusch (jag ryser av att ens nudda mitt hår just nu, det är så flott, men jag försöker tänka att det är bra att låta det fetta till sig lite då och då)... eller så kanske det blir ett bad istället, det beror på hur pass mör jag känner mig efter yogan.
 
Den här veckan har jag tänkt på det här med att spara på grejer. Jag har länge varit en sådan som gillar att ha saker kvar. I alla fall att liksom. Varför slänga något som en kanske kommer att behöva, även om det är tjugo år fram i tiden? Nu känner jag mig som motsatsen helt plötsligt. Jag har rensat ut kläder och skor ur min garderob, nog för att fylla flera kassar. Gått genom skåp, bokhyllor och skrymseln. Allt som jag inte inte behöver eller älskar får gå bort. Det känns som att vår lägenhet väger flera kilo mindre.
 
Jag tror det finns en trygghet i att spara på saker. En behöver inte ta beslut om vad som är viktigt att ha kvar om en har kvar allt. Kanske blir det extra viktigt om en inte är så trygg i sig själv. Så har det nog i alla fall varit för mig tidigare.
 
#1 - - Lili:

Fin bild! Jag tycker inte om att spara på saker och har faktiskt aldrig gjort det. Jag gillar inte att bli bunden till ting, eller att ha mycket saker omkring mig, det skapar en stresskänsla. Dock slänger och skänker jag nog bort lite väl mycket ibland, för mig är rensa ut-grejen ibland ett destruktivt sätt att försöka förtränga något jobbigt har jag märkt...

Svar: Jag kan tänka mig att det faktiskt är lätt att det slår över åt det hållet, att en är lite för ivrig att göra sig av med saker för att det känns jobbigt. Det är nog någon medelväg som är ultimat, för sparar en på sig för mycket känns det också jobbigt till slut!
Hanna Marie Fiddeli

#2 - - lilla S:

Jag samlar också på saker som fan, haha. Men älskar även att skicka iväg en massa grejer och känna sig lättare. Rekommenderar Marie Kondos bok om städning/rensning om du inte redan läst den, man känner sig lättare bara av att läsa baksidestexten, och hon är inte sån som förespråkar att man bara ska behålla "det nödvändigaste" eller annat trams utan helt enkelt de saker som ger en bra känsla.

Svar: Åh, tack för tipset, den ska jag spana in!
Hanna Marie Fiddeli