Direkt när det börjar droppa utanför fönstret och snön töar bort tycker jag att det är okej att börja kika på vårmode. Jag är inte en sådan som spanar in visningarna en eller flera säsonger i förväg, utan jag spar på det som en liten karamell att plocka fram för att få en riktig peppinjektion inför en ny säsong. Vårmode i januari när allt känns trist, höstmode i augusti när en känner sig sugen på en nystart.
 
Min vana trogen har jag alltså klickat mig in på style.com, det bästa stället att hitta bilder från alla visningar, och plockat ur några (... många) favoriter - sådant där som jag skulle köpt om jag hade miljoner dollar och de jäkla modehusen ville göra plaggen i min storlek.
 
En riktig oväntad storfavorit var Juicy Coutures vårkollektion. För mig, och kanske fler i min generation, är Juicy Couture synonymt med velour-overaller med tryck på rumpan. Vårkollektionen är en riktig färgexplotion med snygga jackor och kappor och himla snygg mönstermatchning tillsammans med denim.
 
Min andra stora favorit är motsatsen med sin bleka färgskala och skira tyger. Red Valentino känns som en ljuv sommardröm, som tas ned lite på joden med tygskor och strumpor till klackarna. Typ allt i den här kollektionen känns som att den skulle komma till sin rätt med en skinnjacka eller sliten jeansjacka, för att ta udden av det drömska.
 
Tommy Hilfiger, typ lite preppy folklore. Den där långklänningen känner jag extra starkt för.
Ralph Lauren är ju typ urfadern till den all american preppy-stilen. Älskar att det känns så svalt och effortless.
Anna Sui, alltid en favorit.
Badgley Mischka, Burbery, Badgley Mischka
Jason Wu, Bottega Veneta, Burberry.
Diane von Furstenberg, Diane von Furstenberg, Emporio Armani
Christian Dior, Giorgio Armani, Hermès
Kommentera 0
Visa fler inlägg