Lika länge som jag har bloggat har jag också läst bloggar. Favoriter har kommit och gått, lagts ner eller förändats så pass att de inte intresserar mig längre. Det är nog också det jag gillar med bloggar - de är inte statiska utan i ständig utveckling och det introduceras nya typer av inlägg allt eftersom en blogg utvecklas. Men det här ska inte handla om bloggens dynamiska natur, utan jag tänkte helt enkelt dela med mig av några bloggtips.
 
Creepypasta
I mitt inlägg med podtips nämnde jag Creepypodden. Bloggen Creepypasta - Spökhistorier är den poddens textbaserade syskon. Den skrivs av Jack Werner och var från början ett sätt att dela med sig av creepypastor som inte kom med i hans bok Creepypasta, men nu ger han också en inblick i berättelserna från podden, komplett med läskiga bilder och videos. Inget för mörka ensamma kvällar... om en inte gillar sånt vill säga.
 
Linnea i USA
Det känns som att jag har följt Linneas blogg så länge, sedan hon var Linnea i Alabama. Linnea är gift med sin amerikanska sockerbit och för ett år sedan fick de sin son Walter, som är ruggigt söt. I bloggen finns jobbiga och roliga kulturkrockar, nyttiga recept och ärliga berättelser om livet som svensk i USA, att få första barnet och att vara grinig.
 
Jonna Jinton
Jonna bor i ett litet hus i den lilla norrländska byn Grundtjärn, och i sin blogg berättar om hon sin vardag - att elda för att inte frysa ihjäl på vintern, att köra på snöiga vägar och höra isen sjunga om vintern. Den största skälet till att jag följer Jonnas blogg är att hon är en otrolig talangfull fotograf som kan fånga naturens skönhet som ingen annan, och dessutom är hon jätteduktig på att fotomanipulera fram känslosamma och trollska bilder.
 
Ebba Kleberg von Sydow
En gammal räv i bloggvärlden. Jag minns hur jag läste Ebbas blogg på Veckorevyn år 2005, innan jag startade min egen blogg. Då var hon störst, men nu kanske hon har stått lite åt sidan för Kenza, Kissie och alla de där. Ebbas blogg är i alla falll proffsig och full med rapporter om vad kändisar och kunligheter har på sig under galor och statsbesök.
 
Nevnarien
Elin Kero är en duktig fotograf och fantasynörd, vilket resulterar i fantastiska bilder med sagotema. Utöver det är vardag, livsstil och mer urbana bilder, allt väldigt snyggt med mycket ärlighet och humor.
 
Whinar
Min favorit bland beautybloggar. Annahita blandar feminism och smink, vilket är två av mina favoritgrejer i hela världen. Alla recensioner och rekommendationer är välskrivna, utförliga och, kanske viktigast, känns helt ärliga. Jag älskar när hon riktigt nördar ned sig i parfym och använder fina termer som jag aldrig hört talas om, då ryser jag av välbehag. Och bara det att bloggens tagline är "smink som killar hatar" - KOM IGEN, BLIR DET BÄTTRE?
 
 
Ida Kyllerman
Om jag kunde sminka mig som Ida kan skulle jag ALDRIG vara osminkad. Hennes makeup looks är alltid intressanta och snygga - det märks så att säga att Ida är utbildad makeup artist. Idas skönhetsblogg känns så jäkla PROFFSIG, pålitlig med snygga bilder, och det går jag igång på så att jag nästan får hjärtfladder. Älskar hur hon skriver om smink och skönhet, hon både tar det på allvar och inte på samma gång.
 
Nicolette Mason
I mitt tycke den bästa plus size fashion-bloggen. Nicolette skriver för amerikanska Marie Claire - OM PLUS SIZE! Bara det känns ju stort. Hon är så himla stilsäker och inspirerande, hade jag resurserna skulle jag sno allt hon har på sig rakt av. Jag känner att jag måste länka er till hennes bröllopslook, för jag lever och dör för den!
#1 - - Petra:

Åh, vad kul! Detta ska jag frossa i när jag kommer hem! :)

Svar: Hoppas du hittar några du gillar! :)
Hanna Marie Fiddeli

#2 - - Frida:

Vilka bra tips :)

Svar: Kul att du gillade dem! :)
Hanna Marie Fiddeli

#3 - - Ida spindelsven:

Alltså! Det där är nog den finaste beskrivelsen jag fått av min blogg! Så smickrad ❤️❤️❤️

Svar: Åh gud vad glad jag blir att du blir glad! :D
Hanna Marie Fiddeli

#4 - - AngelicasVärld:

Men va härliga tips! ni får gärna titta in hos mig också!

#5 - - Hanna Karlsson:

Kul med bloggtips!

#6 - - Jarina:

Många bra tips, måste kolla in alla! :)

#7 - - Chamilla Magnusson:

Elins blogg har jag också sedan innan, hon är helt fantastisk!, men jag hittade tre nya att kika in på. Tack för tipsen! :D

Svar: Åh vad kul att du hittade något du tyckte var intressant!
Hanna Marie Fiddeli

#8 - - werd.blogg.se:

)= jag va inte medXDXD

#9 - - Helena:

Uppskattar verkligen dessa bloggtips så man får nya inspirationskällor i vardagen!

#10 - - Elsa:

Vilka bra tips! :)

#11 - - Elin [ n e v n a r i e n ]:

Men åh tack för detta! :D :D

Svar: Säger ju bara sanningen! ;) :D
Hanna Marie Fiddeli

#12 - - JUNITJEJ:

Tack för dessa underbara tips!

#13 - - MADDISENJ.SE:

Kul med lite nya bloggar att spana in :)

#14 - - STHLM BY P:

Åh, tack för tipsen! Jättefinblogg <3

#15 - - ISA:

åh alltid roligt med nya bloggar att ta del av, tacktack!

#16 - - Robex Lundgren:

fint

#17 - - Cornelia:

Roligt med lite annorlunda tips, inte bara de gamla vanliga! :) Tack!

#18 - - Emmy:

Såå bra tips! Tack :D

#19 - - Amanda Eriksson:

Många bra bloggar det där.:)
Kram

#20 - - Trees, mamma i London:

Vilka bra tips! alskar ocksa Whinars satt att beskriva!! :)

Svar: Åh tack! Och eller hur, älskar när folk nödrar ned sig rejält i beauty!
Hanna Marie Fiddeli

#21 - - Sharon:

Nevnarien är lätt en av mina favvo bloggar!