Inatt gick årets Golden Globes-gala av stapeln och i år orkade jag inte sitta vaken och kolla, något jag garanterat hade gjort för några år sedan. Kanske ett åldertecken? Sen var det ju inte Tina Fey och Amy Pohler som höll i det hela längre, vilket gjorde det hela lite mindre lockande. Detta gjorde att jag vaknade upp till ett flöde av vackra klänningar (och en tråkig nyhet om David Bowies bortgång). Här är mina favoriter från röda mattan.
 
TOPP TRE:
Orange is the new black-stjärnan Laverne Cox i vitt signerat Elizabeth Kennedy var fullkomligt överjordiskt snygg. Det är något med krispigt vitt och rena linjer alltså. Perfekt matchat med mörka läppar och håret. Så fullkomligt perfekt look. Men hon delar sin första plats med...
 
Zendaya, skådis, sångerska och modell! Den här röda Marchesa-klänningen får mitt hjärta att dunka snabbare. Den är typ motsatsen till Lavernes simplistiska klänning, men även här är det stylingen som gör resultatet.
 
Det är ju en vedertagen sanning att Jennifer Lopez har ingått en pakt med djävulen och därför alltid lyckas se OTROLIG ut på röda mattan. Nej men på riktigt, hon lyckas alltid och hon har varit en favorit flera år i rad för mig. Vanligtvis kör hon på glitter och skimmer, så det är uppfriskande att se henne i en matt och gul klänning, som är från Giambattista Valli.
 
HONORABLE MENTIONS:
1. Gina Rodriguez från serien Jane the Virgin (som det ryktas ska vara med i nästa Star Wars) i klänning från Zac Pozen. 
2. Melissa Benoist från en av mina favoritserier (Supergirl) i ett rakt fodral från Monique Lhuillier.
3. Natalie Dormer som är typ den snyggaste jag vet, och av den anledningen kanske jag inte är helt opartisk när jag tycker att hon platsar här, för jag har sett henne på några sämst klädda-listor. Klänning från J.Mendel.