Jag läste någonstans att en bra primer är för ditt ansikte vad en bra behå är för dina bröst. Primer är det som ska på ditt ansikte allra först (men efter fuktkrämen) och förutom att jämna ut så skapar den en bra grund för ditt smink att fastna på. Som grundfärg när du målar. Jag ÄLSKAR Photo Finish från Smashbox. Den förminskar mina porer och gör att nästa steg sitter där det ska.
Istället för foundation avänder jag BB eller CC cream. Hellre dålig täckning än att känna som att huden sitter i fängelse, vilket jag tycker att de flesta foundations ger. En CC cream täcker bättre än en BB cream, men de båda innehåller solskyddsfaktor och återfuktning. Jag gillar Max Factors CC cream för att den är riktigt täckande utan att kännas tung.
Eftersom att jag redan gett mitt ansikte färg och täckning med CC cream så gillar jag att använda translucent powders. Kick Ass Instant Retouch från ett av mina favoritmärken, Soap & Glory, är det bästa jag använt. Det hjälper mig att hålla mitt ansikte matt utan att ge färg eller bli kakigt. Jag har varit utan det här ett bra tag efter att de bestämde sig för att ramla i golvet och jag var för lat för att laga den krossade kakan, men jag tänkte skaffa mig ett nytt i London, där Soap & Glory är billigare!
Ah bronzer, finns det något bättre för att ge ett trött ansikte färg och flärd (svar ja, HIGHLIGHTER men vi kommer dit snart). Jag köpte Snow Bunny från Too Faced när jag vandrade in på Sephora med tanken att bara "kolla lite" (famous last words) och det var kärlek vid första ögonkastet. Den här funkar på hösten, sommaren, vintern och våren och säkert andra okända årstider som kommer i framtiden när klimatkrisen slår till på riktigt också.
Om det brann i min lägenhet skulle jag rädda katten, mitt gosedjur, Harry Potter-böckerna och highlightern Mary-Lou Manizer från theBalm. Den är inte första gången jag hyllar Mary-Lou här i bloggen och förmodligen inte heller sista. Instant super model feeling så fort en låter den här nudda ansiktet. Den reflekterar ljus och får huden att se glowy och underbar ut. Om du bara ska spana in en av mina favoriter så är det denna!
Blush, eller rouge som är det franska ord vi använder in Sweden, ska på kinderna för att få dig att se sådär pigg och kry ut. Förr i världen nöp de sig i kinderna för att få till den där åtråvärda rodnaden, men tack och lov behöver vi inte ta till sådant längre. Cabana Boy är syskon till den populärare Frat Boy från theBalm (ja, ett av mina favoritmärken) och den är den där perfekta röda nyansen som KÄNNS naturlig, fast alla vet att den inte är det. Den är väldigt pigmenterad så försiktighet är nödvändigt för att inte se ut som en påskkärring om du är blek.
Mina ögonbryn har aldrig sett så snygga ut som när jag använder Archery från Soap & Glory. Just nu är jag utan, men det ska vi råda bot på snart. Ena enden är en smal pensen som ger färg och stadga och i andra änden finns en liten penna vars konsistent liknar en kohl-eyeliner.
Åh Smoke Balm. Märks det att jag älskar theBalm?Den här lilla trion har jag hyllat tidigare, så jag ska inte säga så mycket om den. Förutom att jag önskar att Flame skulle göras som en highlighter i lika stort format som Mary-Lou Manizer.
 
Ögonskuggor och blush är inget utan verktyg att applicera dem med. Efter att ha testat olika typer av "beauty blenders", inklusive originalet, så har jag kommit fram till att jag gillar Real Techniques Miracle Complexion Sponge bäst. Dess pris är rimligare än The Original Beauty Blender och den är precis lika bra. Från samma märke kommer min blush brush och den bästa shading brush jag någonsin haft. Till min highlighter är E144 från Emite ovärderlig, den ger mig precision utan att vara för smal.
Vi drömmer väl alla om att lägga den perfekta eyelinern? Jag vet inte om jag någonsin kommer få se den drömmen bli till verklighet, men Supercat från Soap & Glory tar i alla fall mig närmare målet. Det finns många olika typer av eyeliners: kohl, felt tip, gel och flytande. Jag gillar felt tip bäst, för att den helt enkelt är enklast att hantera för någon som är så dålig på eyeliner som jag är. Det är liksom som en liten tuschpenna, och sådan är en ju van med sen förskoleåldern...
Sist men inte minst, underbara Face Mist från Make Up Store. Den svalkar, återfuktar och fixerar sminket och känns lite som en ängels svala andedräkt en svettig dag i juli. 199 spänn, men dryg och prisvärd.
 
Och det var mina favoriter det. Frånvaron av concealer och läppprodukter beror på att jag helt enkelt inte hittat några värda att kallas favoriter än! Tipsa mig mycket gärna.
 
Inspirationen till det här inlägget fick jag från min kusin Emmas blogg.