Jag har ju inte precis hymlat med att jag älskar att spela. Det är inte sällan jag fastnar framför allt från strategispelet Civilization till något mer actionfyllt som Mass Effect, Tomb Raider eller Uncharted. Men nu ska jag erkänna att det spel jag lagt ned överlägset flest timmar på är The Sims 4. The Sims är en spelserie som följt mig åt genom mitt liv som spelälskare – jag spelade det första Sims för typ hundra år sedan och har ägnat mycket tid åt både Sims 2 och Sims 3. De två sistnämnda brukar nämnas som favoritspelen i serien, men jag gillar faktiskt The Sims 4 allra bäst.

Dess lätt animerade och lite cartoony stilen känns mysigare än den realistiska från tidigare spel och byggverktyget är så mycket enklare och roligare än t ex trean där det var skitsvårt att bygga snygga hus (i alla fall för mig). Att bygga är också det jag ägnar mest tid åt, jag älskar att bygga hus med industriell känsla men ibland smyger det in nån ultramodern mansion eller ett gammalt hus med viktoriansk känsla. Jag har till och med en board på Pinterest där jag pinnar planlösningar för att få igång fantasin då inspirationen tryter.

 

 
Ibland kan jag känna mig lite töntig; 28-åring som spelar skitmycket The Sims. Men det är ju så himla roligt och kreativt. Okej, här kommer en till bekännelse: ibland är jag sugen på att börja lägga ut The Sims-videos på Youtube. Japp.
 
Vill ni se lite grejer jag byggt? Även om ni svarade nej tänker jag visa er!
 
Här ville jag få till känslan av en gammal brandstation som byggts om till bostadshus.
 
Modern supermansion som kostar asmycket pengar. Motherlode krävs.
 
Här har vi något litet och enklare som ändå är skitdyrt.
 
En restaurang inhyst i en gammal fabrik/lagellokal. Astrendigt och hipsterbefolkat.
 
Romantiskt och viktorianskt (eller hur jag tror att viktorianskt ser ut).
 
Har jag några Sims-älskare som läser?
Spara
#1 - - Marika:

Jag vet flera stycken som är runt min ålder (24) som älskar The Sims också! Jag blir så sugen på att spela, jag har inte spelat sedan jag var kanske 12 år. Utifrån bilderna du visat ser det ju tusen gånger mer annorlunda ut än den första versionen kan jag ju säga. Jag tror nästan att jag ska slå till på ett sådant spel efter att ha sett bilderna och hört så bra om spelet på sistone.

Svar: Jag tror att "Skapa en Sim"-delen av spelet finns som gratis demo på Origin om du vill prova!
Hanna Marie Fiddeli

#2 - - Snygg-Elin:

fy fan vilka fina hus!!! saknar när vi hade sims-lan!!!

Svar: ALLTSÅ skoja inte vad jag saknar det! Bästa som fanns ju!
Hanna Marie Fiddeli

#3 - - Evelina:

En sims-älskare här, är 29 så du är inte ensam :P Själv är det mer själva spelandet som jag älskar, att planera en massa livsöden för mina simmar och styra deras liv :) Tycker tyvärr jag är urdålig på att bygga hus själv så brukar ladda ned hus att spela från galleriet (finns verkligen många som är jätteduktiga på att designa hus).

Svar: Jag har perioder när jag tycker spelandet är superkul också, men har så dåååligt tålamod. Är rätt dålig på att ta hand om många simmar samtidigt också! Jag heter tigsteri på galleri-grejen om du vill hitta mig och lägga till mig som vän
:D
Hanna Marie Fiddeli

#4 - - Ell:

Mmm, Sims. Är fortfarande kvar på Sims 2 sorgligt nog, men det är asnice. Alla mina hus ser identiska ut typ och alla mina simmar är lesbiska, men det är nice ändå. Vi pratar om Sims på jobbet med jämna mellanrum så det är fortfarande ganska populärt bland, eh, folk i vår ålder iaf! :P

Och har undrat vad den där pinterest-boarden haft för syfte. Plötsligt förstår jag!

Svar: Hahaha förstår att den måste varit förvirrande för utomstående!
Hanna Marie Fiddeli

#5 - - therese:

Åh, älskar sims! Har tyvärr inte spelat fyran men tycker det ser skitkul ut baserat på youtubevidoes. När min pojkvän bestämde sig för att skaffa en ny speldator fick jag överta hans gamla som genast blev en simsdator (för sims 3). Nu när vi har distansförhållande finns det inte plats för simsdatorn längre i min lilla etta. Jag ska väl inte säga att jag saknar simsdatorn lika mycket som jag saknar honom.....men tomt är det i alla fall. Röstar för mer blogginlägg om sims!

Förresten, du som gillar att spela - kan inte du tipsa om typ tv-spel som funkar bra att spela som par/grupp? Jag och min kille skulle gärna spela något tillsammans men han spelar väldigt mycket medan jag är mer av en oslipad diamant, om man säger så. Tar tacksamt emot tips om du har några!

Svar: Hahaha jag förstår dig! Min brorsa har en spellaptop som han bara har när han åker iväg på lan och sånt, och den får jag ha hemma hos mig och Sims funkar så bra på den alltså, kan ha högsta inställningarna!
Portal 2, Minecraft, Don't Starve Together, Civilization, Hearthstone och Donkey Kong Country till både Supenintendo och Wii är spel som jag och Sampo tyckt/tycker om att spela tillsammans. Annars kan det ju vara mysigt att ge sig in i ett riktigt storydrivet spel med mycket knepiga val tillsammans, även om bara en sitter vid kontrollen är det en härlig upplevelse att dela - typ Dragon Age, Bioshock, Mass Effect och Walking Dead har varit kul att uppleva tillsammans för oss!
Hanna Marie Fiddeli

#6 - - Anonym:

Åhh Sims! Sitter på ett tåg och planerade precis vad för sim jag ska skapa när jag hinner spela Stadsliv på söndag. Läängtar. Är 22 och kommer säkert spela Sims hela mitt liv. Så fina hus du bygger!! Jag är alltid lat och laddar ner andras hus. Folk är så duktiga, jag kan verkligen inte få det så snyggt. The Sims 4-ever <3

Svar: Åååh ja Stadsliv! Jag köpte det igår och har spelade i typ sex timmar, sedan var jag helt slut eftersom jag är superförkyld. Jätteroligt nytt gameplay verkligen! Berätta gärna vad du tycker när du testat på det! Jag heter tigsteri i gallerigrejen om du vill ladda ned nått av mina hus ;)
Hanna Marie Fiddeli

#7 - - Nanna:

Åh, Tyra får en dator nu när hon fyller år och Sims 4, hon har spelat det hemma hos en kompis och älskar det. Något jag som förälder bör tänka på? Eller smarta knep jag kan tipsa henne om så jag får pluspoäng? ;) Typ när jag var liten kunde man ju få massa pengar och så :P

Svar: Alltså, det går ju att ha sex i stället, även om det kallas myspys så är det väl ganska uppenbart vad de gör, även för ett barn. Men det är ju inte grafiskt eller så. Sen kan ju simmar dö, och då kommer liemannen vilket kanske kan vara lite läskigt! Annars så är det typ inget som jag tycker är uppseendeväckande. Jaaa, ctrl+alt+c för att få fram där en skriver fusk, och motherlode för att få massa pengar!
Hanna Marie Fiddeli

#8 - - Malin:

YEESS! Kan relatera så mycket till att känna sig liksom, för gammal för att spela... Jag spelar visserligen andra spel just nu, men har Sims 3 med alla expansioner redo för de perioder då jag bara vill spela sims. Jag kan också relatera till viljan att börja göra videos på youtube :P så... tack, antar jag. Det är skamkänslor jag brottas med lite för ofta, därför uppskattar jag verkligen att läsa om andra, som har liknande tankar. Jag vet ju att det inte finns någonting att skämmas för. Men det är inte lätt. Otroligt snygga hus förresten!!

Svar: Det känns superskönt att inte vara ensam ju!
Hanna Marie Fiddeli