En kanske vet att ens liv är rätt bra när ens blogg är typ det enda som ger en ångest för tillfället. Jag har inte bloggat på ÖVER EN MÅNAD IGEN, vilket för mig är typ helt främmande. Jag har fan skrivit här i elva år. Nu helt plötsligt hittar jag varken tid eller inspiration att göra det. Eller så är det så att jag bara inte vet vad jag ska göra med den. Har jag ambitioner med den eller är den bara ett ställe där jag berättar om min vardag? Min vardag är ospännande och inte intressant för någon annan än mig tänker jag ju.
 
Jag avskyr tanken på att den bara ligger här, helt övergiven och dör bloggdöden, så om jag inte bestämmer mig för att rycka upp mig och börja använda den så återstår alternativet att stänga ned den. Inte radera (herregud kommer aldrig kunna ta bort den, mitt liv från att jag var typ 17 år finns ju här), men låsa. Som när en tar sina gamla dagböcker, skolkataloger och biobiljetter, lägger dem i en låda och ställer undan den längst in i garderoben. De ligger inte framme och pockar på uppmärksamhet, men en kan kan ta fram lådan och kika i den när en känner för det. Jag skulle sluta blogga helt enkelt. Det känns också superkonstigt, jag har bloggat hela mitt vuxna liv.
 
Ska fundera och återkommer, om det nu är någon som bryr sig alltså. Vad gillar folk ens när jag skriver om? Jag har försökt att analysera det utifrån den respons jag brukar få på mina inlägg, men vettefasen alltså. GUD VAD SVÅRT DET HÄR ÄR! Trevlig måndag osv.
 
 
#1 - - Marika:

Jag vet att jag är en främling och så men jag hittade din blogg för något år sedan av en ren slump när jag googlade något och hittade ett inlägg som jag sedan började läsa vidare på. Helt plötsligt upptäckte jag tumblr via din blogg, vilket är mycket uppstattat! :) Jag lärde mig en hel del om fetthat i samband med upptäckten av både bloggen och tumblr. Jag påverkas inte av det personligen, men jag har många i min omgivning som gör det och vill gärna uppmärksamma denna kamp när jag vet att det finns en hel rörelse tillägnad den. Dessutom har jag fått en massa tips på butiker med kläder i större storlekar så att jag kan kolla in hemsidorna och till och med gå till butikerna med de som kanske inte hade tänkt på att kolla upp detta själva.

Så i grund och botten ville i alla fall att du ska veta vad jag har uppskattat med bloggen, oavsett om du väljer att fortsätta eller inte. Jag hoppas att du inte tycker att jag är creepy, för att jag vet att jag inte känner dig, men det var verkligen av en ren slump jag hittade denna blogg. Jag gillade den och tycker att det du har skrivit om hittills har varit antingen tankeväckande och viktigt eller, kanske mer gällande det personliga, charmigt.

Svar: Inte alls creepy, inte ens lite, utan bara otroligt uppskattat och värmande att höra. Det gör mig så himla glad att jag lyckats förmedla något som gör att du kan vara en fin medmänniska för de i din omgivning. Och VAD heter du på tumblr förresten? ;)
Hanna Marie Fiddeli

#2 - - Jae:

Har följt din blogg mer eller mindre sen starten och skulle sakna den förskräckligt om jag ska vara ärlig. Mycket har förändrats under tio år (tiden bara rinner iväg!!!) men det är det som är så fantastiskt. Oavsett om du skriver genomtänkta, tänkvärda, inspirerande blogginlägg eller bara visar bilder på din katt (alltså, katter är sjukt inspirerande iofs), så gör det mig glad bara att se vad du sysslar med.

I slutändan är det helt upp till dig att göra det som känns rätt, men ville att du skulle veta att det finns vi *creepy stalkers* som ser upp till dig som vår fairy god sister och bryr sig om dig och bloggen.

Ta hand om dig
Jae / Floralsong / Ywer

Svar: Shit pommes frites, jag blir så himla rörd. Idag var jag och handlade med min mamma och hon ba "jag såg att du fått så fina kommentarer på bloggen" (ja hon läser min blogg!), men jag hade inte förväntat mig det här. Blir bara så himla himla glad. Tack <3 Ps Älskar din tumblr ju.
Hanna Marie Fiddeli

#3 - - Josefine:

Jag har också gillat dina inlägg om fatshaming/fetthat. De har känts aktuella, personliga och genomarbetade. Lite före sin tid, nu känns det som ett allmänt vedertaget begrepp även i Sverige. Lady Dahmer har ju också börjat skriva en del om detta och det är skönt bra, befriande.

Svar: Gud vad smickrande att höra! En av anledningarna till att jag sällan skriver om det här nu för tiden är ju att mkt sådana tankar går till FeTT Magazine, men också för att det nu finns så många bra röster som driver samtalet. Känns så bra!
Hanna Marie Fiddeli

#4 - - Ell:

Jag gillar din blogg!! Kommer sakna den om den avlivas. Det är ett nice sätt att hålla lite koll på vad som händer i ditt liv eftersom det känns som att du bara sporadiskt hänger på samma sociala medier som jag. :P

Gillar iaf att läsa alla inlägg, men tycker själv det är nice när man kan blogga om sånt som är on ens mind så att säga (bra svengelska här). Kan vara seriösa inlägg i debatten eller bara någon rolig gif man hittat. Min blogg var också utdöende men sen började jag crossposta bokrecensioner dit och nu har den fått en revival de senaste åren. Det tycker jag ändå är nice för jag gillar min blogg!

Svar: Det är fasen sant. Jag är dålig på att typ tweeta och tumblar ju inte om mitt liv. Det jag använder Twitter till är ju att gå in och läsa vad du gör typ haha. Uppskattar när du bloggar av samma anledningar! Älskar dina månadssammanfattningar t ex. Kanske ska börja göra något liknande... hmmm.
Hanna Marie Fiddeli

#5 - - Johanna:

Jag gillar också din blogg och skulle sakna den JÄTTEMYCKET om den försvann! Det var den första bloggen jag började läsa tror jag. Hängde med ifrån hogwarts.nu. Är intresserad av och gillar i princip allt du skrivit om genom åren; Harry P, feminism, katter, fetthat, kläder, inredning, listor, psykisk hälsa, London-resor, yoga och när du bara skriver om din vardag. Det du skrivit har alltid känts äkta och hållit hög kvalitet! :)

Samtidigt som jag verkligen gillar din blogg så vill jag inte att du ska känna press att fortsätta om du har 0 lust och bara känner ångest inför det . Men som någon skrev; kommer läsa om du vill fortsätta blogga (oavsett om det är ett inlägg varannan månad eller varje dag) och respektera om du väljer att sluta.

Ta hand om dig! :)

Svar: Åh men gud, sen Hoggy! Tack så mycket, jag blir så glad och det betyder helt sjukt mycket!
Hanna Marie Fiddeli

#6 - - Marika:

Vad skönt att höra att det är uppskattat. :) Min tumblr är: ambivalentmarika.tumblr.com

#7 - - Linny:

Hallååååååå jag har läst din blogg sen hoggy-tiden, älskar den fortfarande ⭐️

Svar: <3 <3 <3
Hanna Marie Fiddeli

#8 - - Ellen :

Nej sluta inte!!! Kul att läsa om vad du gör och om dina tankar och erfarenheter av fatshaming, livet med katter (har själv katt), feminism och allt vad du nu vill skriva om. Skivandet är också kul att läsa om, du kanske kan lägga upp texter ibland som du skrivit i din skrivkurs om det inte känns för personligt?!

Hoppas du fortsätter för jag gillar verkligen din blogg!

Kram

Svar: Åh tack så mycket <3 Det är så kul att få höra att en är uppskattat, särskilt när en känner sig oinspirerad själv.
Hanna Marie Fiddeli