Fy sjutton, det var länge sedan jag kände såhär inför november och ett ny omgång av NaNoWriMo. Vanligtvis brukar jag ha en rätt bra uppfattning om plot, karaktärer och teman vid den här tidpunkten (fast nått år har jag ändrat mig typ en vecka innan) men i år är jag oförmögen till att ta beslut. Jag står inför ett vägskäl. Två möjligheter. Antingen börjar jag på något nytt, som inspirationen plötsligt dök upp till runt 01:40 inatt. Eller så ger jag mig in på att skriva om, förbättra och utveckla det ofärdiga utkastet från NaNoWriMo 2014 (det bästa jag skrivit!).
 
Jag kan verkligen inte bestämma mig för vilket alternativ jag känner mest för. Tidigare idag var jag helt på den nya idéen, sedan gjorde jag det eventuella misstaget att läsa lite av NaNo 2014 och kände att jag fortfarande tyckte att det var svinbra och såg enorm potentional. Nu är det ju så att den traditionella innebörden av NaNo är att börja på något helt nytt. Men det finns ju, och har alltid funnits, NaNo rebels som sätter sina egna regler. Kanske får jag sälla mig till dem?
 
 
 
Men okej, jag tänker såhär. Om jag börjar på något nytt finns det överhängande risk att jag sitter där med ÄNNU ETT ofärdigt försök till första utkast. Om jag fortsätter på 2014, alltså rebellar, så finns möjligheten att jag faktiskt får klart ett första för första gången. Och det vore fantastiskt för mitt självförtroende och mitt skrivande.
 
Okej, jag tror att jag kanske har övertalat mig själv. Jag kör på som NaNoWriMo Rebel. Jag börjar om i ett nytt dokument, men gör en omskrivning av 2014 års berättelse, där jag dels skriver nytt men även copypastar från den ursprunliga versionen. REBEL REBEL REBEL!
 
Kör ni i år? Traditionellt eller rebelliskt? Har ni idéer eller tänker ni ba köra på blint när 1 november kommer? (Ell, du behöver inte svara på den sista frågan... Alla vet att du har din shit together!)
 
 
Är du förvirrad? Vad fasen är NaNoWriMo? Läs min fantastiska guide till NaNo här!
Spara
Spara
Spara
Spara
#1 - - Marika:

Varje år sedan jag fick reda på att Nanowrimo var en grej så har jag funderat på att skriva något men aldrig faktiskt gjort det. Jag gick en skrivarlinje under ett år på folkhögskola för ett par år sedan och det var en av de bästa sakerna jag har gjort, mestadels för att jag fick tid att skriva på heltid. Därför har detta varit så lockande men det har bar aldrig blivit av. Jag kanske ska prova i år.

Jag tycker att det vore kul att sätta ett mål att kanske skriva till exempel en dikt eller en novell per dag också, så om jag deltar i år kanske jag också rebellerar och gör något sådant.

Svar: Alltså, jag uppmuntrar dig verkligen att testa på det i alla fall! Om det inte går vägen är det inte hela världen liksom! Du kommer nog skriva mer än du gjort om du inte hade gjort det i alla fall!
Hanna Marie Fiddeli

#2 - - Ell:

Pfft, bara för att jag är awesome ..... Det roliga är att tills för bara något år sen var jag en "pantser" dvs någon som hade en vag idé och improviserade hej vilt när det blev 1 november. Vet inte varför jag plötsligt blivit en sådan planner, men det är rätt nice.

Men var en rebell! Själv gillar jag att börja på nytt men var jag i din situation skulle jag lätt kunna tänka mig att vara rebellisk ;)

Svar: Kanske för att du upptäckte att planerande är kul?
Jaaa alltså jag tycker också att börja på nått nytt är det roligaste, men det gör ju att jag inte får klart nått haha.
Hanna Marie Fiddeli

#3 - - Louise Stigell:

Jag kör traditionellt och börjar på ruta 1 med 0 ord. =) Så har jag gjort de tidigare två gångerna också. Det längsta jag nått är nästan halvvägs ett år. Men nu jävlar. Nu ska jag se om jag inte kan klämma fram de där 50 000 förvirrade, mediokra orden till slut. =)

SÅ kul att ha en till NaNo-kompis! Skräckblandad förtjusning är verkligen rätt ord. Inte långt kvar till 1:a november nu... >_<

Svar: Jag klarade det inte heller mina två första år! Jag tror att det är som med allt annat, ju mer en gör något desto bättre blir en och då sitter det inte alltid på första försöken. En måste lära sig how to Nano med andra ord!
Hanna Marie Fiddeli