○ Yoga är inte bara för människor som kan lägga benen bakom huvudet. Alla kan göra yoga. Om jag inte hade börjat med yoga när det var dags för mig att sluta gå i terapi tror jag inte att jag mått så bra som jag gjort. Det är avslappnande och hjälper mig sova bättre och ha mindre ont i rygg, axlar och nacke. 
 
○ Att göra saker för att andra förväntar sig det av en är skönt till en början när bekräftelsen trillar in, men en blir verkligen inte lycklig i längden. När jag kollar tillbaka på mitt liv kan jag tydligt se brytpunkten där jag började göra val och ta beslut efter min egen vilja och mitt eget omdöme istället för att försöka räkna ut vad folk skulle reagera väl på och handla efter det. Jag trivs bättre med både mig själv och mitt liv sedan jag började lyssna på mig själv.
 
Häagen-Dazs Strawberry Cheesecake är godare än Ben & Jerry's StrawBerry Cheesecake.
 
 
○ Jag behöver ensamtid. Jag blir galen om jag inte får vara ensam i bland, hur mycket jag än gillar att umgås med människor. Kontrasterna mellan att vara ensam och social är det som får mig att uppskatta båda grejerna.
 
○ Ångest och stress är en normal reaktion när saker och ting inte står rätt till i livet. Går livet för fort, är det kaos i hjärnan och en vanntrivs med sin situation så är det fullt normalt att en stressreaktion utlöses. Det är inte en själv det är fel på, det är inte ens reaktion som är onormal utan det är omständigheterna som är problemet. Min ångest har aldrig varit mitt eget fel.
 
Jag vill gärna höra om ganska viktiga saker som du lärt dig i, och om, livet. Kommentera alltså!
#1 - - Josefine:

Håller med om de saker du tar upp! Tycker nog att det viktigaste jag lärt mig med åren är att ta saker lite som de kommer, och att en motgång faktiskt inte är hela världen. Tänker mig att det är för att man (förhoppningsvis!) får lite andra perspektiv när man blir äldre.

Svar: Att ta saker lite som de kommer är något jag ständigt arbetar med, men jag känner att det verkligen är så att perspektiven förändras allt eftersom en blir äldre!
Hanna Marie K