Det slog mitt att jag inte visat vad som är mitt favorithörn här hemma. Mitt eget lilla hörn som fungerar som både sminkbord och mitt kontor. Jag behövde någonstans där jag fick plats med allt smink och kunde sitta och sminka mig, men som samtidigt skulle vara trevligt och praktiskt att sitta och plugga, blogga och pyssla vid.
 
Lösning blev att köpa ett nytt skrivbord. Jag vill ha något ganska nätt med raka linjer, men som ändå hade förvaring och MICKE från Ikea blev perfekt. Lampan är även den från Ikea och heter JANSJÖ. Skrivbordsstol är något som är lite av ett nödvändigt ont i mina ögon. Ofta är de fula och skulle de genom ett mirakel vara rätt snygga är de a) obekväma eller b) asdyra. Min stol är från Ikea och heter FLINTAN och den är faktiskt helt okej snygg.
 
I den stora lådan har jag fått plats med allt mitt smink. Jag använder smålådorna GRÅSIDAN från Ikea för att organisera och hålla ordning. Det börjar bli lite småtrångt i vissa fack dock...
 
I den lilla lådan har jag lite olika prylar som inte hör hemma någon annanstans. Här har jag använt smålådorna VARIERA från Ikea för att hålla kaoset borta.
 
Mina borstar förvarar jag i en fin gammal glasburk och ett tjusigt dricksglas från Ikea. En plastväxt fick duga såhär långt in i rummet dit solen inte når. Illustrationen av läppstiftet har jag köpt från Desenio.se och självklart har jag en liten Rey som håller ställningarna!
 
Och i skåpet förvarar jag allt från block, pennor, smycken, washitejp, lösnaglar och fejkfransar. ANTONIUS lådinsats från Ikea hjälper mig att hålla ordning på allt.
 
#1 - - Ulrika:

vilken drömplats, att ha ett ställe som är ens eget för att sminka sig och för att skriva. vore sjukt härligt :)

Svar: Ja, jag måste säga att jag har blivit betydligt mer produktiv när jag har en avsatt plats att skriva på!
Hanna Marie K

#2 - - Ulrika:

Ja! man blir mer produktiv när man tar det på allvar. har ju plats där jag skulle kunna ha mitt skrivande (åländska bostadspriser =bäst, så har ett rum där man kan ha kontor). Problemet är att tvååringen och treåringen INTE tar mina författarambitioner och isoleringsönskningar på allvar??? fattar inte hur de kan banka på dörren när jag skriver världsbäst litteratur.skriver allt på min balkong (som man kan låsa dörren till), vid ett bord i lekparken (obs utan att ta med barnen, finns bara ett nice bord i lekparken nära oss) och på caféer (inte enormt utbud här).

Älskar förresten inlägg om skrivande och vanor kring skrivandet, ungefär som löpare gillar loppberättelser och nyförlösta läser förlossningsberättelser, så det är en inläggsönskning om du har lust. hoppas du har det bra förrsten. kram.

Svar: Jag förstår att produktiviteten blir lidande med småttingar kring benen! Det där med café är något jag tänker skulle vara trevligt, men jag tycker det är svårt att hitta ett bra ställe med a) strömkälla, b) lagom lugn och lagom busy miljö och c) inte snordyrt utbud!Det kommer nog bli en hel del sådant nu när jag börjar plugga Kreativt skrivande 3, hoppas jag! Gillar också att läsa om andras skrivande! :D
Hanna Marie K