Natten till måndag var det dags för Screen Actors Guild Awards. Det känns lite konstigt att skriva om glitter och glamour med tanke på alla vidrigheter som pågår i den amerikanska politiken just nu. Mitt hjärta går sönder och min ilska bubblar av det faktum att USA stängt gränserna för vissa länder, att kvinnors rätt till självbestämmande över sin kropp inskräkts ytterligare och att idioten i the oval office öppnade upp för Dakota Acess Pipeline igen. Fyfan säger jag bara.
 
Trots detta tänkte jag dra igen min favoriter från nattens röda matta, därför att det får mig att må lite bättre.
 
Min stora favorit var Taraji P. Henson, som snart är bioaktuell med Hidden Figures, en film om tre svarta kvinnor som jobbade på 60-talets NASA. Filmen vann pris för "outstanding performance by a cast in a motion picture" under natten. Jag älskar färgen och snittet på klänningen i kombination med Tarajis hår. En annan favorit var Kaley Cuoco från The Big Bang Theory. Hon bar en dröm från Marchesa som påminner så sjukt mycket on en av mina favoritklänningar till mina Barbies när jag var typ elva.
 
Min favorit Octavia Spencer, som även hon skådespelar i Hidden Figures, såg fantastisk ut i svart spets med peplummidja. Danielle Brooks från Orange is the new black ser freaking amazing ut i vitt, dramatiskt och modern - älskar det!
 
Alltså GoT-skådisens Maisie Willams fantastiska hår och smink! Så snyggt. Hon har för övrigt de snyggaste ögonbrynen i världen.
Kommentera 0
 
Jag älskar verkligen när en får ta av sig sminket på kvällen. Det är nästan jämförbart med att ta av sig behån. Det är så otroligt tillfredställande att se foundationen dras bort med en rondell indränkt i micellärt vatten. Att känna serumet sjunka in. Aaah... det gäller att hitta små nöjen i livet alltså!
 
En annan grej jag älskar är att ta del av andra människors hudvårdsrutiner, och jag tänker att det måste finnas fler som mig. Så här kommer därför de produkter jag använder. Alla är de bra för känslig hud and god know I need that.
 
De här produkter använder jag för rengöring. Har jag inte haft smink nöjer jag mig med med ett micellärt vatten från Soap & Glory, men har jag haft smink använder jag först Mild Eye Make-up Remover från RITUALS, sedan det micellära vattnet för att sedan avsluta med Sensational Soft Cleanser, även den från RITUALS. Den luktar fantastiskt.
 
Hitta produkterna?
RITUALS Mild Eye Make-up Remover, 115 kr
Soap & Glory Drama Clean 5-in-1 Micellar Cleansing Water, £5
RITUALS Sensational Soft Cleanser
 
Många tror att ett ansiktsvattens enda syfte är att ta bort sminkrester, men faktum är att toner också hjälper till att återställa hudens pH-värde! Jag använder Ultra Calming Facial Toner från RITUALS, som inte innehåller alkohol och är lugnande för huden. Sedan följer jag upp med det lugnande serumet Sensitive Skin Serum från RITUALS, och sen RITUALS Sensitive Skin Day Cream eller Sensitive Skin Night Cream beroende på tid på dygnet.
 
Hitta produkterna?
RITUALS Ultra Calming Facial Toner, 125 kr
RITUALS Sensitive Skin Serum, 355 kr
RITUALS Sensitive Skin Day Cream, 325 kr
RITUALS Sensitive Skin Night Cream, 325 k
Spara
Kommentera 0
Jag har pluggat en jäkla massa. Student är den längsta (... och enda?) karriär jag haft. På nästan tio år har jag hunnit plugga på tre olika fysiska campus och de högskolor jag läst vid på distans är för många för att räkna. Under mina år som student har jag hunnit ta del av en hög olika kunskapssyner, föreläsare och digitala läroplattformer. Jag har läst kurser som jag inte ens skulle rekommendera till min värsta fiende och upptäckt att tenta på lördagar är en grej i universitetsvärlden. Men jag har också haft jätteroligt på givande semiarier med bra lärare och smarta kurskompisar.
 
Det hade nog varit omöjligt att inte snappa upp lite tips och trick under de här åren, några hacks som det så ofta kallas. Vid den här tiden på året drar vårens kurser igång. Vissa kanske är helt nya i högskolevärlden och därför tänkte jag skriva en inlägg med vad jag önskar att jag hade vetat när jag började plugga.
 
Kurslitteratur
När en kommer från gymnasiet där läroböckerna bara gavs iväg helt gratis kan det kännas lite jobbigt att behöva betala för skiten. Läser du humanoria eller samhällskunskap kommer det säkert kännas dyrt, men jämfört med naturvetenskap kommer du oftast billigt undan, det kan ju alltid vara en tröst. Till er andra - jag beklagar! Jag fick en chock när jag gick från att ha läst litteraturvetenskap till att läsa till anatomi och fysiologi...
 
Tips för att inte behöva lägga hela studiestödet på kurslitteraturen:
Låna på biblioteket! Det är helt klart det billigaste alternativtet, men det kan vara svårt eftersom alla andra tänker samma sak och böckerna snabbt tar slut, kanske speciellt i mindre städer där det finns färre bibliotek att leta på. Var ute i tid om du tänkt att låna, helt enkelt.
→ Att vara ute i tid är viktigt överlag, för då har du tid att ta en långsammare men billigare frakt från t ex Adlibris eller Bokus. Då slipper du också att böckerna säljer slut och att du då tvingas köpa från nått dyrare ställe.
Köp inte i butik! Visst är det bra att gynna fysiska bokhandlar, gärna sådana som inte tillhör kedjor, men böckerna är alltid dyrare där. Undantaget är väl om det finns butiker med begagnad litteratur på campus, så som det t ex finns på Stockholms Universitet.
Håll koll i Facebook-grupper för det lärosäte du läser på, för där kan studenter som läst kursen innan dig sälja vidare sin kurslitteratur.
→ Kolla också av Tradera, Blocket och Kurslitteratur.se.
Sälj sedan vidare du också, så får du tillbaka lite av pengarna och gör någon annan glad.
Se till att du köper rätt utgåva!!!!
 
Föreläsningar
Först och främst: gå på föreläsningarna! Oavsett hur trött du är, hur tråkig den verkar eller hur lång sovmorgon du skulle få om du skippade den. Jag talar från erfarenhet här (mvh hon som älskar att snooza). Tänk på att ta sköna kläder om du har en lång dag av föreläsningar framför dig, för du kommer sitta still himla länge och en trång strumpbyxa eller ett par för små jeans kommer inte göra det behagligare. Ta med en vattenflaska som du kan fylla på under dagen så sparar du pengar. Undvik takeaway-dryck. Jag vet att det är en enkel grej som alla tipsar om, men jag vågar inte ens tänka på hur mycket pengar jag spenderade på latte i takeaway-mugg en gång i tiden.
 
 
Studieteknik
Om det erbjuds en föreläsning om studieteknik - gå på den! Du kanske inte hittar en skräddarsydd lösning för hur just du ska plugga, men några tips på vägen kommer du nog få. Jag tror inte att det finns en teknik som funkar för alla och det är inte alltid en ens orkar följa sin ultimata teknik, men att ha lite koll och veta vad som funkar bäst för en själv är bra! Det finns en hög olika skolor och sätt. Något som jag tycker är viktigt är att hitta sitt sätt att anteckna under t ex föreläsningar. Kanske innebär det färgkordinerat, renskriva efteråt eller lösrykta ord som bara du förstår?
 
Länkar:
 
Viktigaste saken att tänka på!
Du kommer inte faila hela din utbildning och få skulder till CSN för att du får underkänt på en tenta. Den tentan är bara en av många och typ ingen i världshistorien har gått genom en universitetskarriär utan att behöva omtenta en enda gång. Det händer alla. Något moment kanske är extra svårt för just dig, och du måste omtenta mer än en gång. Sånt händer och det definierar varken dig eller din studieprestation.
Kommentera 0
Visa fler inlägg