Det nya året

Publicerat i: KÄRA DAGBOK
 
Jag har fattat att det är många som röjer undan gran och ljusstakar redan på juldagen men jag är verkligen motsatsen. Bara tanken på att plocka undan julen gör mig ledsen! Det är ju nu i januari (och februari... och kanske mars) som det är som mörkast, tråkigast och deppigast och då förväntas jag ta undan det som lyser upp lite? Nä, jag funderar faktiskt på att låta granen vara kvar januari ut. Adventsljusstakarna också. Kanske att jag plockar undan sånt med tomtar och "god jul" på.
 
Just nu håller jag på att avsluta Kreativt Skrivande 1, men jag har blivit antagen till nästa termin som drar igång strax efter att den här kursen slutar. Men jag fick (...tog) faktiskt lov över jul och nyår, så det känns helt okej att det inte är särskilt långt uppehåll mellan de två kurserna.
 
Det känns fruktansvärt skönt med ett nytt år. Jag har börjat det med att köpa nytt skrivbord och göra om helt i min lilla hörna. Att kalla det för skrivbord kanske är lite ljug dock, eftersom det främst förvarar mitt smink. Åh, det känns alltid så lyxigt och inspirerat när en gjort om hemma, som att en magisk blir en person som har koll på allt och är on top of things. Hade inte ljuset varit så fruktansvärt tråkigt och grått hade jag visat hundra bilder... det får ni sen istället, när jag är hundra procent klart med förvandlingen.
 
Hoppas ni också fått en bra start på den här året!
#1 - - Marika:

Åh, jag älskar julen och allt ljus och glitter också! Däremot känner jag mig ledsen när julen är över och att då se adventsstakarna och pyntet påminner mig om att lucia, advent och julafton är ännu et år bort, så då plockar jag hellre bort julsakerna. Inte direkt dagen efter, men innan nyår brukar jag ta bort dem. Jag förstår varför du vill ha dem uppe, med andra ord! :)

Svar: Åh, så har jag aldrig tänkt på det men jag förstår den vinkeln också!
Hanna Marie K